työpaikkahakemuksesta kysymys; suosittelija

Viestiketju alueella 'Mitäs nyt? Aihe vapaa' , aloittaja susittelija vai ei, 22.02.2011.

 1. Onko fiksua tai käytetäänkö vielä hakemuksissa että maija meikäläinen on luvannut suositella minua ko. tehtävään.
  Toki maija meikäläisen luvalla?
   
  #1
 2. "vieras"

  "vieras" Vieras

  Mä en tiedä, että kannattaako suosittelija mainita hakemuksessa vai cv:ssä, mutta ehdottomasti kannattaa mainita. Suosittelijat ovat "kuumaa kamaa" rekrytoidessa.
   
  #2
 3. "aapee"

  "aapee" Vieras

  Eli voinko laittaa suosittelijan....
   
  #3
 4. Glorinha

  Glorinha Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  07.09.2008
  Viestejä:
  7 382
  Saadut tykkäykset:
  0
  Voit, jos olet hoitanut työsi tämän suosittelijan paikassa hyvin. Ja kannattaakin.
  Mut oli kerran laittanut suosittelijaksi ennalta kysymättä surkein työntekijä jonka olen ikinä tavannut. :D Oli siinä kiva puskantakaa yrittää keksiä mitä kyseisestä henkilöstä sanoisi.
   
  #4
 5. "vieras"

  "vieras" Vieras

  Laita ihmeessä suosittelija, erotut eduksesi.
   
  #5
 6. "diiduska"

  "diiduska" Vieras

  Jos siis olet kysynyt luvan maija meikäläiseltä. Itse laitoin hakemukseen, että minulla on suosittelija ja haastettelussa annoin yhteystiedot. Mutta ehdottomasti kannattaa mainita, että sinulla on suosittelija ja ehkä nimikin hakemuksessa, mutta yhteystiedot on minulla mainittu vaan cv:ssä (jota en lähetä yleensä haku vaiheessa).
   
  #6
 7. viisas

  viisas Vieras

  Kannattaa laittaa suosittelijaksi ihminen jonka kanssa olette hyvässä yhteisymmärryksessä tehneet töitä yhdessä. Tärkeää on kysyä lupa suosittelijalta ja varmistaa myös se että hän voi antaa tietoja tavastasi tehdä töitä. Ei kannata laittaa kaverin numeroa, eikä sellaista työkaveria kenen kanssa et ole tehnyt töitä. Mieti myös tarkkaan että onhan suosittelija sanavalmis ja rehellinen. Eikä ole pahitteeksi jos olet tehnyt suosittelijan kanssa vastaavaa työtä mitä nyt haet.
   
  #7
 8. Bubble Bob

  Bubble Bob Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  10.11.2009
  Viestejä:
  1 971
  Saadut tykkäykset:
  0
  [QUOTE="diiduska";23203751]Jos siis olet kysynyt luvan maija meikäläiseltä. Itse laitoin hakemukseen, että minulla on suosittelija ja haastettelussa annoin yhteystiedot. Mutta ehdottomasti kannattaa mainita, että sinulla on suosittelija ja ehkä nimikin hakemuksessa, mutta yhteystiedot on minulla mainittu vaan cv:ssä (jota en lähetä yleensä haku vaiheessa).[/QUOTE]


  Miksi et muka laita???? Mä nakkaan kaikki vajavaiset hakemukset suoraan roskiin. Jos töitä haluaa, hakemukseen kuuluu sekä hakemusosa että cv.

  Ja ehdottomasti laitat että sulla on suosittelia ja sen yhteystiedot. Työnantajat voi haluta soittaa suosittelijoille jo ennen haastattelua. Ja kaikkein parasta on jos saat suositteliasi kirjoittamaan kirjallisen suosituskirjeen josta voit laittaa kopion hakemukseen. Näin varmistat että pääset ainakin haasttteluun.
   
  #8
 9. Glorinha

  Glorinha Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  07.09.2008
  Viestejä:
  7 382
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuota mäkin ihmettelin. Mä en kauheammin edes kiinnostunut hakemuksista, joissa ei ollut cv:tä mukana. Kyllä se cv tavataan aina lähettää liitteenä.
   
  #9
 10. Seppo3

  Seppo3 Vieras

  Jenkeissä kysytään ymmärtääkseni erilaisia suosittelijoita, eli entisiä pomoja ja muita työhön liittyviä suosittelijoita, mutta saatetaan soittaa myös ystäville, eli yksityiselle suosittelijalle. Miten Suomessa, kannattaisiko CV:ssä mainita erilaisia suosittelijoita, vai pysytellä pelkästään työssä?
   
  #10
 11. fiifi

  fiifi Vieras

  Rekrytoija tässä moi:
  Ehdottomasti avointa paikkaa haetaan hakemuksella ja cv:llä, jos ei erityisesti muuta mainita.
  Suosittelija on plussaa. Entinen esimies on loistava vaihtoehto, mutta jos ei halua työnhausta kertoa nykyiselle esimiehelle eikä muuta sopivaa ole, työkaveri tai yhteistyökumppani käy myös. Ja aina suosittelijalta lupa erikseen, saattaa olla hölmistynyt soitosta, jos olette asiasta sopineet viisi vuotta aiemmin. Suomessa työ ja vapaa-aika mielletään niin erilaisiksi, ettei äiti, kaveri tai harrastustuttu suosittelijana kiinnosta työnantajaa. Työnantaja haluaa tietää, millainen olet alaisena, työssäsi ja asiakkaiden jne. kanssa.
  Nouseva trendi on kyllä korostaa harrastuksissa luottamustoimia ja vapaaehtoistyötä niiden ikuisten "lenkkeily, elokuvat jne." harrastuslistojen sijaan.
   
  #11
 12. "vieras"

  "vieras" Vieras

  Olin työkkärin starttipäivässä ja siellä luennoitsija mainitsi tuosta asiasta ja sanoi, että heillä työnantajat kun ovat tulleet pitämään joitain tunteja, niin kaikki ovat maininneet tuon, että se on ehdottomasti plussaa, jos on mainittu suosittelija.
   
  #12
 13. "vieras"

  "vieras" Vieras

  Soitetaanko suosittelijalle yleensä? Mulla on suosittelijoita ollut ja niistä maininnut, mutta en tiedä että niille oltaisiin koskaan soitettu! Tai sitten he eivät vain ole tulleet maininneeksi mulle jos joku on yhteyttä ottanut.
   
  #13
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti