Tulevaisuudentutkija Risto Linturi on luonut kolme skenaariota koronan etenemisestä - Vain huonoja vaihtoehtoja

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
vaihtoehto 4. Kehitetään rokote jota ihmiset kieltäytyvät ottamasta jonka takia laumasuojaa ei synny. Virus lähtee muuntuneena uudelle kierrokseelle ja kaikki jäljellejääneet kuolevat
 
vierailija
On melko erikoista että lentokentät ja ulkomailta saapuvat matkailijat saatiin kuriin vasta viime viikolla, vaikka koko epidemia tuli jo aikoja sitten nimenomaan ulkomailta mm. Italian ja Itävallan epidemia-alueilta palaavien mukana, jotka pakkautuivat busseihin ja kävivät kotimatkalla ABC-kahveilla ja kaupoissa. Myös Espanjan epidemia-alueelta pakenevat suomalaismassat pääsivät vapaasti lentokentältä julkisiin ja jaloittelukahvien kautta kotiinsa. Periaatteessa nämä sadoilla lennoilla tulevat tuhannet ja taas tuhannet matkoilta palaavat olivat koko Suomen koronavirusepidemian tartuntaketjujen alkusyy. Miksei THL, sisäministeriö, ulkoministeriö, Finavia, hallitus ym. tajunnut kuin vasta lukemattomien tavallisten kansalaisten ihmettelyn ja kauhistelun jälkeen tukkia biouhkaportit lentokentillä?
Oliko alkujaan tarkoitus käyttää näitä tartuttajia laumasuojastrategian työläisinä, ja tästä suunnitelmasta luovuttiin vasta kun WHO antoi ohjeistukset, että koronatartunnat pitää koittaa kaikin keinoi pysäyttää, eikä antaa 70-80% kansasta sairastua edes pidemmän ajan kuluessa?
 

Yhteistyössä