Työnanatajan vastuu työntekijän seksin seurauksista

Viestiketju alueella 'Mitäs nyt? Aihe vapaa' , aloittaja m1es, 11.09.2019 klo 01:58.

 1. m1es

  m1es Tunnettu jäsen

  Rekisteröitynyt:
  01.10.2014
  Viestejä:
  9 179
  Saadut tykkäykset:
  1 313
  Toivottavasti tästä saadaan Eu-direktiivi Ranskan mallin mukaisesti.

  Työmatkalla ollut ranskalaismies kuoli sydänkohtaukseen seksin jälkeen – työnantaja saa maksaa korvaukset ”työtapaturmasta”

  Oikeuden tulkinnan mukaan työantaja on vastuussa työmatkalla olevasta työntekijästä riippumatta siitä, mitä työntekijä tekee työajan ulkopuolella.

  Sydänkohtaukseen seksin harrastamisen jälkeen kuollut, mutta työmatkalla ollut ranskalaismies oli työtapaturman uhri ja miehen työnantaja on velvollinen maksamaan korvaukset miehen perheelle, pariisilainen vetoomustuomioistuin päätti maanantaina

  Vetoomustuomioistuimen päätös laajentaa entisestään työtapaturman määritettä Ranskassa, jossa työtapaturman seurauksena kuolleen perhe saa yleensä muhkeat korvaukset.

  Teknikkona TSO-yrityksessä työskennellyt Xavier X. löytyi helmikuussa 2013 kuolleena kahden aikaan yöllä hotellihuoneestaan Meung-sur- Loiressa vähän sen jälkeen kun hän oli harrastanut seksiä paikallisen naisen kanssa.

  Ranskan työviranomaisten mukaan Xavierin kuolema piti luokitella ”työtapaturmaksi”, jonka perusteella uhrin perhe on oikeutettu saamaan korvauksia niin valtiolta kuin työnantajaltakin.

  Xavierin kumppanit ja lapset saavat nyt 80 prosenttia Xavierin palkasta tämän eläkeikään saakka. Työnantajan vastuu ei lopu vielä tähänkään, vaan se joutuu osallistumaan Xavierin eläkkeen maksamiseen.

  Aiempi oikeusistuin päätti jo vuonna 2016, että seksin harrastaminen kuuluu normaaliin arkeen samalla tavalla kuin suihkussa käyminen tai syöminen.

  Työnantajan mukaan sitä ei voida pitää vastuullisena työntekijän kuolemasta, vaikka se sattuikin työmatkalla, koska sydänkohtaus ei liittynyt työhön.

  Työnantaja lisäsi myös, että Xavier ei ollut työnantajan järjestämässä hotellihuoneessa ja että mies oli syyllistynyt aviorikokseen.

  Vetoomustuomioistuimen tuomarit viittasivat kintaalla työnantajan perusteluille. Oikeuden mukaan työmatkalla oleva työntekijä on työnantajan vastuulla riippumatta siitä, mitä hän tekee työaikana tai sen ulkopuolella.

  https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/834bda4f-0dbf-435f-850c-02238e095a12
   
  #1
 2. vierailija

  vierailija Vieras

 3. Echo

  Echo Tunnettu jäsen

  Rekisteröitynyt:
  01.09.2008
  Viestejä:
  27 686
  Saadut tykkäykset:
  3 028
  No ihan idioottia. Jos joku on työmatkalla ja menee aukomaan päätään Bandidoseille tai pyörii jossain narkkarien piikitettävänä ja tarvitsee sairaalareissua, niin ei työnantajalla pitäisi olla vastuuta maksaa korvauksia.
  En mä tarkoita että pitäisi vaan pysyä hotellihuoneessa tiukasti. Mutta jos juo itsensä niin jurriin (enkä tarkoita paria-kolmea ravintola-annosta) että tulee vaikka ryöstetyksi, niin ihan oma moka.

  Syöminen, nukkuminen ja peseytyminen ovat perustoimintoja, huorissa käyminen ei. Jos panettaa, käyttäköön hotellihuoneessa omaa kättään - mutta jos menee punaisten lyhtyjen alueelle ja siellä jotain tapahtuukin, olkoon vaatimatta firmaa vastuuseen.
   
  #3
 4. vierailija

  vierailija Vieras

  Pötyä. Seksiä voi tosiaan verrata syömiseen, koska molemmat ovat perustarpeita ja normitoimintaa. Jos mies olisi tukehtunut ruokaan, silloinkin työnantaja olisi korvausvelvollinen.
   
  #4
 5. vierailija

  vierailija Vieras

 6. vierailija

  vierailija Vieras

  Miksi kuolemasta pitää ylipäänsä maksaa mitään korvauksia? Oikeus on korostanut, että seksi on normaali osa elämää. Niin toki on kuolemakin. Kuolema ei ollut tuönantajan vika, niin mikä tässä on kupletin juoni?
   
  #6
 7. Echo

  Echo Tunnettu jäsen

  Rekisteröitynyt:
  01.09.2008
  Viestejä:
  27 686
  Saadut tykkäykset:
  3 028
  Pyh. Ihminen voi olla vaikka vuosia ilman seksiä ja siltikin käydä töissä, mutta ei voi olla pitkään syömättä, nukkumatta tai peseytymättä.

  Seksihulluus todellakin vie ihmiskunnalta järjen....
   
  #7
 8. r0s

  r0s Tunnettu jäsen

  Rekisteröitynyt:
  05.08.2018
  Viestejä:
  8 760
  Saadut tykkäykset:
  4 528
  Mutta jos näin, niin sitten työnantaalle pitää myös antaa mahdollisuus velvoittaa työntekijöitänsä vuosittaisiin kuntotesteihin ja punnituksiin.

  Vain normaalipainon - ja kunnon omaavat saavat vakuutuksen.

  muutoihan toi on ihan hiton naurettavaa!
   
  #8
 9. m1es

  m1es Tunnettu jäsen

  Rekisteröitynyt:
  01.10.2014
  Viestejä:
  9 179
  Saadut tykkäykset:
  1 313
  Ilhminen voi olla vaikka koko elämänsä peseytymättä, toki se ei tunnu mukavalta itselle, eikä varsinkaan toisille. Ihan tuon seksinkin takia kannattaa peseytyä, muuten voi tulla seksikertojen väliin vuosia :sneaky:

  Maailman likaisin mies ei ole peseytynyt 60 vuoteen mutta etsii seksiä:
  https://www.irishmirror.ie/news/world-news/worlds-dirtiest-man-amou-haji-3024703

  Amou Haji 60 vuoden lika pinnassaan
  [​IMG]
   
  #9
 10. m1es

  m1es Tunnettu jäsen

  Rekisteröitynyt:
  01.10.2014
  Viestejä:
  9 179
  Saadut tykkäykset:
  1 313
  Olen kyllä ollut työpaikassa, jossa eniten pidemmillä sairaslomilla taisivat olla kuntoilu- ja urheiluvammoista kärsineet, esim. lentopallo rikkoi käsiä ja jalkapallo jalkoja. Mutta kyllä työnantajan kannattaisi pitkällä tähtäimllä satsata työntekijöiden kunnossa pysymiseen muutenkin kuin liikunnan edistämisenä - se tahtoo usein unohtua työvuoroissa/ylitöissä (valvominen lihottaa) ja kunnollisten ruokailumahdollisuuksien järjestämisessä.
   
  #10
 11. vierailija

  vierailija Vieras

  Periatteessahan näin onkin jo. Esim KVTES:ssä (hoitajat) lukee, että työntekijä on velvollinen pitämään fyysisestä kunnostaan huolta. Ja työnantajahan voi tarjota tai siis velvoittaa vaikka joka vuosi terveystarkastuksen. Ja meidänkin työnantajalla on sali, työterveydessä pääsee fysioterapeutille, laihdutuskeskusteluihin hoitajalle, jne.
  Itsekin mielenkiinnolla odotan milloin tästä tulee ensimmäiset riidat kun työnantaja sanoo ettei maksa 150kg hoitajan polvikivuista johtuvia sairaslomia.
   
  #11
 12. vierailija

  vierailija Vieras

  Työnantaja oli vain onnellinen harrastuksista. Heikkojen luut katkes sielä eikä työaikana. Että on siinä sekin puoli... No nyt kuitenkin joutui maksamaan (vain) sairaslomat ei tutkimuksia tai mahdollisia pidempiä työkyvyttömyyksiä tai korvauksia.
   
  #12
 13. vierailija

  vierailija Vieras

  Mies oli työmatkalla.
   
  #13
 14. .....

  ..... Tunnettu jäsen

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2015
  Viestejä:
  19 923
  Saadut tykkäykset:
  4 324
  En ole ikinä oikein tajunnut tuota, miksi työntekijä on työmatkalla työnantajan vastuulla. Työnantajan vastuu alkaisi järjen mukaan vasta sitten, kun työkin alkaa. Työmatkahan voi venähtää vaikka miten pitkäksi ja sen aikana voi tehdä mitä vain. Aivan älytöntä, että työnantaja olisi siitä vastuussa.
   
  #14
 15. .....

  ..... Tunnettu jäsen

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2015
  Viestejä:
  19 923
  Saadut tykkäykset:
  4 324
  Tuo on mahdottomuus. Erilaisia muuttujia on niin paljon, että tällöin olisi mahdotonta määritellä, kuka saisi vakuutuksen ja kuka ei. Yksi syö liikaa, toinen polttaa, kolmas juo, neljäs ei liiku eikä syö, viides tekstailee viestejä auton ratissa jne. jne..
   
  #15
 16. r0s

  r0s Tunnettu jäsen

  Rekisteröitynyt:
  05.08.2018
  Viestejä:
  8 760
  Saadut tykkäykset:
  4 528

  Ja suomessahan yli puolet jäisi ilman vakuutusta jo pelkästään ylipainon vuoksi.
   
  #16
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti