Vauvan uni on herkkää – onko lapsesi self soother vai signaler?

Viestiketju alueella 'Vauvat 0-12kk' , aloittaja Toimitus, 21.09.2018.

 1. Toimitus

  Toimitus Jäsen
  Ylläpidon jäsen

  Rekisteröitynyt:
  13.09.2010
  Viestejä:
  67
  Saadut tykkäykset:
  0
  #1
 2. TätiKoodari

  TätiKoodari Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  16.11.2018
  Viestejä:
  66
  Saadut tykkäykset:
  2
  Kyllähän vauvan temperamentti ja valveillaoloajan kokemukset vaikuttavat uneenkin. Nuorempi poikani Akseli oppi kävelemään päivälleen kymmenen kuukauden ikäisenä kello 10 illalla, kello 2 yöllä hän käveli edelleen. Jos vei sänkyyn, hän kiipesi sieltä pois. Lopulta väsymys tainnutti pojan.
  Mutta yksi tärkeimmistä univaikeuksien syistä ovat ruoka-aineallergiat ja astma, ne ovat tavattoman yleisiä alle vuoden ikäisillä ja ne pitää hoitaa, koska ne aiheuttavat kipua ja pahaa oloa vauvalle, astma aiheuttaa vauvalle tukehtumisen tunteen, jonka täytyy olla lapselle erittäin pelottavaa. Akseli sai astmalääkkeet vuoden iässä ja heräsi ensimmäisenä yönä hengenahdistukseen, en tajunnut sitä hengenahdistukseksi. Muistan ikäni Vauvan ilmeen, kun lopulta tajusin antaa avaavaa lääkettä, se kirkastui ja helpotus näkyi kasvoilta kun otin Babyhalerin esiin.
  Jatkuvan yöheräilyn taustalla voi myös olla jokin muu hoitoa vaativa sairaus ja usein onkin, vaikka se ei välttämättä selviä ensimmäisellä lääkärikäynnillä.
  Kivut hampaiden puhjetessa voivat olla koviakin, suuhun voi ilmaantua jopa paise. Kipuja pitää helpottaa oikein annostellulla kipulääkkeellä.
  Suppo on turvallisempi kuin nieltävät lääkkeet, jotka ärsyttävät vauvan vatsaa ja sisältävät monia allergeeneja. Jos lääkettä ei ole annettu jo useampia kertoja aiemmin, on vauvan vointia lääkkeen antamisen jälkeen seurattava tarkasti, jotta huomaa mahdolliset allergiset reaktiot.
  Minusta tällaiset pseudotieteelliset artikkelit pitäisi lailla kieltää vauva-lehdissä, ne estävät vanhempia hakemasta oikeaa lääketieteellistä apua lasten ongelmiin.
   
  #2
Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti