Kyllä kaiken lihan voi pakastaa, juurikin noin teet miten olet sen kuvaillut. Ostat lihan laitat pakkaseen, jos ostat kokolihaa voit vaikka pistää pihveiksi ennen pakastusta... Sulamaan kannattaa ottaa vuorokautta ennen käyttöä ja sulattaa jääkaapissa ihan rauhassa näin ei kärsi maku eikä lihan rakenne.
Eikä ole väliä Ale-lihoilla, nehän myydään parasta ennen päivänä, jolloin ovat vielä käytettävissä. Kannattaa vaan laittaa suoraan kaikki pakastukseen meinatut lihat pakkaseen eikä säilyttää ensin jääkaapissa päivää paria.
tässä hiukan säilyvyys aikoja :
Elintarvikkeiden pakastusaikoja
Etusivu : Ruoan säilöntä, Ruokakoulu -
Kauanko ruoka säilyy pakastimessa kun pakastimen lämpötila on -18 astetta C tai alempi.
2-3 kk
makkarat, äyriäiset, mausteiset valmisateriat, leipä ja leipäjuuri
3-4 kk
jauheliha, sisäelimet, kinkku, pekoniviipaleet, rasvaiset kalat, suolainen voi, pehmeät juustot, jäätelö sekä rasvaton ja kevytmaito
4-6 kk
naudan-, lampaan-, sian- ja vasikanliha. Ankan, hanhen ja jäniksen liha. Hedelmämehut, kovat juustot, kakut.
6-8 kk
vähärasvaiset kalat, sienet, tomaatti, vihannessekoitukset, kerma, suolaton voi
8-10 kk
marjat, useimmat hedelmät
10-12 kk
useimmat vihannekset, marjat, broilerin ja kanan liha, kalkkuna, riista.