Värisokea lapsi??

Viestiketju alueella 'Mitäs nyt? Aihe vapaa' , aloittaja Huoli, 26.03.2010.

 1. Huoli

  Huoli Vieras

  Meidän 2,5-vuotias tyttö on mielestäni kielellisesti tosi lahjakas ja muutenkin kaikilla kehityksen alueilla jopa vähän ikätasoaan edellä... mutta värien tunnistaminen!

  Tyttö osaa luetella kaikki värit, mutta kun kysytään, että minkä värinen joku asia on, niin koskaan ei mene oikein. Samana päivänä saattaa sanoa mustaa kahvikuppia punaiseksi, siniseksi tai keltaiseksi. Sama homma esim. jos kysyy minkä värinen keltainen auto on. Se voi olla mikä vaan.

  Osaako tämänikäiset yleensä tunnistaa värejä? Vai onko lapsi oikeasti värisokea??
   
  #1
 2. vieras

  vieras Vieras

  meillä vielä 5v sotki sinisen ja vihreän.. sillo neuvolassa mietittiin et oisko värisokeutta kun suvussa sitä on.. mutta nyt osaa kaikki värit. tuskinpa 2.5v on kovinkaan harvinaista jos värit menee sekaisin
   
  #2
 3. katariina00

  katariina00 Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  12.08.2008
  Viestejä:
  1 627
  Saadut tykkäykset:
  0
  mun muistaakseni joskus oon kuullu et 3v pitäis tunnistaa 3 väriä..en oo ihan varma kyl =)
   
  #3
 4. terkkari

  terkkari Vieras

  5-vuotiaan tulee tunnistaa 2/3 väreistä oikein, neuvolan testien mukaan.
  Ole rauhassa!
   
  #4
 5. vieras

  vieras Vieras

  Laita lajittelemaan samanvärisiä palikoita kasoihin, esim. duplot on ihan käteviä siihen. Voi olla, että vain ne nimet menevät vielä sekaisin.
   
  #5
 6. no siis värisokea ei erota punaista ja vihreää tai sinistä ja vihreää. eli ei vain osaa värejä, opeta.
   
  #6
 7. Ap

  Ap Vieras

  Ollaan yritetty opettaa. Ja värisokeutta on myös niin totaalista, ettei erota oikein mitään värejä toisistaan.
   
  #7
 8. No ehkäpä tuon ikäinen vain ei ole vielä valmis oppimaan niitä, anna toisen kasvaa rauhassa. värisokeus ei ole mikään parannettava sairaus joten riittää joka tapauksessa varmasti että tulee ilmi kouluikään mennessä.Taitaa olla ensimmäinen lapsi kyseessä...
  Meillä yksi lapsista osasi värit alle 2v ja 3 lasta 3-6 vuotiaina. ei kovin tärkeää missä vaiheessa oppii, tuolla joka oppi alle 2v on muuten oppimisvaikeuksia nyt yläasteikäisenä.
   
  #8
 9. Ap

  Ap Vieras

  Juu, ensimmäinen lapsi on. Haluaisin vaan tietää, etten turhaa kiduta lasta kyselemällä kokoajan minkä värinen mikäkin on...
   
  #9
 10. m

  m Vieras

  Kehottaisin myös kokeilemaan tätä. Selventäisi ainakin tilannetta.
   
  #10
 11. Kata-76

  Kata-76 Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  04.09.2006
  Viestejä:
  2 919
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kannattaa opettaa ennenmmin niin, että sinulla on kahdenvärisiä palikoita ja laitatte niitä kasoihin, ja sinä selostat että punainen tuonne ja sininen tuonne. (ja joskus kysyt, että kumpikos tämä oli). Ei siis mitään yleistä kyselyä, että minkävärinen tämä on, ja näytät jotain esinettä, vaan harjoittelua kahdella värillä ja niiden erottamista toisistaan. Se että ei osaa nimetä värejä on ihan eri asia kuin värisokeus. Todennäköisesti 2.5 v osaa kuitenkin yhdistää samat värit eli laittaa kahden värisiä palikoita eri pinoihin.
   
  #11
 12. Googlaapa color blindness test children ja kokeilkaa niitä.

  Itse olen omat lapseni tuolla testannut ja hyvin näkyi. Äitini on (punaviher)värisokeuden kantaja joten minäkin voin olla.
   
  #12
 13. TuhmaHauva

  TuhmaHauva Vieras

  Noin pieni ei vielä pakosti erota värejä eli on vähän niinku värisokea. Meille näin neuvolassa sanottiin. Sitten lähempänä 5 vuotta tulee värinäkö :D
   
  #13
 14. 14vee

  14vee Vieras

  luulisin että vaikka tämä onkin jo aika vanha ketju, että lapsesi ei vain osaa vielä kunnolla värejä ja sekoittaa niiden nimet keskenään. Minulla oli pari viikkoa sitten kasiluokan terveystarkastus jossa minulla todettiin lievä puna-viher värihäiriö. Joskus punainen on minulle oranssi ja toisin päin ja vihreä on turkoosi ja toisinpäin. Joskus koulussa jos opettaja kirjoittaa vaikkapa vihreällä tussilla ja punaisella tussilla, en näe toisesta kunnolla ja jos punaista tekstiä lukee vihreällä pohjalla, en saa mitään selvää.
   
  #14
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti