Tulirokosta, kokemuksia?

  • Viestiketjun aloittaja "vieras"
  • Ensimmäinen viesti
"vieras"
Kenen perheessä on ollut ja millainen tauti on?
Meillä kävi ystävä lastensa kanssa pari päivää sitten, ihmeteltiin siinä kun hänen lapsellaan oli poskien kohdalla omituista punaista " ihottumaa".
Pohdimme että voisiko se olla joku allergiareaktio tms. Tää kaveri soitti sitten eilen, että lapselle oli tullut ihottumaa pitkin kehoa ja noussut korkea kuume myöhemmin illalla, olivat menneet lääkäriin. Lääkäri oli määritellyt taudin tulirokoksi ja määrännyt ab-kuurin.
Eli, nyt sitten odotellaan että onko tarttunut meidän lapsiin.
Miten herkästi se tarttuu? Tuleeko herkästi isommillekin lapsille ja aikuisille? Kouluikäiset lapseni eivät ole sairastaneet sitä aikaisemmin.
 
"hei"
Tulirokko tarkoittaa, että nielussa on A-streptokokin aiheuttama tulehdus eli angiina ja lisäksi tuo ihottuma. Hoidetaan yleensä 10 pv:n penisilliinikuurilla, kuten pelkkä angiinakin.
 
uahhhaaaa
[QUOTE="hei";22949015]Tulirokko tarkoittaa, että nielussa on A-streptokokin aiheuttama tulehdus eli angiina ja lisäksi tuo ihottuma. Hoidetaan yleensä 10 pv:n penisilliinikuurilla, kuten pelkkä angiinakin.[/QUOTE]

Höpölöpö tulirokko ja angiina on kaksi eri tautia :LOL: varsinainan palstadoctor taas asialla :LOL:
 
"alkup."
Kiitos vastaajille!
Olen googlannut ja löysinkin ton yhteyden angiinaan. Meillä 10v poika on valittanut aamusta asti, että on kurkku kipeänä, muttei siellä mitään peitteitä ole, eikä ole kuumettakaan. Punainen se kurkku kyllä on ja poika vaikuttaa nuhaiselta.
Täytyy seurata tilannetta. Voikohan ton laittaa aamulla kouluun, jos ei ole mitään muuta kuin kurkkukipu?
Vai pitäisikö poika pitää kotona, ettei tartu muihin jos tämä onkin tulirokkoa?
 
"vesimeloni"
Meillä oli muutama vuosi sitten kuopuksella tulirokko. Oireina tuo ihottuma, todella kova kurkkukipu (ei syönyt moneen päivään mitään) ja korkea kuume. Tauti tarttui myös minuun. Mulla muuten samat oireet, mutta ihottumaa vain hyvin vähän rintakehällä (lapsella sitä oli koko kehossa). Mieheni ja perheen esikoinen ei sairastaneet tautia.
 

Yhteistyössä