Työhöntulotarkastus ja Omakanta

Viestiketju alueella 'Mitäs nyt? Aihe vapaa' , aloittaja vierailija, 18.01.2019.

 1. vierailija

  vierailija Vieras

  Heips,

  Tietääkö joku katsooko hoitaja tai lääkäri työhöntulotarkastuksessa potilaan Omakannan? Voiko menneet mt-ongelmat olla esteena työlle?
   
  #1
 2. vierailija

  vierailija Vieras

  Katso tai ei niin pitää sun olla rehellinen kun kysytään sairaushistoriasta. Varsinkin jos on vaatineet lääkityksiä tai hoitoja.
  Paljon ihmisiä tulee ja menee töihin mt-lääkittyinä, samoin kuin muutenkin lääkittynä. Arvio perustuu ihmisen kuntoon ja työhön.
   
  #2
 3. vierailija

  vierailija Vieras

  Vaikea kuvitella, että eivät katsoisi.

  Toisaalta se on jokaisen omassa vallassa piilottaa ne Omakannan tiedot niin, ettei niitä pysty sieltä katsomaan.
   
  #3
 4. vierailija

  vierailija Vieras

  Työterveyshuoltolain mukaan työterveyshoitajan -ja/tai -lääkärin tulee selvittää, onko työnhakijalla vamma tai sairaus, joka voi työssä pahentua.
  Mielestäni entiset hoidetut sairaudet eivät ole esteenä.
  Lomakkeet tai sähköiset kyselyt työntekijä itse allekirjoituksellaan vahvistaa ettei ole valehdellut tarkastuksessa. Mikäli myöhemmin ilmenee, että on jättänyt oleellisia asioita kertomatta, mielestäni hoitajan/lääkärin lausunto voidaan perua ja näin ollen saatu työpaikka menee myös. On toki mt-sairauksia, jotka kannattaa työtä valitessaan pohtia mm kaksisuuntaista
  mielialahäiriötä sairastavan ehkei kannata valita vaihtelevaa 3-vuorotyötä itselleen. Itse en koskaan käy potilaan kanta.fi tms katsomassa mitään tietoja etukäteen muista arkistoista , vaan kerron potilaalla vastaanotolla jos tarvitsee tietoja tarkistella ja näin ollen saan hänen suostumuksen myös. Ennen kanta-systeemejä on potilaan kirjallisella suostumuksella tilattu paperit muista hoitopaikoista. Työhöntulotarkastuslausuntoa ei lääkäri voi tehdä puutteellisilla tiedoilla eikä voi ottaa kantaa potilaan työhön sopivuuteen terveydellisin perustein. mm mt-tiedot eivät välttämättä näy kanta.fi, ovat mielestäni suojatumpia kuin muut ns tavalliset sairauskertomukset. mikäli potilas ei anna lääkärille suostumusta tms katsoa entisiä sairauskertomuksia, työntekijä ei näin ollen saa myöskään lausuntoa lääkäriltä.
   
  #4
 5. vierailija

  vierailija Vieras

 6. vierailija

  vierailija Vieras

 7. vierailija

  vierailija Vieras

 8. vierailija

  vierailija Vieras

  o_O
   
  #8
 9. vierailija

  vierailija Vieras

  500 asiantuntijaa pohtii asiaa tänään, mutta missä?
   
  #9
 10. vierailija

  vierailija Vieras

 11. vierailija

  vierailija Vieras

  Kai se toeto menee "perille", myös niille päättäille, jotka keksivät kerätä miljoonat ennen kuin poistuvat markkinoilta? Nämä eivät pysty itse valittamaan siitä. Tahdistinkauppias teki myös tällä tempulla valtavan tilin.
   
  #11
 12. vierailija

  vierailija Vieras

 13. vierailija

  vierailija Vieras

  Periaatteessa mun mielestä väärin, et siitä valmisteesta ei voinut valittaa, vaan laittoivat sen sopimattomuuden takia tahdistimen - varmaan kaikille?
   
  #13
 14. vierailija

  vierailija Vieras

  Ei löytynyt vieläkään hinnastoa:rolleyes:
   
  #14
 15. vierailija

  vierailija Vieras

  Wau, kyllä riittää lääkäreillä kiireitä:
  Sydämeen voidaan asentaa pieni mittauslaite seuraamaan sykettä ja muuta sydämen toimintaa. Häiriön sattuessa laite lähettää hälytyksen valvomoon ja lääkäri ottaa yhteyttä potilaaseen."
  Muut saakin odotella jonon hännillä sitten?
   
  #15
 16. vierailija

  vierailija Vieras

  ---valtava tarve todella lääkäreistä nykyään:D
  ei sentään huutava pula:geek:
   
  #16
 17. vierailija

  vierailija Vieras

  Mikä OMAkanta, kun ei voi omiin asioihin yhtään vaikuttaa enää?
   
  #17
 18. vierailija

  vierailija Vieras

  "Sydämeen voidaan asentaa pieni mittauslaite seuraamaan sykettä ja muuta sydämen toimintaa. Häiriön sattuessa laite lähettää hälytyksen valvomoon ja lääkäri ottaa yhteyttä potilaaseen.

  Tällaisia laitteita on ollut käytössä jo parikymmentä vuotta. Sydämen sisäinen anturi saattaa myös havaita vaarallisen rytmihäiriön ja potilasta uhkaavan kuoleman. Tällöin sydämensisäinen defibrillaattori antaa aluksi pieniä rytmihäiriötä korjaavia sähköiskuja ja lopuksi voimakkaamman ulkoista defibrillaattoria vastaavan iskun.

  Älypuhelimia tukiaseminaan käyttävät, terveydentilasta erilaista dataa antavat laitteet ovat yleistyneet huimaa vauhtia ja niitä hyödynnetään yhä enemmän terveydenhoidossa.

  Ylilääkäri Pasi Karjalainen on professori Esko Alasaarelan kanssa samaa mieltä, että kymmenessä vuodessa ollaan tehty hurja teknologinen harppaus eteenpäin ja aiemmin niin isot mittauslaitteet ovat nykyään kannettavassa, lähes huomaamattomassa muodossa."
  7.10.2016 uutisoitu
   
  #18
 19. vierailija

  vierailija Vieras

  #19
 20. vierailija

  vierailija Vieras

  Tästä kerroin.
  Kun ottaa yliannoksen deeewiixmiinxa, saa sen aiheen vai saako ihanvaan varmuuden vuoksilo joillekin laitetaan? Vähän niinkuin ohituskaista tietyille?
   
  #20
 21. vierailija

  vierailija Vieras

  20 vuoden ajan on asennettu niitä uudempia laitteita, mut vanhuksille ne vanhanaikaiset, vaikka se nuorempi voisi vaikka itse juosta vastaanotolle:alien:
   
  #21
 22. vierailija

  vierailija Vieras

  Voiteko kuvitella, mikä nk.tasa-arvo rehottaa markkinoilla:eek:
   
  #22
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti