uimahalliin vauvan kanssa?

Viestiketju alueella 'Syntyneet' , aloittaja Mami06, 29.03.2007.

 1. Mami06

  Mami06 Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  07.10.2005
  Viestejä:
  46
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eli en tarkoita nyt vauvauintia vaan minkäikäisenä vauvan kanssa voi perheen kesken mennä uimahalliin polskuttelemaan?tietääkö kukaan?en ainakaan netistä löytänyt mitään tietoa asiasta..JA tietääkö kukaan onko veteen tarkoitettua vaippaa olemassa?olen mielestäni kuullut että sellainen olisi millä voi myös uimaan mennä..Kiitos paljon neuvoista jo etukäteen!
   
  #1
 2. taustalla

  taustalla Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  19.05.2004
  Viestejä:
  63 741
  Saadut tykkäykset:
  1
  Vastaan nyt ihan oman ajatteluni perusteella ja sen että aikoinaan kävin ekan lapsen kanssa vauvauinnissa. Nyt vauvan kanssa en jaksa mennä vauvauintiin, se kun aika hermojaraastavaa toimintaa... ajattelin siis viedä muuten uimaan.
  - näin kaupassa jotain kertakäyttöuintivaippoja, mutta vauvat eivät kyllä ikinä kakanneet koko vauvauintihistoriamme aikana vedessä, eli vauvauinnissa 10 vuotta sitten käytettiin ihan normi vauvan uikkareita, mulla pojalle oli joku monikäyttö aquanappy, mutta tavallinen uikkari ihan ok tai vaikka pikkuhousut
  - 3-4 kk iässä aloitus
  - vauvauinnit järjestetään aina aamulla käsittääkseni että vesi olisi yön jäljiltä puhtaampaa, eli voithan mennä uimahalliin juuri kun se on aamulla avattu
  - ei kun uimaan vaan !
   
  #2
 3. Amaryllis

  Amaryllis Vieras

  Meillä vauva oli eka kerran kylpylässä vajaa puolivuotiaana. Hyvin meni, vaikka ei ollut aiemmin käyty lähelläkään uimahallia. Joskushan vauvat saattavat pelätä uimahallin ääniä.

  Minä ostin nipustiinasta (www.nipustiina.net) uimavaipan, joka on vähän kuin uimahousujen ja kestovaipan risteytys. On tosi toimiva, suosittelen. Ostin myös vesiliinan, joka osoittautui käteväksi. Oli kädet vapaina suihkussa, eikä tarvinnut märkää ja liukasta lasta pitää koko aikaa sylissä altaallakaan.
   
  #3
 4. Amaryllis

  Amaryllis Vieras

  \
  Pakko lisätä: Tai 5kg painoa! Ihan pelkkään ikään ei siis kannata tuijottaa =)
   
  #4
 5. AnnaManna

  AnnaManna Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  26.07.2004
  Viestejä:
  4 433
  Saadut tykkäykset:
  0
  Yleinen suositus on, että vasta vuoden ikäisen voi viedä uimaan sellaisiin vesiin, joihin itse menisi, koskee siis myös uimahalleja. Nuoremmat vauvat ovat kuitenkin aika infektio herkkiä eivätkä pysty pitämään lämpöä yllä jos hallin vesi ei ole normaalia lämpimämpää(vrt. vauvauinnin 32-35 asteinen vesi).
   
  #5
 6. uimari

  uimari Vieras

  Aivan, normaalilämpöiseen veteen ei pitäisi paljon alle vuoden ikäistä lasta viedä! Vauva ei pysty pitämään itseään lämpimänä. Mutta, monissa uimahalleissa vesi on lämmintä myös heti vauvauinnin jälkeen eli silloin on hyvä mahdollisuus mennä.
  Kylpylöihin, jos menee, niin oikeasti kannattaisi sen veden puhtauden takia mennä sinne melko pian avaamisen jälkeen! Ei ainakaan enää iltapäivällä.... :x
  Normaali uikkari on paras uikkari myös vauvalle! Ne vaippauimahousut on vähän sellaista kikkailua ja rahastusta...
  Kunhan ei syötä just ennen uinti, niin pahin kakkahätä on mennyt ohi. Ja vauvan pissahan on puhdasta, se ei vedessä mitään haittaa!
   
  #6
 7. Nea

  Nea Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  19.04.2004
  Viestejä:
  151
  Saadut tykkäykset:
  0
  me mentiin ihan uimahallii eka kerran kun lapsi oli n. vuoden...asutaan helsingissä eli sellainen halli valittiin missä on lastenalataissa normaalia lämpimämmät vedet mäkelänrinteen uimahallisssa +32 astetta. On lastenaltaissa, vauva-altaassa ja terapiaaltaassa. Silti pikkuneidin huulet hetkessä siniset eli vaikka nyt on jo kohta kasi ei vieläkään todellakaan suostusisi edes normaalilämpöiseen uimahalliveteen tulemaan. saunottelua alalauteilla usein ja vedessä liikkeessä. :)
   
  #7
 8. mää

  mää Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  30.05.2004
  Viestejä:
  379
  Saadut tykkäykset:
  0
  Enpä alle 1-vuotiaan kanssa uimahallin yleisille vuoroille menis. Vauvauinti on asia erikseen, suljettu halli ja aamun ekat vuorot, niin vesi on puhdasta.
   
  #8
 9. HUOMIO

  HUOMIO Vieras

  Tärkeintä on se, että vauvaa uimahalliin vievä aikuinen ymmärtää sen, että vauva ei pysty säätelemään lämpötilaansa samoin kuin aikuiset.
  ELI VEDESSÄ EI LÄTRÄTÄ LIIAN KAUAN.Vauvauinti esimerkkinä.Sielä altaassa ollaan vain 30 minsaa/kerta
   
  #9
Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti