Vertaistukiryhmä AD-HD lasten vanhemmille

Viestiketju alueella 'Erityislapset' , aloittaja mami29, 09.09.2006.

 1. mami29

  mami29 Vieras

  No hei.
  Minä luin sepostuksesi ja huomasin monta yhtymäkohtaa omaan tyttööni joka täyttää kohta 3.Kohta ollaan menossa ad-hd kokeisiin jos nyt lähete lääkäriltä saadaan.Ja seuraava askel on tuo mainitsemasi perheneuvola siis jos lähetettä ei vielä saada.

  Arki on meilläkin yhtä hulinaa ja huutoa..meillä kun on 9kk vauva(helppo tosin vielä) ja isosisko on mustis ja kiusaa usein pienempäänsä.

  Tämän kokeneena jo poikani 9v kanssa suosittelen lämpimästi menemään perheneuvolaan.Sieltä saatte koko perhe apua ja neuvoja arjen ongelmiin. Me ainakin ollaan saatu ja ollaan oltu tyytyväisiä.

  Olet toiminut aivan oikein lapsesi raivokohtausten aikana joten jatka samaan malliin.Samaa neuvoa ne perheneuvolassakin suosittelevat.

  Ilmoittele täällä miten asiat hoituvat ja kysy ihmeessä apuja minulta jos menee sormi suuhun..
  Jään mielenkiinnolla odottamaan lisää kuulumisia teiltä.

  ja tsemppiä :hug: voimia tämä vaatii mutta muista ettet ole yksin.
   
  #26
 2. Minustako postimerkki

  Rekisteröitynyt:
  17.01.2006
  Viestejä:
  397
  Saadut tykkäykset:
  0
  siis mä en ole aivan hakoteillä?

  Hassua ja ihanaa kuulla, et joku on mun kans samaa mieltä ja ymmärtää huoleni. kun olen jollekkin tytöstä puhunu, aina olen kuullu, että "se kuuluu ikään ja menee ohi aikanaan.."

  Tietenkin miehen kanssa ollaan puhuttu, mut eipä siitäkään mitää selvää asiaa oo tullu, paitsi sit tän päivän "kohtauksen " jälkeen ku juteltiin niin mieskin myönti, ettei enää jaksa tota ainaista taistelua...Jotein on pakko tehdä..

  Taidan siis soittaa perheneuvolaan maanantaina...

  rohkeus on vain jossain... :ashamed: :'( :ashamed:
   
  #27
 3. mami29

  mami29 Vieras

  Et ole hakoteillä.

  Rohkeasti vain puhelin kauniiseen käteen ja soittamaan sinne perheneuvolaan.
  Ei ns. normaali lapsi saa tuollaisia raivokohtauksia ja vieläpä useita kertoja päivässä.Silloin on jokin hätänä ja vanhempien tehtävä on auttaa lastaan.Ja sitä varten on koulutettuja ihmisiä joilta me vanhemmat saamme apua ja tätä vertaistukea saman kokeneilta vanhemmilta.
  Sen takia minä tämän keskustelu "palstan" perustinkin.

  Jos haluat niin jahka saamme sähköpostimme taas toimimaan niin voidaan sitäkin kautta pitää yhteyttä.Ilmoitan sinulle asiasta yv:nä ja saat samalla sitten mailiosoitteeni.
   
  #28
 4. Minustako postimerkki

  Rekisteröitynyt:
  17.01.2006
  Viestejä:
  397
  Saadut tykkäykset:
  0
  millaset on ad-hd testit?? :ashamed:
  Mitä niissä tehään?
   
  #29
 5. mami29

  mami29 Vieras

  Nyt tuli paha..ad-hd:han on ylivilkkaus ja keslittymishäiriö..joten lapsen keskittymiskykyä testataan eri tavoin.Itse en nähnyt kun esikoiseni testattiin kun lasten neurologi pyysi vanhempia poitumaan huoneesta.
  Kovasti se kyseli odotusajasta ja lapsuudesta..en nyt ihan tarkkaan sitä enää muista kun siitä on jo miltei kolme vuotta aikaa.

  Mutta perheneuvolassa osataan kyllä kertoa tarkemmin asiasta.Minusta ei nyt ollut tässä asiassa paljon hyötyä..olen pahoillani.

  Niin..me kun asutaan Järvenpäässä niin Hyvinkään sairaalasta tuli lääkäritäti tekemään testit kuntakonsultaationa perheneuvolaan.Eli joko testi tehdään sairaalassa tai sitten perheneuvolassa.

  Siis minulta kyseltiin pojan odotusajasta ja lapsuudesta..<br><br>
   
  #30
 6. Jonsered

  Jonsered Vieras

  Meillä tyttö on nyt 10 ja kärsi myös aistiyliherkkyyksitä, hajut, äänet vaatteet. Nykyään paljon levollisempaa
   
  #31
 7. Minustako postimerkki

  Rekisteröitynyt:
  17.01.2006
  Viestejä:
  397
  Saadut tykkäykset:
  0
  \
  siis mitä voi thä auttaakseen tuota muksua..

  Arki on tosi kamalaa just ton aistiyliherkkyyden takia ja enimmät taistelut tulee just sen takia.. \|O :ashamed:

  kun olis keinot auttaa nii helpottus kaikken elämä... :/ :snotty:
   
  #32
 8. Jätkä

  Jätkä Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  25.10.2004
  Viestejä:
  36 996
  Saadut tykkäykset:
  17
  Äityliinen, kopsailin sinulle adhd-keskuksen sivuilta suoraan tekstiä adhd:stä:

  "Mitä on AD/HD?

  AD/HD tulee englanninkielisistä sanoista "attention deficit and hyperactivity disorder" ja tarkoittaa, että lapsella on vaikeuksia tarkkaavaisuudessa ja/tai ylivilkkautta ja impulsiivisuutta. Suomen virallisessa tautiluokituksessa käytettyjä diagnooseja ovat mm. F90 Hyperkineettiset häiriöt, F90.0 Aktiivisuuden ja tarkkaavaisuuden häiriö sekä F83 Monimuotoiset kehityshäiriöt.

  Tarkkaavaisuudessa ja aktiivisuudessa esiintyy normaalistikin huomattavaa vaihtelua. Häiriöstä on kysymys silloin, kun oireet ovat selvästi voimakkaampia, kuin muilla samanikäisillä, ovat kestäneet yli 6kk, esiintyvät vähintään kahdessa eri ympäristössä ja haittaavat henkilön toimintakykyä. Lisäksi oireet ovat alkaneet ennen seitsemän vuoden ikää, eivätkä selity millään muulla häiriöllä. Diagnoosi varmistetaan, jos vähintään kuusi yhdeksästä väittämää, jotka koskevat tarkkaamattomuutta tai kuusi yhdeksästä väittämää, jotka koskevat ylivilkkautta ja impulsiivisuutta pitää paikkansa. Diagnoosi voi olla pääasiallisesti tarkkaavaisuushäiriö tai pääasiallisesti ylivilkkaus-impulsiivisuus tai yhdistelmä molempia.

  AD/HD:hen kuuluu usein myös muita aivotoiminnan häiriöstä johtuvia oireita ja vaikeuksia, kuten motorisia vaikeuksia, hahmotusvaikeuksia, kielellisiä häiriöitä, oppimisvaikeuksia, sekä sekundäärisiä psyykkisiä ja psykososiaalisia ongelmia. Nämä ovat liitännäisoireita, eivätkä sinällään kuulu AD/HD:n määritelmään.

  Jokainen AD/HD-oireyhtymästä kärsivä henkilö on erilainen. Siksi on välttämätöntä, että hoito ja kuntoutus suunnitellaan yksilöllisesti ja kohdistuu juuri niihin häiriöihin, joita henkilöllä on. Diagnoosin varmistaminen on tärkeää."

  Minusta nuo teidän lapsen oireet liittyisivät enemmänkin kasvuun ja uhmaan, ihan oikeasti.
  Toisaalta vähän kuulostaa myös Aspergerilta tuo keskittyminen johonkin asiaan ja jos menee pieleen, menee hermo.
  Asperger on adhd:n liitännäisoire, joka voi esiintyä ihan ilman noita tarkkaavuushäiriöitä ja ylivilkkautta. =)
   
  #33
 9. KullanMurutx4

  KullanMurutx4 Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  27.05.2004
  Viestejä:
  10 344
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hei! minulla 10-vuotias poika, jolla todettiin ad/hd 7-vuotiaana. Sähköpostini on [email protected] jos jotakin kiinnostaa kirjoitella.
   
  #34
 10. mami29

  mami29 Vieras

  Hei äippä77

  Jahka saan sähköpostiosoitteeni taas toimimaan niin otan sinuun yhteyttä. Otan nyt heti mailiosoitteesi muistiin.
   
  #35
 11. Jonsered

  Jonsered Vieras

  \
  Alusvaatteet nurinpäin( pitkähihainen aluspaita, jos löytyy ja pystyy käyttämään ja talvella pitkät alushousutkin nurin), että saumat eivät ärsytä =) Pehmeitä fleece-tyyppisiä tai joustosamettiverkkareita, leveällä vyötärönauhalla (suurin osa vaatteiden vaatimuksista on ulkonäköpaineita). Sukat kokoa 42, vaikka jalka 32. Ota lapsi mahdollisuuksien mukaan vaatekauppaan mukanasi, tai vie vaatteita kotiin hypisteltäväksi ja sovitettavaksi. Valitse sellaisia vaatteita, joista pesuohje- ja kokolaput saa joko ratkottua tai muuten huolella irti. Hiukset ei koskaan kiinni, sekin tuntuu pahalta. Nämä nyt tulivat ensiksi mieleen.
  Hajuja ja ääniä ei pysty täysin suodattamaan, niiden kanssa on vain pakko jotenkin pärjäillä.

  Meillä tilanne on korjautunut itsestään ensinnäkin diagnoosin saamisen vuoksi ja myös sen, että nykyisessä koulussa lapsi hyväksytään tällaisena.
   
  #36
 12. mami29

  mami29 Vieras

 13. mami29

  mami29 Vieras

 14. -mammutti-

  -mammutti- Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  11.01.2005
  Viestejä:
  109
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minäkin liittyisin tähän vertaistuki-ryhmään. Laitan mami sinulle yv:nä sähköpostiosoitteeni.

  Meillä on 9-vuotias ADHD poika. ADHD on diagnosoitu kaksi vuotta sitten, oireita ja viitteitä oli jo paljon aikaisemmin. Perheeseemme kuuluu meidän vanhempien ja pojan lisäksi 9-vuotias tyttö, vauvan la on 13.12.

  Pojallamme on keskittymishäiriö, hän on hyperaktiivinen ja ylivilkas. Välillä menee paremmin ja välillä huonommin. Hyviä neuvoja siitä, miten lapsen kanssa tulisi toimia otetaan vastaan.
   
  #39
Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti