Vatsavaivainen 4kk vauva

Viestiketju alueella 'Vauvat 0-12kk' , aloittaja smile0, 14.02.2017.

 1. smile0

  smile0 Uusi jäsen

  Rekisteröitynyt:
  10.01.2017
  Viestejä:
  5
  Saadut tykkäykset:
  0
  Meillä poika 4kk ja pienestä asti ollut vatsavaivoja. Kaikkea ollaan kokeiltu niiden helpottamiseksi.
  Öisin herää monta kertaa kun mahaa vääntää ja kipristely alkaa. Syötän vauvan ja hän nukahtaa syliin ja kun lasken hänet omaan sänkyyn alkaa jälleen kipristely. Sylissä saa tunti tolkulla pidellä ja kävellä ympäri kämppää, että vauva on niin unessa, jotta hänet saa jäämään omaan sänkyyn ilman että kipristelee.
  Pieruja kyllä tulee, mutta kakka vaan ei.
  Päivisin kyllä saa hänet päiväunille hyvin, mutta nämä yöunet ja yöt alkaa olla rasittavia.
  Mitä minä teen?
   
  #1
 2. Mandala

  Mandala Tunnettu jäsen

  Rekisteröitynyt:
  05.04.2011
  Viestejä:
  3 247
  Saadut tykkäykset:
  686
  Tuskin haluat kuulla tätä just nyt, mutta valitettavasti vatsavaivoihin usein auttaa vain aika. Kun suolisto kehittyy ja tottuu kunnolla käsittelemään suun kautta saatua ravintoa niin pitäisi helpottaa. Usein vatsavaivat alkaa helpottamaan juuri tuossa muutaman kuukauden ikäisenä, toivottavasti teilläkin!

  Kuinka usein vauva kakkaa? onko kakan määrä aina ollut sama? jotkut vauvathan kakkaa harvemmin kuin toiset ihan luontaisesti.
   
  #2
 3. Minervan

  Minervan Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  21.05.2016
  Viestejä:
  185
  Saadut tykkäykset:
  43
  No nyt kuulostaa niin tutulta, että täytyy vastata. Meillä oli samoin alusta saakka vatsavaivaa, joka sitten meni öisin tosi pahaksi. Ensin 2-3kk iässä tilanne vähän parani, mutta sitten meni vain pahemmaksi. Loppujen lopuksi kanniskeltiin öisin kuten teilläkin ja vauva nukkui silti aamuyöllä pahimmillaan 30 min pätkissä. Kaikkea kokeiltiin, mutta ainoat avut olivat loppujen lopuksi vyöhyketerapia ja kiinteiden aloittaminen. Parissa viikossa lähti tilanne paranemaan, ja nyt nukutaan huomattavasti paremmin ja vähemmillä heräilyillä ja mahavaivoilla. Toki olisi voinut olla kyse esimerkiksi maitoallergiasta, jolloin ei olisi auttanut. Tai jos vauvaa vaivaa se, ettei kakkaa tule, ei kiinteistä varmaan ole apua. Meidän tilanteessa kuitenkin nuo kaksi juttua toimivat.
   
  #3
 4. smile0

  smile0 Uusi jäsen

  Rekisteröitynyt:
  10.01.2017
  Viestejä:
  5
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vauva kakkaa 2-3krt viikkoon. Senkin saaminen vaatii vauvalta kovat ähistelyt ja vääntelyt. Ja sitä tulee sitten ihan kunnolla, että välillä on ihan niskaan asti.
  Kun aloitimme korvikkeen käytön, aloitin NANnilla. Sitten siirryttiin tutteliin mikä tälläkin hetkellä menossa. Mietin että voisikohan vielä kokeilla NANnia, vaikka sitä h.a. Ta? Kun tuntuu että on kauhea vähtääminen jauheen kanssa jos sitä antaisi.
  Meillä käytössä rela tipat, mutta onko niitä muita vaihtoehtoja kun voisi kokeilla?
   
  #4
 5. Mandala

  Mandala Tunnettu jäsen

  Rekisteröitynyt:
  05.04.2011
  Viestejä:
  3 247
  Saadut tykkäykset:
  686
  Ainahan sitä voi kokeilla korvikkeen vaihtoa uudestaan. Onhan niitä eri merkkejä jonkin verran kaupoissa millä kokeilla.

  Ja sitten vielä katsoa oma ruokavalio varmuuden vuoksi kuntoon, eli imetysdieetti, mikäli et ole kokeillut sitä vielä.

  Uskon kuitenkin, että ei teilläkään kauhean kauaa mene kun vatsavaivat paranee, ei vauvat kuitenkaan jää vatsavaivaisiksi lopun elämäksi, paitsi tietysti jos allergioita myöhemmin tulee, mutta se on sitten toinen juttu.
   
  #5
 6. Minervan

  Minervan Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  21.05.2016
  Viestejä:
  185
  Saadut tykkäykset:
  43
  Meillä vaihdettiin relatipat luontaistuotekaupasta saatavaan Biolatte original L-valmisteeseen ja d-vitamiini Bioteekin teho-d-tippoihin. Niissä ei ole liiemmin ylimääräisiä aineita mukana.

  Itse en ole korvikkeiden kanssa pelannut, mutta läheltä asiaa seuranneena voin sanoa, että sopivan valmisteen löytymiseksi voi tuotetta joutua vaihtamaan montakin kertaa. Jos teillä on vauva korvikkeella, niin varmaan olettekin jo aloittaneet kiinteät. Sitten vain muiden soseiden ohella joka päivä luumua ja päärynää vatsan toimintaa edistämään.

  On ihan totta, että jos kyse ei ole esimerkiksi allergiasta, niin vatsavaivat loppuvat ihan ajan kanssa. Itsekin vatsavaivaisen vauvan äitinä kumminkin tiedän, että se ajatus ei valvottuina öinä paljon lohduta, ja omastakin kokemuksesta voin sanoa, että yleensä on muutakin tehtävissä kuin kuukausien kulumisen odottelu! Jos imetät vauvaa, olet tosiaan varmaan jo käynyt oman ruokavaliosi läpi. Itse lopetin jo varhain mm sipulit, palkokasvit, leivän, suklaan, paprikan ja vähensin valkoista sokeria. Itse voi antaa lapselle vauvahierontaa mahan toimimisen edistämiseksi. Kylpy iltaisin saattaa auttaa. Ja edelleen suosittelen sitä vyöhyketerapiaa! Meillä nukuttiin viime yönä yhdellä syötöllä ja parilla kevyellä heräilyllä, johon taputtelu auttoi, läpi yön. Toivoa siis on! Paljon voimia ja toivottavasti teillä pian tilanne helpottaa!
   
  • Tykkään Tykkään x 1
  • List
  #6
 7. Bunny84

  Bunny84 Uusi jäsen

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2017
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hei ap! Meilläkin 4kk vauva jonka kanssa alkumatka oli itkuinen. Meidän tytöltä löytyi nivustyrät jotka olivat iso syy itkuisuuteen. Leikkaus oli 3 viikkoa löytymisen jälkeen. Kipua oli aiheuttanut siis se kun suoli tunki tyräportin läpi ulos ja näkyi jopa muutaman kerran selvästi ihon läpi. Oli tosi vaikea tajuta että mistä itkusuudessa oli kyse koska tyrää ei juurikaan näkynyt (vaippojen sisällä) ja tyttö oli enimmäkseen pelkkää hymyä ja elämäniloa. Tsemppiä teille <3
   
  #7
Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti