Voiko klamydia olla oireeton kuusi vuotta sekä miehellä että naisella?

Viestiketju alueella 'Mitäs nyt? Aihe vapaa' , aloittaja vieras, 29.01.2009.

 1. äiti 44 v

  äiti 44 v Vieras

  Puhuin kondyloomasta! Luin otsikon huonosti!

  Klamydia voi muhia naisessa mutta miehessä harvemmin noin pitkään, ehkä ei koskaan. Mies kyllä oireilee! Klamydia ei myöskään ole virussairaus, siksi se hoituu antibiootilla!!!
   
  #51
 2. frttr

  frttr Vieras

  [QUOTE="neuvoton";22810546]mutta eikö tarttumiseen vaadita että penis käy emättimen sisällä ?
  mitä jos miehellä ei ole klamydiaa mutta naisella on ja mies antaa naiselle suuseksiä, voiko
  naisen klamydia tarttua miehelle suun kautta ?[/QUOTE]

  YTHS

  Ja toisesta lähteestä :

  Klamydian aiheuttava bakteeri tarttuu sukupuolikontaktissa limakalvojen välisessä kosketuksessa.
   
  #52
 3. frttr

  frttr Vieras

  Väärin, ei mies välttämättä oireile. 'Arvioiden mukaan jopa 75% naisista ja 25% miehistä infektio on täysin oireeton'
   
  #53
 4. th.

  th. Vieras

  Sä sekoitat nyt hepatiitin ja klamydian. Rutiini veritutkimuksiin kuuluu alkuraskaudessa otettavat veriryhmä, veriryhmä vasta.aineet, HIV, hepatiitti ja kuppa (sitol) -näytteet. Klamydiaa ei tytkita verestä vaan virtsasta, aiemmin näyte otettiin pumpulitikulla kohdun tai virtsaputken suulta. Siitä keskivirtsanäytteestä, joka otetaan useimmissa neuvoloissa myös alkuraskaudessa, tutkitaan virtsatie-infektiot. Klamydian virtsanäyte otetaan taas alkuvirtsasta, eikä alapäät' saa sitä varten pestä.
   
  #54
 5. Näin on. Papa otetaan raskausaikana yleensä vain, jos aiemmin on ollut aihetta Papavastauksia kontrolloida (gynekologien suositus). Samoin PApaa ei suositella otettavan heti synnytyksen jälkeen. Syy ei ole se, että Papasta olisi raskaudelle jotakin haittaa, vaan se, että raskauden ja synnytyksen aikaansaamat muutokset hormoneissa saattavat antaa turhaan lk 2 vastauksia. Eli vastaus on poikkeava raskaudesta johtuen, ei siksi että olisi todellista syytä.
   
  #55
 6. Myös klamydia-näyte otettiin aiemmin ns. viljelynäytteenä, jolloin se otettiin juurikin pumpulipuikolla rassaamalla (otan osaa;). Nykyisin klamysia suositellaan tutkittavan DNA osoituksella, jolloin näyte otetaan alkuvirtsanäytteenä ja on potilaalle huomattavasti miellyttävämpi ja tutkimuksena luotettavampi.
   
  #56
 7. Klamydia voi "pesiä" piilevänä vuosien ajan. Vanhojen viljelynäytteiden ongelma oli juuri se, että nainen saattoi sairastaa piilevää klamydiaa, vaikka testit näyttivät negaa. Näin on ystävällesikin käynyt, eli eka testi on ollut virheellisesti negatiivinen. Juuri tästä syystä klamydia tutkitaan nykyään DNA osoituksena.
   
  #57
 8. äiti 44 v

  äiti 44 v Vieras

  No mikäänhän ei koskaan ole 100% mutta arvioin että miehellä ei vuosia muhi. Piikkilangan kusijat ovat siksi yleisiä. Varmaan jollakin voi muhia, 25% on kyllä iso arvio.
   
  #58
 9. poing

  poing Vieras

  Ovatko nämä niitä sukupuolitautitestien tuloksia sitten? Äitiyskorttia katselen ja mietin, mitä testejä multa on otettu. HIV:in tiedän, mutta mitä tutkimuksia ovat kardiolipiini ja HBsAg?
   
  #59
 10. "apua"

  "apua" Vieras

  siis tajusin vasta, että ihan millä tahansa sivustolla kun on tommonen hakupalkki niin siihen ei tartte laittaa kun yks kirjain niin tulee jotain otsikoita mitä oon tänne kirjotellu. :( en halua miehen näkevän noita, millä ne saa pois?
   
  #60
 11. "sama"

  "sama" Vieras

  [QUOTE="apua";22811083]siis tajusin vasta, että ihan millä tahansa sivustolla kun on tommonen hakupalkki niin siihen ei tartte laittaa kun yks kirjain niin tulee jotain otsikoita mitä oon tänne kirjotellu. :( en halua miehen näkevän noita, millä ne saa pois?[/QUOTE]

  sorppa, meni väärään paikkaan...
   
  #61
 12. frttr

  frttr Vieras

  Niin no, yhdellä sivulla mainittiin tuo 25%, muualla sanottiin että se on suurimmalla osalla tai yli puolella oireeton.
   
  #62
 13. sh

  sh Vieras

  Ap:lle. Kyllä se klamydia jossain vaiheessa olisi antanut oireita, eli vaikuttaa tuoreelta tapaukselta. Ja äitiysneuvolassa tutkikaan virtsa joka kerta. Jos on klamydia eli tulehdus niin myös leukkarit ovat plussalla. Ja näin tuskin on ollut tai siihen olisi kiinnitetty huomiota.
   
  #63
 14. äiti 44 v

  äiti 44 v Vieras

  Mun tietoni pohjautuukin käytäntöön mutta mistä sitä ikinä tietää. Johan sen osoittaa tuokin kun eri sivustot antaa noin eri lukuja.
   
  #64
 15. aijaa

  aijaa Vieras

  Multa otettiin papa ja klamydia kun jouduin keskeyttämään raskauden ja se klamydiakin otettiin sillä puikolla.
  En mä ainakaan mitään vitsanäytettä antanu.
   
  #65
 16. "hmm"

  "hmm" Vieras

  Alle 25-vuotiailta otetaan ainakin Hesassa rutiinisti klamydiakoe. Multa otettiin kun 25v odotin esikoista, mutta 2 raskaudessa myöhemmin ei ole enää otettu.
   
  #66
 17. Menkat alko tossa pari viikkoa etukäteen, todella klimppisinä ja limaisina. :p Oon vedellyt Yasmineita nyt melkeen 6kk, ei unohduksia sun muita. Tänään tuli 8.päivä vuotoa täyteen. Alkoivat kun pillereitä oli mennyt 10 kpl.
  Yleensä mulla ei ole kipuja, mutta nyt on ollut kolmena päivänä järkkyä alavatsakipua, aivan kuin joku repis kohtua sisältäpäin. Ihan sama seisonko, istunko, liikunko vai en, sattuu vaan. Se kestää muutaman tunnin ja sitten loppuu. Nivusten alue kipuilee välillä. Tällästä ylimääräistä vuotoa ei ole ikinä ennen tullut.
  Seurustelen vakavasti, ja aiemmin on ollut kondomi käytössä. Poikkiksella on takanaan useampi suhde, jossa eh..on taidettu valita muu ehkäisy kuin kondomi. Tk:ssa multa otettiin tänään klamydia- ja tippuritestit (+raskaustesti, tulehdusarvot ja joku hiivatesti ja verikoe). Mainitsin jätkälle eilen, että sellaset otetaan. Se oli sitä mieltä, että meillä ei sellaisia ole (vaikka kuultiin tossa alkuvuodesta, että sen exällä todettiin klamydia, mutta mun jätkä ei kuulemma ollut sen kanssa piiiitkään aikaan kun se todettiin). Kyllä vatuttaa, jos sieltä tuleekin positiivinen tulos. On meinaan aika kivulloinen olo, eikä noi mahdolliset uhkakuvat sisäsynnytintulehduksista ja raskausvaikeuksista miellytä, vaikka en nyt ihan lähivuosina ole muksuja ajatellutkaan.
  Pitkä stressiputki alkoi tossa pääsykokeiden jälkeen rauhottua, toivottavasti tää sonta ei pilaa sitä. :/
   
  #67
 18. "Mikko"

  "Mikko" Vieras

  Ton epämiellyttävän vanhan toimenpiteen takia joskus aikanaan jätin klamydiatestin käymättä vaikka oli klamydia, eikä tautia siis koskaan hoidettu. Sain klamydian jo joskus 80-luvun ihan loppupuolella, eli siitä jo reilusti yli 20 vuotta aikaa. Varmuuden siitä että minulla oli klamydia sain siitä että tartutin sen seuraavaan tyttöystävääni, joka sitten kävi testissä' ja sai antibioottikuurin.

  Vieläköhän se voi olla jäljellä minussa ja tarttuva? Entä oliskohan joskus tulehtuneeseen hampaaseen saatu antibioottikuuri poistanut samalla klamydian?

  Mistä klamydia muuten ihan alkujaan lähtösin?
   
  #68
 19. näyte

  näyte Vieras

  Mäkin keskeytin, ja kun menin sairaalalle, niin ihan ensiksi piti pissiä klamydianäyte, ennenkuin edes pääsin lääkärille, kuulemma täällä turussa se otetaan kaikilta raskausasioissa asioivilta (tai oliskohan ollu öö kaikilta alle 35v tai jotain)
   
  #69
 20. --

  -- Vieras

  kardiolipiini on kuppa ja HBsAg hepatiitti b
   
  #70
 21. yxvauva

  yxvauva Vieras

  kyllä se klamydia otetaan kaikilta raskaana olevilta. asuitpa vaikka kuussa !!!
   
  #71
 22. Voi olla

  Voi olla Vieras

 23. "vieras"

  "vieras" Vieras

  Se klamydiannäyte otetaan neuvolassa automaattisesti vain alle 25-vuotiaiita.
   
  #73
 24. Verkkari

  Verkkari Vieras

  Voi hyvä ihme. Kyllä voi olla ja ihan oireeton! Voi tartuttaa vielä vuosien jälkeen! Voi tarttua suuseksissä! 25% miehistä oireettomia on kyllä liian pieni luk. Klamydiatestiä ei oteta automaattisesti kuin äitipolilla, jos otetaan alkuvirtsanäyte. Eli sitä EI oteta neuvolassa automaattisesti joka paikassa edes <25-vuotiailta.
   
  #74
 25. Tommi.L

  Tommi.L Vieras

  Mulla oli varmuudella klamydia piilevänä ainaki 4 vuotta, ku en oo vieraissa käyny eikä sitä oo mun avovaimolla! Ollaan saatu kaks lastakii tuona aikana eikä avokilla missää vaihees näkyny testeis mitää? Eli mä oon se jolla se on ollu jo sillo ku tavattii?!! Lääkärin mielest oli melko harvinaista et ei oo tarttunu, mut sano et ei oo missää tapaukses mahdotonta ja muisti hoitaneesa muutaman vastaavan tapauksen.

  Mulle selvis oma tartunta ku rupes yhtäkkii olee virtsaputken tulehuksii ja sit lekuri ehotti tota testii.. Naureskelin et otetaa vaa et oha sillä työllistävä vaikutus ainaki ku mitää siit ei tuu löytyy, mut sit kuiteki löyty!:(
  Stressi lekurin mukaa voi laukasta noi oireet ja voi hyvi pitää paikkansa ku ollu vähä tiukkaa rahojen ja töitten kans..

  Tommi
   
  #75
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti