vastasyntyneen alhainen verensokeri. mitä tarkoittaa ja mistä se johtuu?

Viestiketju alueella 'Mitäs nyt? Aihe vapaa' , aloittaja vieras, 04.03.2008.

 1. vieras

  vieras Vieras

  yritin googlettaa, mutten löytänyt vastausta siihen, mistä moinen johtuu?
  linkkejä otetaan myös vastaan :)
   
  #1
 2. No ainakin siitä, että äidillä on ollut verensokeri korkealla ja lapsi on tottunut sokeriin ja sitten kun on omillaan, verensokeri on alhainen kun äidin antamat sokerivarannat on poissa. :D Ts. raskausajan diabetes.

  Korjaantuu tiheällä ruokinnalla tai sokeritipalla.
   
  #2
 3. Wilmuska

  Wilmuska Vieras


  Eipä mulla vaan ikinä raskausajan diabetestä todettu vaikka sukurasituksen vuoksi seurannassa olin. Ja vauvalla liian alhainen verensokeri heti synnyttyä.
   
  #4

 4. Seurattiinko loppuun asti koko ajan luotettavasti? :) Ei siihen muuta tarvita kuin viimeisen viikon sokeriheittelyt.
   
  #5
 5. Jode

  Jode Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2004
  Viestejä:
  397
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mulla ei ollut tota diabetesta, mutta vauvan verensokeri oli silti matala. Kuulemma vauvan pienen koon takia (alle 3kg).
   
  #6
 6. Tääkin on juu mahdollista, unohdinkin vallan.
   
  #7
 7. Wilmuska

  Wilmuska Vieras

  Kyllä, vielä sairaalassakin ennen sektiota. Lapsi syntyi rv:llä 39 ja oli tiettävästi normaali mitoissa. (3760g, painoarvio rv:llä 36 3500g )

   
  #8
 8. Meillä ainakin johtui siitä että imuote oli vähän hakusessa ja ei saanut siis maitoa kunnolla. Eli kun ei saanu ravintoa kunnolla niin väsyi, eikä edes jaksanu yrittää syömistä kun nukutti vaan kovasti, näin ne sokerit sitten tippui.. Sokerit nousi 2,3:sta yhdessä päivässä 4,1:teen eli korjaantui kun sai ensin 20ml lisämaitoa että jaksettiin harjoitella ahkerasti
   
  #9
 9. August

  August Vieras

  Ei mullakaan ollut tuota diabetestä ja seurattiin ihan viimeseen asti. Meilläkin ilmeisesti tuo imeminen oli hakuses. Imi joka puolen tunnin välein ja mitään ei vissiin saanut kunnolla imettyä nii sokerit sit alkoi tippumaan. Sai lisämaitoo ja sokerit alkoi nousta mukavasti heti...Alku hankalaa:)
   
  #10
 10. onko siis mahdollista että jos on äidin sokerit koko raskausajan ajan olleet normaalien rajoissa (raskausajan diabetes) ja sitte kahden viimisen viikon aikana syödyt hyvät leipomukset sun muut makeat olis nostaneet sitä sokeria niin korkeelle että vauvalla on sokerit romahtaneet?
   
  #11
 11. Tottakai se on mahdollista. Mutta ei terveellä odottajalla herkut vaikuta siihen sokerinnousuun vaan täytyy olla ongelmia ollut sokereissa jo aiemmin. Eli jos sulla on todettu diabetes raskaana, olet hallinnut sen hyvin ja kaksi viimeistä viikkoa mässännyt (kun usein sanotaan viikkojen seurannan jälkeen, ettei enää tarvitse seurata), ei se diabetes ole minnekään hävinnyt ennen vauvan syntymää vaan hallitset sitä ruokavaliolla.
   
  #12
 12. niin no. kävi niin että todettiin diabetes raskausaikana. hyvin hallitsin ruokavaliolla ja kokoajan seurattiin parin viikon välein. oli jopa anturit persuksissa ja kaikki. mittailin arvoja säännöllisesti ja pidin kirjaa. normaalit oli arvot aina. sitten seuranta lopetettiin ja elin ihan niinkun sen seurannankin aikana, eli söin terveellisesti ja sokerit oli niin minimissä kun olla ja vain voi. eli tarkottaa sitä että sokereita sain lähinnä marjoista ja hedelmistä, en edes juonut tuoremehuja.

  mutta sitten repesi... kaksi viikkoa ennen la:ta oli joulu... ja mä repesin konvehteihin. kaks viikkoo meni siinä jouluherkutellessa vaikka yritinkin olla vahvana etten syö mitään. mutta kakkua, konvehteja, pipareita jne. tuli mässättyä. liikuin myös että oisin liikkumalla saanu pidettyä niitä sokereita tasapainossa.

  vauva syntyi hieman alle kolmekilosena, täysiaikaisena ja muuten terveenä mutta sokerit romahtivat.
   
  #13
 13. zz

  zz Vieras

  #14
 14. Myös se, että äiti on synnytyksen aikana pitkään syömättä ja äidin verensokerit laskevat, saattavat aiheuttaa sen että vauvan verensokerit ovat heti synnytyksen jälkeen matalalla. Itse jouduin odottamaan suunniteltua sektiota iltapäivään asti (klo 16 leikattiin, aina tuli kiireellisiä eteen). Olin ollut ravinnotta edellisillasta asti. Minulle laitettiin tippa, jotta verensokerit eivät laskisi hirveän alas, mutta silti vauvalla oli hiukan matalat sokerit kun syntyi.
   
  #15
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti