Vauvan loputon ruokahalu

Viestiketju alueella 'Ruokavinkit' , aloittaja raksu1112, 24.03.2015.

 1. raksu1112

  raksu1112 Uusi jäsen

  Rekisteröitynyt:
  24.03.2015
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vauvani on nyt 2kk. Syntyi neljä viikkoa etuajassa joskin hyvän kokoisena; 46cm ja 2730g. Sen jälkeen kasvu on ollutkin päätä huimaavaa. pituutta tullut kahdessa kuukaudessa 11cm ja painoa kolme kiloa lisää. Tästä jatkuvasta hurjasta kasvusta johtuen myös nälkä on jatkuva. Vauva ollut alusta asti korvikkeella koska pienestä koosta johtuen ruokailu ei ollut lapsentahtista ja kohonneet bilirubiini arvot saivat tytön niin väsyneeksi että pullollakin ruokinta oli yhtä tuskaa. Jaksoin aluksi pumpata ahkerasti, mutta pian maitomäärät alkoivat vähentyä kunnes ei enää herunut. Korvikkeena nutrilon omneo.
  Korviketta alkoi kuuden viikon iässä mennä 1,5litraa/vrk joka ei todellakaan ole hyvä munuaisille. Neuvolasta ehdotettiin että vähentäisin nesteen määrää ja lisäisin korvikejauheen määrää.. Melko omituiselta tuo minusta kuulosti, sillä korvikejauhe sisältää mm. rasvaliukoisia vitamiineja.
  No neuvolalääkärihän torppasi heti koko jutun ja käski antaa lapselle vähemmän ruokaa!! TÄH?? Eihän tuon ikäistä voi huudattaa nälkäänsä. Pääsimme yhteisymmärrykseen ja aloitin antamaan tytölle kahdesti päivässä itse tehtyä maissivelliä. Maissivelliä mennyt nyt pari viikkoa ja menee 200ml päivässä. Aluksi auttoikin mutta nyt taas alkaa tuntua että aamulla vedetyn 100ml:n vellin ja 100ml maidon jälkeen on taas parin tunnin päästä nälkä... Voiko alkaa soseisiin totuttaa esim vellin seassa? Neuvolasta en viitsi kysyä kun eivät todellisuudessa tunnu mistään mitään tietävän...
   
  #1
Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti