Voiko koliikki alkaa 2kk iässä?

Viestiketju alueella 'Mitäs nyt? Aihe vapaa' , aloittaja Aloittajaa, 10.07.2018.

 1. Aloittajaa

  Aloittajaa Vieras

  Otsikossa kysymys. Voiko koliikki alkaa vasta 2kk iässä vai onko tämä jotain muuta? Aina nii aurinkoinen ja hyväntuulinen, kohta 3kk vauva on aloittanut selittämättömät iltahuudot pari viikkoa sitten, 2 kuukauden iässä. Huutaa pää punaisena ajan X (15min-2h) jolloin ei auta juuri mikään. Vaippa on kuiva, ruokaa annettu ja sylissä pidetään, mutta huutaa silti kuin hyeena. Ääni kuulostaa siltä ettei se tulisi edes ihmisestä. Nukkuu vikat päikkäritkin n. 1,5h ennen yöunille menoa, joten yliväsymyskään ei pitäisi olla.
  Joku tätä kuitenkin kysyy, vauva on korvikkeella (minulla lääkitys).

  Vauva on muutenkin ollut päivisin tyytymättömämpi. Kuuluuko tämä johonkin kehitykseen, onko jollakin vastaavia kokemuksia huudosta, joka alkaa vasta tässä iässä? Olen jo syyllistänyt itseni huonoksi äidiksi, kun en keksi mikä tähön itkuun ja tyytymättömyyteen auttaisi.
   
  #1
 2. vierailija

  vierailija Vieras

  Saanut syntymästä saakka Tuuti 1, nan testattiin ja siitä tuli ihan hullut huudot. Refluksivaivaa on ja siihen käytetään maidonsakeuttajaa, joka on toiminut ainakin tähän saakka.
   
  #2
 3. vierailija

  vierailija Vieras

  Kolmekuiset on usein lievästi tyytymättömiä, johtuen lisääntyvästä motorisesta aktiivisuudesta. Mutta ei sen nyt ihan tuollaista huutamista pitäisi olla.
  Oletteko käyneet tarkistamassa korvat lääkärillä? Entä antaneet kipulääkettä? Itse aloittaisin näistä kahdesta, eli ensin poissuljetaan kipu. Jos kipulääke rauhoittaa lapsen, hänellä on kipuja, ja ne kivut täytyy sitten paikantaa.
  Jos sun lapsella on refluksia, niin kannattaa kokeilla soseiden antamista, ensin pieninä annoksina ja sitten vähän isompina annoksina. Seuraatte samalla, miten vatsa sitä kestää. Refluksi helpottaa monilla kun ruoka on kiinteämpää, ruokarymit selkiytyy ja vatsa saa ruokailujen välillä levätä. Eli joko velliä tai sosetta sekoitettuna maitoon ja vellitutista läpi. Jos auttaa, niin sitten vaan jatkatte, varsinkin illalla päivän viimeiseksi ateriaksi. Kun lapsi on jo korvikkeella ja syö samalla sakeuttamisainetta, niin soseiden antamisessa tuskin on mitään ongelmaa ruuansulatuksen kanssa.
   
  #3
 4. Aloittajaa

  Aloittajaa Vieras

  Voiko alkaa nyt vasta oireilemaan korvikkeesta, vaikka on saanut tuota samaa tavaraa koko elämänsä? Onko mitään vastaavaa tai samantyyppistä suomalaista valmistetta kuin tuo Holle?
   
  #4
 5. Aloittajaa

  Aloittajaa Vieras

  Lääkärillä on käyty, korvat ok, suu ja nielu ok, ei ole kuumetta tms. Tuo on oppinut kääntymään selältä kyljelleen, kävisi ihan järkeen että hermostuttaa myös nuo uudet opitut asiat ja illalla maailma vaan alkaa olla jo "liikaa". Tämä tyyppi meinaan kyllä nukkuu n. 11h kahdella syötöllä, siksi vaikea uskoa että olisi ainakaan kovin kipeä. Tuo huuto vaan on tosi rajua, välillä kiemurtelee sylissäkin mutta ei kuitenkaan halua siitä poiskaan.
   
  #5
 6. vierailija

  vierailija Vieras

  En tiedä, mut sitä voi tilata postin kautta, jos ei saa pyytämällä kuppiast tilaamaan. Kannattaa karttaa kaikkea maissia ja silloin se on tuo teollinen askorbiinihappokin. Ei niitä tosiaan moni aikuinenkaan siedä, koska on kysymys maissikoisan toruntaan käytetystä aineesta. Luomumaississa sitä ei ole. Muu maissi on aina geenimuunneltua ja se maissi itse tuottaa sen myrkyn, mikä ennenvanhaan piti ruiskuttaa kasviin erikseen ja oli siksi kalliimpaakin.
   
  #6
 7. vierailija

  vierailija Vieras

  Onko d-vitamiinit aloitettu hiljattain? Meillä huuti aivan kamalasti esikoinen kun neuvolasta lykättiin öljypohjaiset vitamiinitipat kouraan ja aloitettiin niiden anto. Lopetettiin sitten ja huuto loppui myös. Vaihdettiin vesipohjaisiin ja ne sopi.

  Kuopuksella sama juttu, mutta ei käyny mitkään d-vitamiinit. Huusi aivan kamalasti. Hällä aloitettiin tipat sitten kiinteiden kans pikkuhiljaa noin 4-5kuisena vasta ja ei aiheuttanut enää mitään.

  Toinen voi toki olla masuvaivat..jos ilmaa menee vatsaan maidon mukana. Etenkin iltaitkua aiheuttaa. Cuplaton on hyvä apu, saa apteekista.
  Mä en usko korvikkeen vaihdon auttavan kun on mennyt sama korvike alusta asti hyvin.
   
  #7
 8. vierailija

  vierailija Vieras

  Itse syyttäisin rota-rokotetta. Se ei vaan sovi kaikille. Ja herkistää samalla kaikille lehmänmaitotuotteille ja pienillekin määrille. Refluksivaivat johtuu samasta syystä.

  Mun neuvo, älkää ottako rotavahventeita, ja kaikki lehmänmaitotuotteet puoleks vuotta pois että suolisto saa rauhoittua.

  (Meillä alkoi näillä keinoin tilanne helpottaa viikossa, mutta lehmänmaitotuotteet aiheuttaa vieläkin oireilua).
   
  #8
 9. vierailija

  vierailija Vieras

 10. vierailija

  vierailija Vieras

  Tietysti auttaa, jos on herkistynyt sie teoliselle d-vitamiinille. Soijaa ja maissia ei muutenkaan pidä lapsille antaa, jos eivät ole luomua. MUTTA ihminen pilaa nekin, esimerkiksi rasvaton luomumaito sisältää maissiöljyä, mitä on Valion käyttämissä d-vitamiinivalmisteissa ja maltodekstriini ja askorbiinihappokin on maissia.
   
  #10
 11. Aloittajaa

  Aloittajaa Vieras

  Ei saa mitään d-tippoja tällähetkellä koska ne lisäsivät mahavaivoja (ollut kaksi viikkoa taukoa, seuraavaksi kokeiluun jekovit, mutta haluan odottaa että vaivat helpottaa, tuskin se vaje nyt tässä ajassa ehtii tulla kun ulkoillaankin joka päivä). Alkoi muuten nuo iltahuudot tuon rotan jälkeen, voiko se aiheuttaa oikeasti oireita näin kauan? Itsekään en oikein korvikkeen vaihtoon usko, koska aina saanut samaa ja sopinut tähän saakka ihan hienosti.
   
  #11
 12. vierailija

  vierailija Vieras

  Allergia ei tule koskaan ilmi ekalla kerralla, van k e h i t t y y. Alumiihihydroksidin kanssa allergia saadaan aikaan koe-eläimilekin melkeinpä mihin vaan, on ollut kauan tiedossa.
  https://pharmacafennica.fi/spc/2016248

  Tietysti rokotteella on ollut vaikutusta, mutta siinä olet oikeassa, ettei tähän aikaan mitään lisiä tarvitse kukaan.
   
  #12
 13. vierailija

  vierailija Vieras

  "Apuaineet
  Sakkaroosi,
  natriumsitraatti,
  natriumdihydrogeeni fosfaattimonohydraatti,
  natriumhydroksidi,
  polysorbaatti 80,
  kasvatusaine (sisältää epäorgaanisia suoloja, aminohappoja ja vitamiineja),
  puhdistettu vesi"
  JOS se oli juuri tuo, sun lasta ei kannata altistaa jatkossa noille" ollenkaan! ---paitsi etteivät kertoneet kasvatusainetta? guar?
   
  #13
 14. vierailija

  vierailija Vieras

  Eihän se Tuuti1 oikeesti ole sopinut, kun on pitänyt apuainetta erikseen antaa(y):alien:
   
  #14
 15. vierailija

  vierailija Vieras

  https://yle.fi/uutiset/3-8732742
   
  #15
 16. vierailija

  vierailija Vieras

  Rotasta alkaa kunnon oireet vasta noin 10.päivän kohdalla. Ja jos rotalle oireilee, niin sitten se todella on juuri tuota, koko lapsen olemus muuttuu, aiemmin perustyytyväinen vauva onkin kirkuva koliikkivauva, pulauttelua, ripulointia, kovaa vatsaa. Ja tosiaan, meidän lapsi on nykyään 5v., mutta kuten sanoin, niin pahimmat oireet helpotti kun jätettiin lehmänmaitotuotteet pois. Meidänkin vauva siis oli saanut korviketta (ajoittain) syntymästä asti. Ja meilläkin esim neuvola ehdotti niitä d-vitamiinin vaihtamista, liikkumisen syyttämistä, hampaiden tuloa jne jne.

  Mutta neuvolahan ei voi "myöntää" miten rajuja oireita rotarokote toisille tekee, koska sittenhän kyse olisi isommasta ongelmasta. Eikä neuvola myöskään tee haittavaikutusilmoitusta, koska aina voidaan syyttää jotain muuta asiaa itkun syynä (jos ei muuta, niin sitten äidin syytä koska on väsynyt).

  Mutta googlette itse, rotarokote, itkuisuus 2-3kk kohdalla, maito+rota jne., ja valitettavasti joudut tekemään itse johtopäätelmät asiasta.

  Mutta ei enää rotaa ja lehmänmaidot pois.
  D-vitaksi suosittelisin maitohappobakteeri-lisällä olevia tippoja, voi auttaa suolistoa toipumaan.
   
  #16
 17. vierailija

  vierailija Vieras

  Vastauksena alkuperäiseen kysymykseen: voi. Meillä erikoisella alkoi koliikki vajaa 2 kk iässä ja päättyi reilu viisikuisena. Ja silloin ei rota-rokotetta vielä ollutkaan.
   
  #17
 18. vierailija

  vierailija Vieras

 19. Aloittajaa

  Aloittajaa Vieras

  No eipä meille pahemmin neuvolassa rotan vaikutuksista kerrottu. Sen verran, että ripulia ja mahaväänteitä voi tulla n. Viikko rokotteen annosta. Kysyin siis itse, minulle ei oma-alotteisesti kerrottu.

  Maidonsakeuttaja on rakenteelliseen refluksiin ja on auttanut siihen. Pitää kokeilla tuo maito varmaan vaihtaa, josko siitä olisi apua. Tosin eilen vauva ei huutanut juuri lainkaan, olisikohan nyt rokotteen vaikutus hiipumassa viimein?

  Maitohappobakteerit aloitan, kunhan hetki ollaan ilman mitään ylimääräisyyksiä.. Maidonsakeuttajaa on pakko antaa, ilman sitä on maidot nenässä saakka.
   
  #19
 20. vierailija

  vierailija Vieras

  Ihanko tosiaan et usko, et lapsi saa auringosta sen mitä tarvitsee? Keinolla millä hyvänsä täytyy sitä syöttää, vaikka juuri siitä voi johtua, kuten moni ei siedä lehmänmaitoakaan siksi, kun siinä ON se lääkevalmisteen maissiöljy tai soijaöljylisä:sick::sick::sick::sick::sick::mad:
   
  #20
 21. vierailija

  vierailija Vieras

  No ei ole pakko antaa! Pienempi reikä tuttin, sellainen, ettei maito virtaa liian nopeasti, vaan täytyy imeä se. Joissakin pulloissa on valmiiksi liian suuri se reikä ja kun tarkemmin katsot, täytyy se pienempi ostaa erikseen ja silähän se kuuluisi aloittaa AINA ensin?

  Näitä ei muuten siedä edes aikuiset:

  "Tuotetiedot
  Kliininen ravintovalmiste ripulin ja oksennustaudin ruokavaliohoitoon

  Ainesosat: Glukoosi,
  natriumsitraatti,
  kaliumkloridi,
  natriumkloridi,
  Lactobacillus reuteri Protectis® -maitohappobakteerit,
  makeutusaine (aspartaami),
  appelsiiniaromi,
  sinkkisulfaatti."

  Appelsiiniaromissakin on omat aineensa ja useissa maltodekstriiniäkin. Pienikin määrä sitä maissiallergiselle aiheuttaa kouristuksia, aikuisellekin!
   
  #21
 22. Aloittajaa

  Aloittajaa Vieras

  On pienin mahdollinen tuttikoko käytössä, tottakai. Maito nousee ylös vasta reilusti syömisen jälkeen, oli jo synnärillä kova rohisemaan tovi syönnin jälkeen . Vauva ei juurikaan enää hotki syödessään, enkä ole aikoihin kuullut että ainakaan paljoa nielisi ilmaa syödessään.

  Tänään on ollut tosi itkuton päivä. Ihmeellistä. Tuttu tyytyväinen vauva on palannut ainakin hetkeksi.
   
  #22
 23. vierailija

  vierailija Vieras

  d-vitamiinin yliannostusoire on sydänpysähdys.
   
  #23
 24. Aloittajaa

  Aloittajaa Vieras

 25. vierailija

  vierailija Vieras

  #25
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti