Uunimakkara, miten se tehdään?

  • Viestiketjun aloittaja oikeesti
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Meillä ei syö hookoon blöötä edes koirat :D
Olen kuullut muualtakin saman - ja sehän kertoo vain siitä, että niillä toimii aistit eivätkä tunnista sitä syötäväksi:)

Kyllä se on monelle sellainen artikkeli, että kohteliaasti on vaikka ilman, jos ei muuta ole saatavilla. Tunnen sellaisia enemmänkin ja sellaisiakin, jotka silti - tiedosta huolimatta - saattavat tarjota ko lenkkiä just koska se o n klassikko - eikä sekään tarkoita muuta, kuin että paremmasta ei porukka ole tiennyt! Mun lapsuudessa pelkkä hajukin etoi, mutta ei kenelläkään tullut mieleen, että kakara oksentaa aina sen takia, kun jonku piti saada grillimakkaraa:-(
---Mutta onhan se tässä Hölmölässä mahdollista yhä, on pakko todeta.
 
vierailija
Tästä voi jokainen tehdä johtopäätökset:
"Sisältää:
Natriumglutamaatti (E621), Naudanliha, Sianliha, Inkivääri, Korianteri, Mustapippuri, Paprika, Valkopippuri

Tuotteen ainesosat:
suomalainen liha (porsas, nauta), vesi, perunajauho, suomalainen koneellisesti erotettu porsaanliha, kamara, stabilointiaineet (muunnettu tärkkelys, E450), lisätty suola (1,7 %), dekstroosi, lihaproteiini, perunakuitu, mausteet (mm. valko- ja mustapippuri, inkivääri, korianteri), aromit (mm. paprika), arominvahvenne (E621), hapettumisenestoaine (askorbiinihappo),
säilöntäaine (E250). Lihapitoisuus 43 %.
Liha ja lihaan verrattavat valmistusaineet yhteensä 54 %."
Sori, jäi korostamatta tuo myrkky----
http://yle.fi/aihe/artikkeli/2012/04/25/salaatista-liikaa-nitriittia
"Punaisessa" lihassa myös tuota ja sehän aiheuttaa anemiaa! Ikivanhaa tietoa...
 
Mä en tykkää uunimakkarasta, se on ehkä yksi turhanpäiväisempiä sapuskoja mitä tiedän.

Mutta, joskus (kerran viidessä vuodessa) saatan sitä muusin seuraksi miehen pyynnöstä taiteilla.

Kiehautan voissa, runsaassa voissa, paprikajauhetta. Siihen sekaan iso loraus hyvää ketsuppia ja ripsaus kuivattua persiljaa. Makkaroihin viiltoja ja niihin sinappia sekä juustonpala. Soossi kipataan päälle ja uuniin kunnes makkara on kuumaa ja juusto sulannut.
 
vierailija
Eikö siihen makkaraan tosiaan voisi laittaa oikeeta lihaa
Mikä estää?
Hinta. Mitä enemmän lihaa ja vähemmän lisäaineita, sitä kalliimpaa. Ja ihmiset ei makkarasta kuitenkaan maksa maltaita, koska se nyt on vähän sellasta "roskaruokaa" kuitenkin. Olen saanut kyllä myös yhden naudankasvattajan itse tekemää makkaaraa, missä todellakaan ei ollut paljon muuta, kuin sitä lihaa ja se oli aivan järjettömän hyvää. Mutta sanoi hänkin, ettei sellaista myytäväksi edes kannata tehdä koska hinta nousee niin korkeaksi, ettei ihmiset osta.

Mutta joo, kyllä täälläkin joskus ja jouluna sitä uunimakkaraa tehdään lapsen pyynnöstä. Ja yksinkertaisimmillaan juuri niin, että juustoa väliin ja uuniin. Ja seuraksi "kuuluu" ehdottomasti pottumuusi. (y) Ja koitan kyllä valita makkaraksi niitä "enemmän lihaa" sisältäviä makkaroita. Eli hk:n klassiko jää meillä hyllyyn.
 
vierailija
Mä en tykkää uunimakkarasta, se on ehkä yksi turhanpäiväisempiä sapuskoja mitä tiedän.

Mutta, joskus (kerran viidessä vuodessa) saatan sitä muusin seuraksi miehen pyynnöstä taiteilla.

Kiehautan voissa, runsaassa voissa, paprikajauhetta. Siihen sekaan iso loraus hyvää ketsuppia
ja ripsaus kuivattua persiljaa. Makkaroihin viiltoja ja niihin sinappia sekä juustonpala. Soossi kipataan päälle ja uuniin kunnes makkara on kuumaa ja juusto sulannut.
Oletko itse kasvattanut poersiljat? Kylvin vasta useamman penkin niitä, kun viime kesänä en muka ehtinyt ja ostin valmiita. Harmitti kauheasti sekin pikku määrä, kun kerääjä oli jättänyt varret niihin - ne olivat kuivattuina kuin neuloja olisi nakannut munakkaaseen. Yhtenä vuonna meillä oli Rönsyleinikki innostunut kasvamaan just siellä, minne olin Persiljaa kylvänyt - melkoinen homma oli niiden valkkaamisessa, kun se leinkit ovat myrkyllisiä. Siispä ei ole yhdentekevää, miten mikäkin yrtti on kasvatettu ja ruoaksi laitettu...
Sun uunimakkara on varmaan hyvä, jos makkarakin on hyvä:)
 
vierailija
Ajatella, että jos ne mukamakkarat ja fosfaattiruiskeet lihaan olisi kielletty, olisi ihmiset saaneet syödä kunnollista ruokaa, eikä mitään ylituotantoa olisi:geek:
Olisi possuista tehty lehtipihvejä ja ihmiset olis terveitä. Jos ei olis lääkitty Roaccutanella, ostaisivat muumaalaisetkin sitä possua mielellään. Kukaan ei siis todellisuudessa kanna vastuuta asioista. Kuluttaja on kuningas vain periatteessa, mutta käytännössä ei ole tarkoituskaan, että ihmiset olisivat terveitä.

En löydä arenalta sitä kyselytuntia, mikä pitkästä aikaa oli asiasta, mutta ei edes uutisissa ollut aiheesta kuin pieni maininta - onneksi satuin katsomaan sen, mutta ei ne tosiaan aiokaan tehdä asialle mitään. Toisen ohjelman löysin, jossa on jo useampi jakso.
 
vierailija
Tässä se välikysymyskeskustelu. Eipä siellä rypsistä eikä dieselipossuista mitään puhuttu, mutta monta muuta hyvää kommenttia oli kyllä, harvinaista.:geek::cool:(y)


Tästä voi jokainen tehdä johtopäätökset:
"Sisältää:
Natriumglutamaatti (E621), Naudanliha, Sianliha, Inkivääri, Korianteri, Mustapippuri, Paprika, Valkopippuri

Tuotteen ainesosat:
suomalainen liha (porsas, nauta), vesi, perunajauho, suomalainen koneellisesti erotettu porsaanliha, kamara, stabilointiaineet (muunnettu tärkkelys, E450), lisätty suola (1,7 %), dekstroosi, lihaproteiini, perunakuitu, mausteet (mm. valko- ja mustapippuri, inkivääri, korianteri), aromit (mm. paprika), arominvahvenne (E621), hapettumisenestoaine (askorbiinihappo), säilöntäaine (E250). Lihapitoisuus 43 %. Liha ja lihaan verrattavat valmistusaineet yhteensä 54 %."
Ei palaakaan mulle. Tuliaisenakin törkeää!
 
vierailija
Ajatella, että jos ne mukamakkarat ja fosfaattiruiskeet lihaan olisi kielletty, olisi ihmiset saaneet syödä kunnollista ruokaa, eikä mitään ylituotantoa olisi:geek:
Olisi possuista tehty lehtipihvejä ja ihmiset olis terveitä. Jos ei olis lääkitty Roaccutanella, ostaisivat muumaalaisetkin sitä possua mielellään. Kukaan ei siis todellisuudessa kanna vastuuta asioista. Kuluttaja on kuningas vain periatteessa, mutta käytännössä ei ole tarkoituskaan, että ihmiset olisivat terveitä.

En löydä arenalta sitä kyselytuntia, mikä pitkästä aikaa oli asiasta, mutta ei edes uutisissa ollut aiheesta kuin pieni maininta - onneksi satuin katsomaan sen, mutta ei ne tosiaan aiokaan tehdä asialle mitään. Toisen ohjelman löysin, jossa on jo useampi jakso.
 
vierailija
Ajatella, että jos ne mukamakkarat ja fosfaattiruiskeet lihaan olisi kielletty, olisi ihmiset saaneet syödä kunnollista ruokaa, eikä mitään ylituotantoa olisi:geek:
Olisi possuista tehty lehtipihvejä ja ihmiset olis terveitä. Jos ei olis lääkitty Roaccutanella, ostaisivat muumaalaisetkin sitä possua mielellään. Kukaan ei siis todellisuudessa kanna vastuuta asioista. Kuluttaja on kuningas vain periatteessa, mutta käytännössä ei ole tarkoituskaan, että ihmiset olisivat terveitä.

En löydä arenalta sitä kyselytuntia, mikä pitkästä aikaa oli asiasta, mutta ei edes uutisissa ollut aiheesta kuin pieni maininta - onneksi satuin katsomaan sen, mutta ei ne tosiaan aiokaan tehdä asialle mitään. Toisen ohjelman löysin, jossa on jo useampi jakso.
---en syö kuitenkaan ikinä.
 
vierailija
Ilonpilaaja.
Ei tässä ketjussa nyt oleteta että HK:n sininen on jokaisen palstalaisen pääelintarvike.
Ei sellainen tullut mieleenkään, mutta kun kerran sanoit, voihan se olla mahdollista?
---selittäisi monta asiaa kyllä.
Mutta sellaisen makkaran tekeminen pitäisi kieltää tällaisena ylituotannon aikana, kun possuja kasvatetaan ihan siksi vaan, että rehukauppias saa voittonsa niistä rehuista - iso possu toki syö enemmän kuin porsas....
 
vierailija
sinapit, ketsupit ja kurkkusalaatit sitten kun veeraksen ohjeen mukaan olet paistanu ne ensin. jos niitä haluaa ... :p
Sinapissa jos on rypsiöljyä, ei pidä syyttää makkaraa. Kurkkusalaatista jos tulee finnejä, ei pidä syyttä rasvaa. Kr´tschupista kun saa liikaa suolaa, ei auta verenpainelääkkeet jne. Mutta kunnollisesta niitty- tai luomulihasta itsetehty makkara on huippuhyvää:)
Sitäkin moni tekee itse, mutta ei taatusti ole klassikko eikä halvinta kaupassa - eikä laita siihen E-koodattuja myrkkyjä.
 
vierailija
Miks kukaan ostaa kallista hookoon lisäainemakkaraa, kun samassa hyllyssä on esim. extramakkaraa jolla on hintalappuna 1€.

Häh? Samaa mössöä ovat kuitenkin?
Ite ostan aina xtramakkaran kun harvoin teemme uuniomakkaraa.
 

Yhteistyössä