Virtsan takaisinvirtaus?

Viestiketju alueella 'Lapsen sairaudet ja allergiat' , aloittaja Kesämamma, 05.10.2006.

 1. Kesämamma

  Kesämamma Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  14.10.2004
  Viestejä:
  159
  Saadut tykkäykset:
  0
  Heippa!

  Pojalla on kahdessa pissakokeessa ollut bakteeria ja nyt vien maanantaina kolmannen pissan ja sitten aletaan jatkotoimiin. Lääkekuurin jälkeen ilmeisesti jatkotutkimuksiin ja lääkäri puhui virtsan takaisinvirtauksesta?

  Tahtoisin kuulla kokemuksia, vinkkejä yms, kaikki otetaan vastaan. Kiitos!
  :flower:
   
  #1
 2. kiti

  kiti Vieras

  minkä ikäinen sinun poika on?meillä todettiin kuukauden vanhalla vauvalla takaisinvirtaus.tytöllä oli melkein koko ajan pissa tulehdus.ne tekee sairaalassa sen pissa kokeen neulalla vatsan läpi että varmasti on steriili.ei ole kivaa katsottava,sen jälkeen tutkimukset ovat kivuttomia.nyt tyttö on 8-vuotias ja on ollut terveenä useamman vuoden.yleensä paranee itsestään.takaisin virtaus tarkoittaa että pissa ei poistu virtsa rakosta kokonaan vaan palautuu saman tien takaisin.
   
  #2
 3. Kesämamma

  Kesämamma Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  14.10.2004
  Viestejä:
  159
  Saadut tykkäykset:
  0
  \
  Poika on kohta 1v ja 4kk. Kolmisen viikkoa sitten otettiin vauvarokon yhteydessä tosiaan se pissanäyte. Ja eilisessä testissä sama bakteeri oli positiivinen. Pojalle tehtiin kanssa tuo pissakoe neulalla hänen ollessaa 2päivää, kun joutui lastenosastolle, mutta siinä ei pitäisi olla mitään.

  Onko teillä tehty jatkotutkimuksia muita?

  Kiitos. :flower:
   
  #3
 4. onniboy

  onniboy Uusi jäsen

  Rekisteröitynyt:
  04.10.2006
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hei!

  Meillä poitsulla oli viime tammikuussa virtsatientulehdus.
  Se alkoi kuumeella , joka nousi 40 asteeseen. Siinä vaiheessa poitsu olikin
  "taju taskussa" ja yön vietimme lähi sairaalassa. Kuume aiheutti myös kouristuksen.
  Kuume ei suostunut alenemaan, vaikka sairaalassa laitettiin meidät kanyylin ja suonensisäisen lääkityksen aloitettua kotiin.
  Siispä siirryimme seuraavaan sairaalaan, jossa oli myös lastenosasto.
  Siellä tulehdusarvot nousivat 258 asti ja poika oli huonossa kunnossa.
  Meni useita päiviä sekä lääkevahvuuksia ja määriä lisättiin , ennen kuin tilanne alkoi rauhoittua. Viikon vietimme sairaalassa eristyksissä.

  Lääkityksen loputtua (kolme kuukautta estolääkitystä=antibioottia, suunkautta pieni annos päivittäin )sekä muutamien puhtaiden virtsanäytteiden annon jälkeen, saimme lähetteen tutkimuksiin, jossa otettiin katetrilla näyte virtsarakosta virtsaputkea pitkin ja sitten kävimme kuvauksissa, jossa virtsarakkoon laitettiin varjoainetta ja seurattiin sen tuloreittiä pois rakosta.

  Rakenteellista vikaa ei poitsussa havaittu, suuri virtsarakko näkyi kuvissa.
  Tulehdus oli siis "yksittäinen" tapaus. Ohjeena oli, että jos kuume jatkossa kohoaa korkeaksi ilman näkyvää syytä (nuha yms.) on aiheellista käydä antamassa virtsanäyte lähi terveyskeskukseen tutkittavaksi.

  Tilanne on rauhoittunut. Poitsu on nyt 2 v 2 kk ja noita oireita ei ole ollut. Kaikeksi hämmästyksekseni poika on ollut jo 2 kk täysin kuiva, sekä öin että päivisin.

  Tänään kyllä kävimme laitattamassa kolmannet putket korviin...mutta se onkin eri tarina ;)

  Virtsatieinfektioihin pienillä täytyy suhtautua vakavasti ja yleensä ne kai aina tutkitaan, mistä ne johtuvat. Lasten kasvaessa, myös tuo vaiva /haitta jää usein pois. Onneksi :)
   
  #4
 5. Meidän 2,5kk tytöllä todettiin maanantaina voimakas takaisinvirtaus.On tällä hetkellä 3.kerran lastenosastolla pissatulehduksessa.Viime perjantaina käytiin varjoainekuvauksessa.Juuri ennen ottivat pissanäytteen ja se oli puhdas!Eli ilmeisesti tän 3-tulehduksen sai katetrista.Oli vielä kaikenlisäks eri bakteeri mitä 2 aikasemmalla kerralla ja se meni nyt myös vereen.Perjantaina siis oltiin kuvauksessa ja la-iltana nousi kuume.Estolääkitys oli päällä.
  Odotamme kutsua kirurgille.Lastenlääkäri puhui ruiskutushoidoista mutta niitä ei mielellään tehdä vielä näin pienelle että pitäisi vähän kasvaa mutta kun kyseessä on voimakas takaisinvirtaus niin saattavat aloittaa hoidot piankin.Mutta se selviää sitten kirurgin tapaamisessa.
  Nyt menee 7pv.sairaalassa tällä kertaa että sunnuntaina saatetaan päästä kotiin.
   
  #5
 6. taustalla

  taustalla Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  19.05.2004
  Viestejä:
  63 741
  Saadut tykkäykset:
  1
  Kovasti voimia teille vanhemmille :hug:
  Mikään ei ole niin sydäntä raastavaa kuin katsella sairasta lasta. Tytölläni (tuolloin 3.v) oli myös virtsatientulehdus joka meni munuaisaltaisiin asti. Kuume oli kova ja kanyyli kädessä (tyttö kutsui sitä lääkepaketiksi) antibiootin antoa varten. Onneksi saimme olla kotisairaalassa eli hoitaja kävi kotonamme antamassa lääkkeen 4 tunnin välein. Itkussa oli pidättelemistä kun kanyyliä laitettiin käteen ja tyttö itkien pyysi lääkäriä lopettamaan kun meni suoneen vasta neljännellä kerralla. Olemme käyneet myös läpi virtsateiden ja munuaisten varjoainekuvaukset, joten tiedän tunteenne. Takaisin virtausta ei todettu, mutta synnynnäinen "vika" on eli oikeanpuoleinen munuainen on kaksoisrakenteinen. En tiedä onko kyseisestä "viasta" haittaa. Tyttö on reipas ja normaalisti kehittynyt.
   
  #6
 7. Äiti-68

  Äiti-68 Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  29.04.2004
  Viestejä:
  32
  Saadut tykkäykset:
  0
  \
  Hei!

  Meillä myös käyty läpi munuaiskuvaukset neljä kertaa ja nyt taas odotetaan Tyksiin aikaa uuteen kuvaukseen.Meillä pojalla ei takaisinvirtausta mutta Ureterocele on eli virtsateissä kaksoissysteemi ja vasen munuainen toimii enää vain 11% joten seuraavassa kuvauksessa ehkä päätetään että poistetaanko munuainen vai ei.Olen kyllä ymmärtänyt että poistetaan jollei toiminta parane kun vaarana on nyt vain että munuainen tulehtuu kun toimii noin heikosti.Estolääkitys on ollut käytössä 2vko:n ikäisestä asti ja vielä jatkuu.

  Voimia kaikille ja jaksamisia :hug:
   
  #7
 8. sädetikku

  sädetikku Vieras

  Meillä tytöllä ensimmäinen munuaistulehdus 2.5 vuotiaana. yli 40 asteen kuume ja virtsatietulehdus oireena. Tyttö oli kivuton. Ensimmäisellä kerralla 3 päivän suonensisäinen antibioottihoito. Tämän jälkeen seuraavalla viikolla toinen tulehdus, johon antibiootin vaihto riitti hoidoksi (sai tk-kääkäriltä antibiootin, jolle oli juuri edellisenä kertana resistentti...). Tutkimuksissa käyty kolmesti, ensi vuonna vielä kontrolli, ja jos kaikki negaa niin sitten saa kontrollitkin jäädä.

  Diagnoosina tutkimuksista: molempien munuaisaltaiden tasoinen takaisinvirtaus. Estolääkitys ol muutaman kuukauden käytössä, mutta se saatiin lopettaa, koska takaisin virtaus oli lievää. Tutkimusten jälkeen ei ole tullut yhtään tulehdusta. Tyttö nyt 4v.
   
  #8
 9. yh-äiti68

  yh-äiti68 Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  25.02.2007
  Viestejä:
  36
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hei kaikille! Olisin vain tiedustellut miten teillä kaikilla menee pienokaistenne kanssa ja onko kaikki asiat selvinneet? Me käymme edelleen munuaiskuvauksissa ja välillä virtsatiet kuvataan ja leikkauspäätöstä lykätään edelleen. Estolääkitys yhä käynnissä,poika nyt 1v10kk ja lääkettä syöty 2vko:n iästä lähtien. Vasemman munuaisen toiminta nyt 13% ja oikea toimii normaalisti

  :heart: voimia teille kaikille
   
  #9
 10. kmh

  kmh Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  13.06.2007
  Viestejä:
  43
  Saadut tykkäykset:
  0

  Tytöllä todettiin oikeanpuoleisen munuaisen yläpoolin laajentuma ja kun tämä munuainen on kaksoisrakenteinen lähtee ks.munuaisesta kaksi virtsajohdinta.
  Myös toinen näistä johtimista oli laajentunut.
  Olimme sitten 2,5 vkoa sitten leikkauksessa jossa kavennettiin virtsajohdinta, mutta munuaiselle ei jouduttu tehdä mitään koska toiminta oli 36%.
  Sairaalassa olimme 8 pvä ja nyt tytöllä on vatsanlevyinen leikkausarpi.
  No aika näyttää oliko leikkaus tarpeellinen. Sehän tehtiin sen takia ettei tulehdus pääse enään munuaisiin asti.

  Syksyjä kaikille. :heart:
   
  #10
 11. pöööö

  pöööö Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  22.09.2004
  Viestejä:
  204
  Saadut tykkäykset:
  0
  meillä todettiin pojalla takasinvirtaus 3asteinen kun poika oli 7kk ja siitä asti syöty estolääkitystä.
  viime kuussa pojalle tehtiin nukutuksessa eka ruiskutushoito ja joulukuussa tehdään toinen ja sitten katotaan onko virtaus loppunut..poika nyt siis 2vuotta ja 4kk.
  ruiskutus tehtiin näin nuorena, koska virtaus on tuhonnut toista munuaista joten virtaus pitää saada loppumaan ennen ku tuhoaa sen täysin.
  pissatulehduksia ei oo ollut yhtään estolääkken aikana.
   
  #11
Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti