Vauvan nystagmus

Viestiketju alueella 'Erityislapset' , aloittaja huolissaan, 16.03.2007.

 1. huolissaan

  huolissaan Vieras

  Onko kellään kokemusta vauvan silmävärveestä (nystagmuksesta) ja siihen liittyvistä lasten neurologisista tutkimuksista?

  Meidän vauvalla (5kk) todettiin silmävärve ja nyt odotellaan jatkotutkimuksiin pääsyä. Vauva vaikuttaa kaikinpuolin "normaalilta" muuten, mutta silmät vaeltelevat vieläkin. Voiko korjaantua itsesään kehityksen myötä?

  Millainen on vauvan magneettikuvaus? sinne ollaan menossa. Mielelläni lukisin muidenkin kokemuksista!
   
  #1
 2. yleensä lapsi jolla on nystagmusta on vaikeasti näkövammainen. tai sitten näkemisen alueella on aivoperäistä vammaa. siksi mangeetti tutkimus tehdään.
   
  #2
 3. Nystagmus saattaa esiintyä vauvalla vaikka mitään syytä ei löytyisikään. meidän lapselle tehty magneettikuvaukset ja silmälääkäri tarkastanut. ei löydetty mitää vikaa. ei se aina viittaa siihen että silmissä vikaa! kävelemään oppiminen yms. saattaa tulla myöhemmin mutta kaikkihan kehittyy aikanaan!
   
  #3
 4. aloittaja

  aloittaja Vieras

  Hei jälleen!

  Kiva oli kuulla muiden kokemuksista. Minkä ikäisenä teidän lapselle magneettikuvaus tehtiin ja minkäsortin nystagmus on kyseessä? Meillä kuvaukset edessä kuukauden päästä ja vähän jänskättää. Tämä epätietosuudessa eläminen on kaikista kauheinta!

  Onko muita oireita nystagmuksen lisäksi? Meillä silmä-käsi koordinaatio ei oikein pelaa ja pään kannattelu ei ole kauhean hyvää. Kiva olisi kuulla lisää kokemuksista!
   
  #4
 5. moikka

  moikka Vieras

  jos silmä käsi yhteystyössä on ongelmia se voi johtua siitä nystagmuksesta koska silloin yleensä kun sitä on ei silmät tarkenna normaalisti. tämä siis yleensä! meillä tehtiin 4kk iässä ja hyvin meni, ei nukutettu. kauheaa meteliä se kone pitää mut muuten meni hyvin. jos haluat voit liittyä näkävammaisten lasten vertaistuki palstalle yahooseen. mikäli osoittautuu niin että et tarvitsekkaan palstaa vaan lapsi on ihan näkönsä puolesta ok voit sieltä sitten kirjautua pois! ja toivon toki että näin olisi :) tarkemmat liittymis ohjeet löydät vauvalehden erityislasten palstalta! tervetuloa mukaan! siellä on paljon tietoa näkemisestä ja nystagmuksesta yms!
   
  #5
 6. ihmetyttää

  ihmetyttää Vieras

  Voisiko joku selventää minulle mitä tää nystagmus on? Meillä 2 v. cp-vammainen poika, jonka silmät ovat nyt alkaneet pitää ihmeellistä pientä värinää. Silmän keskusta menee sellaista liikettä, niin kuin rattia pyöritettäisiin pientä liikettä edestakaisin.
   
  #6
 7. viivi

  viivi Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  25.05.2004
  Viestejä:
  864
  Saadut tykkäykset:
  0
  sitähän se nystagmus on ; silmän pientä vapinaa/tärinää.
  meillä kanssa vasemmassa silmässä kova vipatus ja myös karsastus. cp-vamma myös meillä taustalla.
   
  #7
 8. taustalla

  taustalla Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  19.05.2004
  Viestejä:
  63 740
  Saadut tykkäykset:
  1
  Alkuperäiselle sen verran,

  että nystagmus ei välttämäti tuo mukanaan mitään muuta sairautta. Meillä tytöllä tämä todettiin 5-kk ikäisenä, magneettitutkimukset sun muut tehty, ja hän näkee ihan normaalisti. Siis lukuunottamatta tuota silmien värvettä ja pään vinoa asentoa (mikä helpottaa havaitsemista).

  Hän on nyt 4-vuotias, reipas leikkisä tyttö. Mitään ongelmia ei värveen takia ole ilmaantunut.

  Tsemppiä!
   
  #8
 9. taustalla

  taustalla Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  19.05.2004
  Viestejä:
  63 740
  Saadut tykkäykset:
  1
  hei! täällä ehkä kanssa vauvalla nystgmusta. vauva on nyt 2,5 kk ja vasta lastenlääkärin aikaa odottelemme. Vauvalla silmät seikkailee edestakaisin eikä seuraa liikettä ku lelua yms, yritän vauvalle näyttää ja saada seuraamaan sitä. Kasvoja katsoo hetken 2-3 sek silmät paikallaan, ja sitten taas seikkailee. Muuten en edes olisi huolissaan mutta omalla äidilläni on nystagmus, eli kohta 60 v on hänellä silmät vipattanut. Muita oireita ei kylläkään ole ollut. Toivottavasti vauvallani sairaus olisi yhtä oireeton. Vielä ei ainakaan ole merkkejä vakavammasta vammasta. Millaista vammaisuutta nystagmukseen liittyy? Kertoisitteko äidit joilla nystagmus lapsia, niin ehkä osaisin varautua tulevaan paremmin.
   
  #9
 10. susa

  susa Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  27.08.2004
  Viestejä:
  358
  Saadut tykkäykset:
  0
  hei!
  meillä huomattiin pojalla n. 3kk ikäisenä silmävärve eli nystagmus. käytiin magneetti kuvassa ja neurologilla lastenlinnassa ja mitään poikkeavaa siellä ei havaittu. en nyt yhtäkkiä muista kuinka vanha poika oli silloin. kunnes selvisi että meillä poika on heikkonäköinen. meillä tosin taustalla suvussa periytyvää tämä ja siihen sairastuvat vain miespuoliset ja naiset kantavat. mahdollisuus saada se on fifty-fifty.
  silmävärve ei sinänsä häiritse muuta kuin että on silloin kun katsoo oikein tarkasti jotain niin liike lisääntyy ja pää nykii hieman ja on toiseen suuntaan kallellaan...mutta menoa ei ole haitannut milläänlailla =)
   
  #10
 11. äiti-69

  äiti-69 Uusi jäsen

  Rekisteröitynyt:
  19.07.2005
  Viestejä:
  13
  Saadut tykkäykset:
  0
  Meidän pojalla todettiin nystagmus 5kk iässä;fysioterapeutti huomasi silmän liikkeet ,itse en asiaa "osannut"katsoa.Mentiin lastenlääkäriin,neurologille ja magneettikuvaus tehtiin jotta saatiin diagnoosi.Motorinen kehitys on vähän hitaampaa ,nyt 1v.2kk iässä on kova pyllykiitäjä ja nousee tukea vasten mutta on tosi iloinen ja tyytyväinen miehenalku.Jumpassa käydään kerran viikossa ja taidot kehittyvät sen avulla paljon joten elämä tän sairauden kanssa on ihan normaalia.Muita diagnooseja ei hänellä todettu.Tsemppiä kaikille jotka elävät tän sairauden kanssa :hug:
   
  #11
 12. mide

  mide Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  22.06.2005
  Viestejä:
  387
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hei! Mulla kiinnostas tietää, onko toi nystagmus sellasta, että sitä esiintyy jatkuvasti vai ainoostaan joskus? Ku meillä on tuolla vaavelilla (ikää 3vkoa ja tiedän että tuon ikäsellä silmät ei muutenkaa aina kohdista oikein =) ) sellasta pientä aika ajoin esiintyvää "sähkötystä" silmissä. Eli silmän iiris liikkuu kaks-kolme kertaa nopeesti keskeltä reunalle ja sit se nykinä loppuu. Vauvalla on muutoinki jo raskausaikana todettu lievähkö muutos aivojen rakenteissa ja mietin että onko se siittä johtuvaa. Alkuun seurailin, etteihän taustalla oo epilepsiaa, joka aiheuttas tuon "nykinän", mutta en usko siihen, koska vauva samanaikasesti ku sitä nykinää silmissä joskus ilmenee, niin reagoi kuitenkin muutoin normaalisti, eli ei ole poissaoleva. Täällä eka kertaa vasta luin koko nystagmuksesta eli sillai ihan uus asia mulle. =)
   
  #12
 13. Merktsu

  Merktsu Uusi jäsen

  Rekisteröitynyt:
  17.10.2019
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hei!
  Törmäsin tähän vanhaan keskusteluun. Lapsenlapsellani on diagnostisoitu nystagmus ja ajattelin kysäistä miten teillä on mennyt kyseisen asian puitteissa. Lapsi on juuri nyt 5kk ja samat tutkimukset edessä.
   
  #13
Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti