Työministeri Harakka: Keppi on aina käden ulottuvilla

Viestiketju alueella 'Mitäs nyt? Aihe vapaa' , aloittaja m1es, 18.09.2019.

 1. AivanSama

  AivanSama Tunnettu jäsen

  Rekisteröitynyt:
  06.11.2013
  Viestejä:
  16 616
  Saadut tykkäykset:
  3 180
  Ansiosidonnainen on ansiosidonnainen. Ajatus on se, että mikäli sinulla ei yhtäkkiä olekkaan työpaikkaa, koko elämäsi ei tarvitse romuttua, vaan sinulla on reilu vuosi aikaa paikata tilanne. Ansiosidonnainen on "ostopalvelu". Sen voi myös olla ottamatta ja siitä voi olla maksamatta. Kukaan ei pakota ketään kuulumaan liittoon. Minusta ansiosidonnainen työttömyyspäiväraha on varsin järkevä ja koko yhteiskuntaa hyödyttävä ratkaisu siitä huolimatta, että toisinaan se ei kannusta ottamaan vastaan heikosti palkattua työtä.

  Mikäli työttömyys on hyödyllisempää perus- työttömyyspäivärahalla, niin silloin voidaan päätellä, että palkkauksessa on jotain pahasti pielessä, eikä kyseistä työtä kannata todellakaan ottaa vastaan.
   
  #76
 2. vierailija

  vierailija Vieras

  Millä tapaa se on muiden veronmaksajien syy, että sä olet tai joku muu on vaikeasti ratkaistavassa tilanteessa? Kannattaa miettiä kaksi kertaa ennen kuin tekee lapsia, että onko parisuhde sellainen, johon lapsia pystyy hankkimaan. Aina yksinhuoltajuus ei ole kenenkään syy, esimerkiksi äkillinen kuolema, ei ole ennakoitavissa. Joissakin yksittäisissä tilanteissa parempi ratkaisu voi olla kotiin jääminen, mutta silloinkin pitäisi kannustaa johonkin kotona tehtävään työhön, esim. perhepäivähoitajaksi, jotta muut vanhemmat voivat käydä kauempanakin kotoa töissä.
   
  #77
 3. vierailija

  vierailija Vieras

  Maassamme on 500 000 työtöntä, pupukurssilaista, ilmaisorjaa, joten eivätkö vapaaehtoisesti pienellä työttömyys/sosiaalikorvauksilla elävät tee palveluksen koko yhteiskunnalle jättäytymällä pois työelämästä?
  Jos esim. 10 prosenttia työttömistä tulee toimeen n.500 eurolla kuukaudessa, sehän tarkoittaa käytännössä sitä, että jäljelle jääneille 450 000:lle jää enemmän niitä tehtäviä töitä.
  Jos avoimia työpaikkoja on n. 50 000, aikamoista tunkua niihin on vielä vaikka osa työttömistä vapaaehtoisesti downshiftaa omaa elämäänsä yhteisömme hyväksi :)
  https://www.tilastokeskus.fi/til/atp/index.html
   
  #78
 4. AivanSama

  AivanSama Tunnettu jäsen

  Rekisteröitynyt:
  06.11.2013
  Viestejä:
  16 616
  Saadut tykkäykset:
  3 180
  Ei se ole muiden veronmaksajien syy. On yhteiskunnan kannalta parempi, että tässä maassa kaikki voivat mahdollisimman hyvin. Voit tarkastella maita, joissa minkäänlaista sosiaaliturvaa ei ole. Meidän rauhallinen ja turvallinen maamme on sitä juuri siksi, että kaikista yhteiskunnan jäsenistä huolehditaan. Voit olla onnellinen, että sinun ei tarvitse palkata henkivartijaa ja autonkuljettajaa ja voit varsin rauhallisin mielin kuljeskella kaduilla. Tavallaan nautit vakuutusmaksujen tuotoista koko ajan.

  Tiedoksesi, että sinä et voi koskaan mennä toisesta ihmisestä tai edes itsäsi takuuseen. Voit hoitaa asioita siten, että kaikessa on parhaat mahdolliset todennäköisyydet, mutta se ei tarkoita sitä, etteikö kaikki voisi mennä täysin perseelleen.
   
  #79
 5. vierailija

  vierailija Vieras

  Ei ole kenenkään etu, että yhteiskunta tukee työkykyisiä ihmisiä, jotka eivät vain halua tehdä töitä. Henkivartijaa yli 200 cm pitkä ja yli 100kg painava "kaappi" tuskin kovin nopeasti tarvitsee, mutta voisin perustaa yrityksen, joka motivoi ihmisiä hakemaan töitä... :ROFLMAO:
   
  #80
 6. vierailija

  vierailija Vieras

  Se onkin aivan oikein, että on tuollainen järjestelmä kuin ansiosidonnainen, vaikka sellainen ei itseäni koske, yrittäjä kun olen ollut jo pitkään ja sitä ennen myös niin sanotussa epätyypillisessä työsuhteessa.

  Ja kyllä, palkkauksessa on jotakin pielessä, jos siitä saa vähemmän kuin tukien kautta. Mutta edelleenkään ei voi olla oikein, että jotkut päättävät jäädä kotiin yhteiskunnan tuilla. Tiedän tällaisia ja yksinyrittäjänä kaikki velvoitteet hoitavana suorastaan v.. ttaa välillä moinen.

  Edelleen, jos työtä ei löydy, se on eri asia samoin kuin työkyvyttömyys jne.
   
  #81
 7. vierailija

  vierailija Vieras

  (y)
   
  #82
 8. vierailija

  vierailija Vieras

  Miksi sinua vituttaa jos joku vapaaehtoisesti jää pois työelämästä ja suostuu elämään pienen korvauksen varassa?
  Ymmärtäisin jos maassamme ei olisi työttömiä, mutta kun heitä on 500 000, en käsitä logiikkaasi.
  On aikoihin eletty kun yksityisyrittäjät ovat kateellisia työttömille heidän työttömyydestään :)
   
  • Tykkään Tykkään x 1
  • List
  #83
 9. AivanSama

  AivanSama Tunnettu jäsen

  Rekisteröitynyt:
  06.11.2013
  Viestejä:
  16 616
  Saadut tykkäykset:
  3 180
  On yhteiskunnan etu, että täällä turvataan perustarpeet kaikille. Se, että jokin marginaali osa käyttää tukia väärin, ei tarkoita sitä, että ne haittaisivat yhteiskuntaa isossa kuvassa.
  Minustakin tukia väärinkäyttävät ovat varsin harmillisia tapauksia, mutta en siitäkään huolimatta koe, että tukijärjestelmä pitäisi ajaa alas marginaalisten väärinkäyttäjien vuoksi.
   
  #84
 10. vierailija

  vierailija Vieras

  Jos jää vapaaehtoisesti pois yhteiskunnan ylläpitämisestä ja tekee sen omilla varoillaan, se on ok. Mikäli käyttää yhteiskunnan yksilöityjä palveluja tai etuuksia, on se todellakin täysin moraalitonta
   
  #85
 11. AivanSama

  AivanSama Tunnettu jäsen

  Rekisteröitynyt:
  06.11.2013
  Viestejä:
  16 616
  Saadut tykkäykset:
  3 180
  Uskoisin, että jos joku päättää jäädä kotiin elämään yhteiskunnan tuilla, hän varmaan kärsii erilaisista elämänhallinnallisista ongelmista ja tuskin olisi ensimmäinen valinta työnantajalle. Eikö?
   
  #86
 12. AivanSama

  AivanSama Tunnettu jäsen

  Rekisteröitynyt:
  06.11.2013
  Viestejä:
  16 616
  Saadut tykkäykset:
  3 180
  Tietysti se on moraalitonta ja törkeää! En usko, että monikaan on kanssasi erimieltä tästä. Luulen kuitenkin, että tällaiset henkilöt ovat aika marginaalisia ja kärsivät kyllä muistakin ongelmista... mielenterveys/päihde/elämänahllinta ym.
   
  #87
 13. vierailija

  vierailija Vieras

  Olet jälleen kerran väärässä. Tukijärjestelmä pitäisi ehdottomasti ajaa väärinkäyttäjien kohdalla alas. Pelkästään jo yleinen turvallisuus vaatii sitä. Rahaa ei ole syydettäväksi kaikenmailman luusereille, jotka kykenevät työntekoon, mutta eivät viitsi mennä töihin. Nämä rahat tulisivat paljon paremmin hyödynnetyksi, kun ne kohdennettaisiin rajavalvontaan sekä poliisivoimiin, jotta uskottavuus yhteiskunnan kannalta tärkeissä toimissa säilyy.
   
  #88
 14. vierailija

  vierailija Vieras

  No jos häntä ei valita, ei sille voi mitään, mutta jotakin hänenkin on leipänsä eteen tehtävä.
   
  #89
 15. vierailija

  vierailija Vieras

  Edeelleen kysyn miksi se on väärin?
  Jos terveyskeskuksessa on ruuhkaa, eikö ihminen joka ei käytä terveyskeskuksen palveluita tee muille hyvän teon menemättä sinne ruuhkaa lisäämään?
  Jos työtä ei ole riittävästi kaikille ihmisille, eikö vapaaehtoisesti työttömyyden valitsija tee hyvän työn muille työttömille kun jättäytyy vapaaehtoisesti pois työmarkkinoilta.
  Ellei hän ole työtön, joku muu sitä takuuvarmasti on.
  Otetaan pienempi mittakaava jos ymmärtäisit esimerkin paremmin.
  On olemassa 20 työpaikkaa (todellisuudessa 50 000) ja 100 hakijaa em. töihin (todellisuudessa 500 000).
  10 näistä työttömistä ei edes halua mennä palkkatyöhön vaan tyytyy pienimpään mahdolliseen korvaukseen jolla pystyy elämään.
  Mitä sillä on väliä kenelle näistä sadasta se pieni korvaus maksetaan, sillä sama summa yhteiskunnalta menee maksetaan se kenelle tahansa heistä.
  Jos joku jättäytyy vapaaehtoisesti pois, yhteiskunnan maksama summa ei siitä enene, eikä vähene.
  Summa pysyy aina samana.
   
  #90
 16. vierailija

  vierailija Vieras

  Hän tekisi mieluusti työtä, mutta kun sitä ei kaikille halukkaille ole, mikä olisi mielestäsi paras vaihtoehto mitä hänen pitäisi tehdä?
  1 mennä vapaaehtoistyöhön ja tehdä samasta työstä palkkaa saavista työttömiä.
  2 mennä tekemään työtä ilmaiseksi ja tehdä muista työntekijöistä myös aikaa myöten työttömiä?
   
  • Tykkään Tykkään x 1
  • List
  #91
 17. vierailija

  vierailija Vieras

  Entäpä jos kaikki valitsivat olevansa vapaaehtoisesti työttömiä. Mistä rahat sitten tulisivat tukiin tai kuka tekisi työt?
   
  #92
 18. vierailija

  vierailija Vieras

  Hakea työtä, kunnes saa tai kuolee.
   
  #93
 19. vierailija

  vierailija Vieras

  Aika utopistinen ajatus, että kaikki 500 000 työtöntä olisivat vapaaehtoisesti työttöminä, vaikka elinkeinoelämä niin palkkojen halpuuttamiseksi antaa ymmärtää.
  Kuinka moni työssäolija vaihtaisi paikkaa työttömän kanssa ja alentaisi omaa elintasoaan samalle tasolle heidän kanssaan?
  Aika harva ja sitäpaitsi jokaisella halukkaalla on mahdollisuus tehdä sama jo nyt.
  Miksi he eivät tee niin :)
   
  #94
 20. vierailija

  vierailija Vieras

  Jos nuo ovat vaihtoehdot, itse valitsisin lähimmän prosenttikerhon, jonka jäsenyys takaisi täystyöllisyyden ja sapuskaa perheelle keinolla millä hyvänsä.
   
  #95
 21. vierailija

  vierailija Vieras

  Olen tuo numero 6, jota lainaat ensimmäisenä.
  En-saa-mitään-tukia pitää ihan paikkansa omalla kohdallani. En saa mitään noita tukia, mitä luettelit. Mistään ei siis tule vastikkeetonta rahaa, kuten tuet ovat. Jos hakisin tukea niin eiköhän siellä ensiksi sanottaisi, että myy tuo suurehko omakotitalosi pk-seudulla sekä nuo metsäplänttisi tuolla kauempana niin katsotaan sitten, jos sittenkään.

  Olen osa-aikaisena matalapalkka-alalla. Saan siis palkkaa todella huonosti ja jos saisin vastikkeettoman 500 euroa kuukaudessa niin todellakin jättäisin töihin menemättä. Enhän nytkään saa palkkaa paljoa tuota enempää kuukaudessa. Tosin tämä ei onnistuisi jos puolisokin jäisi pois töistä vaan sitten pitäisi muuttaa jonnekin kauemmas pk-seudulta.

  Ikä suojelee minua siinä mielessä, että eläkeikään ei ole pitkä matka. Ei tässä iässä enää paljoa tarvitse. Olen velaton ja huoleton - valmiina hautaan. ;)
  -nro 6-
   
  #96
 22. vierailija

  vierailija Vieras

  Aika utopistinen ajatus, että yksikään 500 000 työttömästä ei olisi vapaaehtoisesti työttömänä, väittäisin että joukossa on iso osa todellisuudessa työkyvyttömiä tai -haluttomia.
   
  #97
 23. vierailija

  vierailija Vieras

  Miksi niitä pieniä paikkakuntia pitäisi pitää asuttuna?
   
  #98
 24. vierailija

  vierailija Vieras

  Koska he ymmärtävät, ettei laiskuus ole ihmiselle hyväksi.
   
  #99
 25. vierailija

  vierailija Vieras

  Olet asian ytimessä.
  Pieni osa työttömistä on todellakin työkyvyttömiä tai haluttomia.
  Mitä sitten :)
  Työttömiä on ja työpaikkoja murto-osalle, joten mitä merkitystä sillä on kokonaisuuden kannalta jos pieni osa työttömistä valitsee mieluummin pienen korvauksen kuin palkkatyön.
  Yhteiskunnalta menee aivan sama raha piippumatta siitä kenelle heistä ne tuet maksetaan.
  Jos työttömänä olo on niin auvoista ja tuet hyviä, miksi ihmiset edelleen käyvät työssä?
   
  #100
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti