Työministeri Harakka: Keppi on aina käden ulottuvilla

Viestiketju alueella 'Mitäs nyt? Aihe vapaa' , aloittaja m1es, 18.09.2019.

 1. m1es

  m1es Tunnettu jäsen

  Rekisteröitynyt:
  01.10.2014
  Viestejä:
  9 536
  Saadut tykkäykset:
  1 411
  Kun tosimaailma tulee vastaan, muuttuvat demarinkin puheet. Seuraako Timo Harakka Juhana Vartiaisen jalanjälkiä :sneaky:

  https://www.talouselama.fi/uutiset/...eikkurit/e9cc1592-58a0-48cb-8e6f-50a41112b2f7

  Hallitus palkkaa lisää työvoimaa työttömien uraohjaukseen ja valmennuspalveluihin. Tarkoitus on kaavamaisten työttömien haastatteluiden ja koulutusten sijaan valita tarkemmin, ketä autetaan ja miten.

  Esimerkiksi näillä keinoilla hallituksen pitäisi päästä 75 prosentin työllisyysasteeseen vuoden 2023 loppuun mennessä. Tämän varaan hallitus on ripustanut koko ohjelmansa.

  ”En tiedä, miksi nämä olisivat pehmeitä keinoja. Koko aktiivinen työvoimapolitiikka, jonka Ruotsin demarit aikanaan keksivät, perustuu yhtä paljon velvoittavuuteen kuin kannustukseen. Siinä on koko ajan patistuksen, lievän kiusaamisen ulottuvuus”, sanoo työministeri Timo Harakka (sd).

  Harakan mukaan velvoittavuus ei ole katoamassa mihinkään. ”Valmistelemme lainsäädäntöä, joka varmistaa, että on velvoite noudattaa työllistymissuunnitelmaa. Meillä on myös sosiaaliturvan varassa olevilla velvoite ja toimeentuloturvan leikkuritkin on olemassa. Keppi on aina käden ulottuvilla”, Harakka sanoo.
   
  #1
 2. vierailija

  vierailija Vieras

  Harakka voi työntää keppinsä.sinne minne aurinko ei paista.
   
  #2
 3. vierailija

  vierailija Vieras

  Kaikki toimet, joita edellinen hallitus teki työttömien työnhaun aktivoimiseksi, olivat oikean suuntaisia, mutta riittämättömiä. Työnhaku pitäisi olla vielä aktiivisempaa ja hakualueita laajentaa. 150 tai 200 kilometrin säteellä jokaista sopivaa tai lähes sopivaa paikkaa on haettava. Jokainen hakematon paikka tiputtaa vähintään 10 %on työttömyyskorvauksista pois. Leikkauksia ei korvata toisella etuudella vaan niitäkin leikataan vastaavasti. Eiköhän ala työttömille lusmuillekin työnhaku maistumaan.

  Toki järjestelmässä pitää olla myöskin tehokas seuranta. Jokainen avoin työpaikka tulee ilmoittaa valtakunnalliseen hakujärjestelmään, josta työvoimaviranomaiset näkevät, mitä paikkoja kukin on hakenut.
   
  • En tykkää En tykkää x 1
  • List
  #3
 4. AivanSama

  AivanSama Tunnettu jäsen

  Rekisteröitynyt:
  06.11.2013
  Viestejä:
  16 300
  Saadut tykkäykset:
  3 037
  Ymmärräthän, että monilla on perhe. 150- 200 km on sellainen matka, jonka vuoksi on muutettava. Ei lapsia voi riepotella edestakaisin vanhempien määräaikaisten työsopimusten perässä. Sellainen ei olisi hyväksi kenellekkään. Siivojan palkalla tuollaisen työmatkan kustantaminen olisi käytännössä mahdotonta.

  Toiseksi, ketä hyödyttää älytön työhakemusten tulva? Sellaista on vaikea kahlata läpi, jos kaikki suomen työttömät hakevat jokaista mahdollista työpaikkaa, käy työntekijän hakeminen mahdottomaksi. Mikäli olisin työnantaja, niin en todellakaan haluaisi, että avaamaani työpaikkaa hakisi kaikki mahdolliset tyypit siksi, että on pakko. Haluaisin, että työpaikkaa hakisi ne, jotka ovat siitä ihan oikeasti kiinnostuneet ja valmiit sitä tekemään.

  Mitä hyötyä työpaikan hakemisesta edes on, kun haastattelun voi kuitenkin sössiä siten, ettei paikka varmasti aukea. Tai hakemus voi olla sellainen, ettei haastatteluun edes kutsuta. Miten näitä ihmisiä aletaan sakottaa? Hakataan häpeäpaalussa, jotta osaavat tehdä parempia hakemuksia ja esittää haastattelussa fiksumpaa?

  Olen ehdottomasti sitä mieltä, että kaikenlaisen turhan lusmuilun on loputtava ja töitä pitäisi ottaa vastaan. Sinun tarjoamasi keinot ovat kuitenkin perseestä, eivätkä aja oikeastaan kenenkään etua. Ei yhteiskunnan, ei työnantajan eikä työntekijän itsensä.

  Itse näkisin, että kaikenlaisten pätkätöiden, tuntitöiden ja lisätöiden tekemisen pitäisi olla kannattavaa. Monet tukien varassa elävät joutuvat totaali kuseen tehtyään jonkun työpätkän. Heidän ei oman etunsa vuoksi kannata ottaa osa- aikaista tai muutaman tunnin hommaa vastaan. Tällaisesta olisi päästävä eroon.
  Siinä ei ole mitään järkeä, että tuet pyörivät vallan mainiosti ja kellon tarkkuudella kunhan ET vaan tee töitä tai mitään muutakaan yleishyödyllistä.
   
  • Tykkään Tykkään x 9
  • List
  #4
 5. r0s

  r0s Tunnettu jäsen

  Rekisteröitynyt:
  05.08.2018
  Viestejä:
  10 116
  Saadut tykkäykset:
  5 608
  Mä en oikeasti näe ongelmaan enää muuta ratkaisua kuin kansalaispalkan.

  Kaikki tuloista riippuvat tuet veks.

  Sit on jokaikisen kiva mennä duuniin kun se on pelkkää plussaa!
   
  • Tykkään Tykkään x 1
  • List
  #5
 6. vierailija

  vierailija Vieras

  Itse olen matalapalkka-alalla osa-aikaisena eli tulot ovat todella minimaaliset. (En saa mitään tukia.)
  Jos tulisi kansalaispalkka niin jäisin kotiin. Kansalaispalkka riittäisi minulle hyvin. Samanlaisia kotiinjääviä olisi varmasti muitakin.
   
  #6
 7. vierailija

  vierailija Vieras

  Perustuloa on tavoiteltu mutta se ei kelpaa monille.
   
  #7
 8. vierailija

  vierailija Vieras

  Ai no kukas sen sun "palkkas" sitten maksaa, jos kaikki jäävät kotiin?

  Ihmeellistä tämä nuorempi sukupolvi, kun työt eivät maita.
   
  #8
 9. vierailija

  vierailija Vieras

  Tehdään malli missä mitään työsuhdetta ei saa solmia, jollei työpaikasta ole ilmoitettu hyvissä ajoin julkisesti mol.fi-sivulla. Lisäksi kaikkien työttömien olisi tosiaan karenssin uhalla haettava kaikkia työpaikkoja jotka edes himpun verran voisivat tulla kyseeseen. Ja hakemuksessa tai haastattelussa ei työnhakija saa ilmaista itsestään mitään negatiivista edes epäsuorasti. Jopa huonon hygienian tulee johtaa karenssiin.
   
  #9
 10. vierailija

  vierailija Vieras

  Minkä suuruinen kansalaispalkan pitäisi olla, että voisit jäädä kotiin?
   
  #10
 11. vierailija

  vierailija Vieras

  Uhkaako Harakan keppi vain työttömiä, vai myös sossurahalla lusmuilevia?
   
  #11
 12. Ellimaar

  Ellimaar Tunnettu jäsen

  Rekisteröitynyt:
  23.02.2019
  Viestejä:
  5 484
  Saadut tykkäykset:
  2 891
  Täysin turhaa työtä työnantajalle, jos vaikka tiedossa on valmiiksi hyvä työntekijä niin turhaa resursseja vie tuommoinen. Ja sulkisi pois ne mahdollisuudet työttömiltä hakea suoraan paikkaa jostain mielenkiintoisesta firmasta, jonne saattaa päästä vaikka sillä hetkellä ei virallista tarvetta olisikaan. Ja mitäs sitten äkkinäinen työntekijän pula. Esim. Työntekijän kuolema tai yhtäkkinen työkyvyttömyys ja haku pitäisi laittaa "hyvissä ajoin" tai ei saa solmia sopimusta.
   
  #12
 13. .......

  ....... Tunnettu jäsen

  Rekisteröitynyt:
  15.09.2019
  Viestejä:
  1 664
  Saadut tykkäykset:
  574
  Aivan loistava idea, tällä kyllä työttömyys laskee vähintään 10%. Jo pelkästään lukemattomat turhat työhakemuset pakottavat firmoja palkkaamaan lisähenkilöstöä niitä kahlaamaan läpi.

  Mutta suurin työllistävä vaikutushan tuossa on siinä, että on pakko palkata lukematon määrä tarkkailijoita, jotka lukevat hakemukset läpi ja tarkistavat niiden asianmukaisuuden. Sitten niihin haastatteluihinkin on pakko saada joku tarkkailija mukaan, että voi tarkistaa, haiseeko kainalot vai ei :D
   
  #13
 14. AivanSama

  AivanSama Tunnettu jäsen

  Rekisteröitynyt:
  06.11.2013
  Viestejä:
  16 300
  Saadut tykkäykset:
  3 037
  Pärjäisit 500 eurolla kuukaudessa ilman mitään muita tukia? Sinua ei lämmittäisi ajatus palkasta 500 euron lisäksi?
  En usko, että olet enemmistössä?
   
  #14
 15. vierailija

  vierailija Vieras

  Muutto ei ole este. Myöskään eri paikkakunnille viikoksi muuttaminen ei ole este. Ne on vain tekosyitä. 150-200 km tietäisi n. 5 tuntia edestakaistatyömatkaa. Tuon kulkisi helposti niinkin, että vaikkapa keskiviikko-torstai yön kävisi kotona.

  Hakemuksen, haastattelun tai töiden sössiminen tietäisi automaattisesti tukien leikkausta. Tästä olisi hyötyä niin hakijalle kuin työnantajalle, koska hakemukset ja haastattelut selkiytyisivät vain fakta tiedon vaihtamiseksi. Ei turhia jaaritteluja, ei turhia haastattelukutsuja. Pätevien ihmisten kartoittaminen laajemmalta alueelta.

  Siinä olet kyllä oikeassa, että pätkätöiden tekemistä pitäisi helpottaa. Aina kun ihminen on tehnyt tunninkin töitä, pitäisi käteen jäädä enemmän rahaa kuin työttömänä.
   
  #15
 16. vierailija

  vierailija Vieras

  Ei tuolla älyllisellä tasolla muuhun kai pystykään. Ei muuta kuin kaikki vaan kotiin ja odottaan kun rahaa sataa taivaalta.

  Ihan oikeasti, meidän koulumaailma kusee ja pahasti. Sieltä pääsee läpi ilman mitäön käsitystä mistä se raha tulee ja mitö oman elämän hallintaan tarvitaa. Aikuiset ihmiset uskoo tyyliin pääsiäispupuun. Sota olisi toinen vaihtoehto joka pakottaa kaltaisesi ottamaan vastuuta omasta elämästä.
   
  #16
 17. Ellimaar

  Ellimaar Tunnettu jäsen

  Rekisteröitynyt:
  23.02.2019
  Viestejä:
  5 484
  Saadut tykkäykset:
  2 891
  Tuo tulisi kalliiksi. Pitäisi heti löytyä asunto ja asuntoa ja muuttokustannuksia varten pitäisi olla taskussa rahat, eli tuossa tapauksessa palkan pitäisi olla niin hyvä että sillä hoidat sekä pysyvän kodin kustannukset että työasunnon kustannukset ja mahdollisten lasten hoidot.

  Miten olit ajatellut kouluikäiset lapset? Viikoksi voi muuttaa 200km päähän. Ja lapsi/lapset hoitaa koulunsa miten? Joka viikko eri paikkakunnalla? Eri koulussa? Aika moisia aukkoja tuossa sun suunnitelmassa noin tosielämän kannalta.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
  • List
  #17
 18. vierailija

  vierailija Vieras

  No ei työn tarvitse olla pätkätyötä, vaan työntekijäksi valinnan myötä tulisi pidempi työsuhde, toki sijaisten kanssa voisi olla ongelmia, mutta pienen aikaa myös kulkeminen kauemmaksi voitaisiin tehdä kannattavammaksi / helpommaksi
   
  #18
 19. vierailija

  vierailija Vieras

  Koulussa nimenomaan opetetaan miten ja mistä voi hakea tulonsiirtoja. Siksi ei pidä ihmetellä miksi nuoret valitsevat sossuelämän työelämän sijaan.
   
  #19
 20. AivanSama

  AivanSama Tunnettu jäsen

  Rekisteröitynyt:
  06.11.2013
  Viestejä:
  16 300
  Saadut tykkäykset:
  3 037


  En tiedä voimmeko alkaa rangaista ihmisiä heidän "vääränlaisesta" habituksestaan, ominaistuoksustaan tai muista ominaisuuksista, jotka eivät viehätä työnantajaa. Työnantajan, työyhteisön ja työntekijän työn tehokkuus on muutakin kuin paperilla tarkistettu pätevyys.

  Mikäli puhutaan yksinhuoltajasta, niin kuka ne lapset huoltaa siellä kotipaikkakunnalla, jos henkilö käy kerran viikossa kotona? Tiedätkö mitä 200km matkustaminen maksaa julkisilla? Kahden asunnon ylläpitäminen ei taida olla ilmaista. Mikäli otetaan huomioon vaikkapa Helsingin hintataso, on varmasti selvää, että matalapalkkaisen on turha etsiä sieltä asuntoa. Mikäli kyse on yksinhuoltajasta, on hän jättänyt heitteille lapsensa. Mikäli taas hänen pitää roikottaa lapsiaan jokaisen määräaiksen sopimuksen perässä eri kaupunkeihin, ei se varmasti aja lasten etua. Mikäli kyse on perheestä, jossa on molemmat vanhemmat, niin se tuskin ajaa kenenkään etua, että perhe on toisen osapuolen työn takia entistä isommissa taloudellisissa vaikeuksissa, perhe hajalla ja ihminen sekoamisen partaalla.

  Lähestymistapasi on hieman turhan mustavalkoinen ja unohdat ihmisyyden. Uskoisin, että raha ei voi mennä kaiken edelle. Uskon, että ihmisiä motivoi huomattavasti enemmän jokin myönteinen seuraus kuin keilteinen. Se, että saat työnteosta plussaa, motivoi paljon paremmin kuin se, että saat keppiä, jos et lähde toiselle puolelle suomea osa- aikaiseksi puhelinmyyjäksi.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
  • List
  #20
 21. Ellimaar

  Ellimaar Tunnettu jäsen

  Rekisteröitynyt:
  23.02.2019
  Viestejä:
  5 484
  Saadut tykkäykset:
  2 891
  Edelleen sulla unohtuu tuosta kuviosta lapset. Miten ajattelit heidän tilanteen hoitaa? Kouluikäiset? Päiväkoti-ikäiset?
  Yh perhe tai vaikka 2 vanhemman perhe jossa toinen joutuu vaikkapa vuorotöihin 200km pohjoiseen, toinen vanhempi etelään?
   
  #21
 22. vierailija

  vierailija Vieras

  Sinä olet persehedelmistäsi itse vastuussa, ei yhteiskunta.
   
  #22
 23. AivanSama

  AivanSama Tunnettu jäsen

  Rekisteröitynyt:
  06.11.2013
  Viestejä:
  16 300
  Saadut tykkäykset:
  3 037
  Hienosti ajateltu. Kenties nämä huonosti voivat persehedelmät hoitavat juuri sinua vanhainkodissa sekä sairaalassa.

  Toki kukin vanhempi on vastuussa lapsistaan. Mutta yhteiskunta luo näillekkin lapsille raamit.
   
  #23
 24. vierailija

  vierailija Vieras

  Eivät hoida.
   
  #24
 25. vierailija

  vierailija Vieras

  Hallitus tekee vain tämän kalliimmaksi korottamalla asumisen ja liikkumisen veroja: kohta ei köyhällä ole varas käydä töissä.
   
  #25
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti