vouhenjuustolasagnen ohje

Niin hyvä ohje et laitan sen tänne
4-5:lle hengelle

200 g tuoretta tai pakasteparsakaalia
2 sipulia
1/2 kesäkurpitsaa
1 - 2 rkl Keiju Juokseva -rypsiöljyvalmistetta
1 - 2 valkosipulin kynttä
2 rkl Sunnuntai-vehnäjauhoja
5 dl vettä
1 1/2 kasvisliemikuutiota
1 prk Keiju Ruoka -kasvirasvasekoitetta
150 g kypsyttämätöntä vuohenmaitojuustoa
1 1/2 tl basilikaa
0,3 tl rouhittua mustapippuria
1/2 tl suolaa
1/2 ps Torino Lasagne Piccolo -pastaa
Pinnalle: juustoraastetta
Vuoan voiteluun: Keiju Juoksevaa


Ohje:


1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
2. Jos käytät tuoretta parsakaalia, leikkaa kannat pieniksi paloiksi ja lohko kukinnot pienemmiksi niin, että ne säilyvät kokonaisina. Keitä vedessä melkein kypsiksi (3-5 minuuttia) ja valuta. Pakasteparsakaalia ei tarvitse keittää.
3. Hienonna sipulit. Leikkaa kesäkurpitsa pitkittäin neljään osaan ja viipaloi.
4. Kuullota sipulit Keiju Juoksevassa kattilassa. Purista joukkoon valkosipulinkynnet.
5. Sekoita joukkoon jauhot, kaada päälle vesi ja lisää liemikuutiot. Kiehauta. Lisää kasvirasvasekoite ja vuohenjuusto. Kuumenna sekoittaen kunnes juusto on sulanut. Lisää kesäkurpitsat, parsakaalit ja mausteet.
6. Mittaa raaka pasta voideltuun uunivuokaan (n. 2 l). Kaada päälle kuuma kastike ja sekoita varovasti. Ripottele pinnalle juustoraastetta.
7. Kypsennä uunin keskitasossa noin 30 minuuttia. Ota vuoka uunista. Anna ruoan vetäytyä 10-15 minuuttia ennen tarjoilua
 

Yhteistyössä