Yli 3-vuotiaille varhaiskasvatusvelvollisuus!

Viestiketju alueella 'Mitäs nyt? Aihe vapaa' , aloittaja vierailija, 09.07.2018.

 1. vierailija

  vierailija Vieras

  Yli 3-vuotiaille lapsille olisi hyvä tulla varhaiskasvatusvelvollisuus. Varhaiskasvatus tukee lapsen kasvua ja kehitystä. Päiväkodit eivät ole enää nykyaikana pelkkiä hoitopaikkoja, kuten joskus ennen. Työpaikkojakin tulisi lisää.

  Loppuisi hippimammojen turha kitinä!
   
  #1
 2. vierailija

  vierailija Vieras

  Saisi lopettaa koko idioottimaisen "varhaiskasvatuksen" ja palata takaisin päivähoitoon.
   
  #2
 3. vierailija

  vierailija Vieras

  Päiväkodit eivät tosiaan enää ole hoitopaikkoja. Nykyään ne ovat säilöntäpaikkoja, kun tädit vääntävät päivät pitkät jotain varhaiskasvatussuunnitelmaa ja 24-päistä lapsilaumaa vahtii sillä aikaa korkeintaan joku työkkäristä saatu 9 euron orja.
   
  #3
 4. vierailija

  vierailija Vieras

  Näinhän se maailma pelastuisi ja lapset saisivat diagnoosirikkaan lapsuuden, kun päivät vietettäisiin näissä tehostetun kasvatuksen tyyssijoissa ja mieli ajettaisiin prässistä läpi ilman huolenpitoa, hoivaa, huomiota tai vähäisintäkään rakkauden ripettä.

  Kyllähän sitä nyt jo hoitohenkilökunta hakeutuu itse hoitoon ylikuormituksesta ja ryhmäkoot leviävätä käsiin. Ja miten tuo nyt työllisyyttä lisäisi? Nyt jo ongelmia täyttää nykyiset paikat OSAAVILLA ammattilaisilla jotka eivät käännä kasvoja pois, kun Muhamatti leipoo Matin naamaa uteen uskoon.
   
  #4
 5. vierailija

  vierailija Vieras

  Mieluummin sinne pitäisi saada aidosti lapsirakkaita ihmisiä, jotka välittävät niistä lapsista. Jostain ammattilaisesta ei paljon lapselle ole hyötyä jos se ei ole lapsille läsnä niin kuin valitettavan usein tapahtuu. Sitä lasten kanssa tarvittavaa oikeaa persoonaa ei synny yliopistossa kirjoja lukemalla.

  Vaikka työkkärin listoilta karsitaan parhaiten soveltuvat ja palkataan niitä sitten vähintään 1 per lapsiryhmä.
   
  #5
 6. Hilperi

  Hilperi Vieras

  Näitä kommentteja lukiessa voi kerrankin (varmaan ensimmäistä kertaa ikinä) olla onnellinen, että lapsellani on ongelmia puheen ymmärtämisessä ja tuottamisessa. On ollut edelliset 2 vuotta päiväkodin erityisryhmässä jossa on yhteensä 11 lasta ja 5 aikuista ja syksyllä jatkaa samojen aikuisten kanssa. Kaksi erityislastentarhanopettajaaa, lastentarhaopettaja ja kaksi lähihoitajaa. Heistä kaikki ovat todella ammattitaitoisia ja mukavia. Lapsen mielipidettä kuvaa hyvin se, että lapsi halusi hoitajilta saadun hyvän kesän toivotus kortin huoneensa seinälle. Kortissa on viisi kuvaa ja jokaisessa kuvassa lapsi tekee jotain jonkun hoitajan kanssa niin, että siinä on jokaiseta hoitajasta kuva lapsen kanssa. Lapsi kävi kesäloman alettua pitkin päivää katsomassa korttia hymyssä suin ja edelleen katselee korttia usein vaikka olemme lomailleet jo useamman viikon.

  Minulla ei todellakaan ole mitään pahaa sanottavaa lapseni päiväkotiryhmästä. Sieltä on tullut kotiinkin paljon hyviä vinkkejä arkea helpottamaan.
   
  #6
 7. vierailija

  vierailija Vieras

  Juu samalla systeemillä kuin oppivelvollisuuskin! Eli lapsen huoltajat saisivat itse päättää missä lapsi suorittaa varhaiskasvunsa: kotona vai päivähoidossa!

  Mä kävin lasteni kanssa kasvamassa muskarissa, uimahallissa, urheilukerhoissa, kulttuuritapahtumissa. Kotona luettiin, leivottiin, laulettiin, askarreltiin ja opetettiin lapset lukemaan, kirjoittamaan ja laskemaan. Tämä siis jo ennen eskaria, siitä lähtien ovat olleet normaalissa koulussa, mutta harrastuksia ovat jatkaneet edelleen.

  Tuo olisi lapselle oikein hyvä! Kunhan siitä saadaan tarpeeksi lapsiystävällinen systeemi, jossa myös yksilöllinen kotihoidon ja kotiopettamisen mahdollisuus otetaan huomioon.
   
  #7
 8. vierailija

  vierailija Vieras

  Vuoteen 2015 asti jokainen lapsi jäi Suomessa ilman varhaista kasvua. Järkyttävää. :confused:
   
  #8
 9. vierailija

  vierailija Vieras

  Joo julkiselle puolelle on helppo tehdä työpaikkoja. Tiedätkö kuka ne työpaikat maksaa?
   
  #9
 10. vierailija

  vierailija Vieras

  Eksä tiedä että rahaa saa tosta automaatista, joka on ton S-marketin kulmalla?
   
  #10
 11. vierailija

  vierailija Vieras

  Hoh hoijas. Tämä "hippi"äiti aikoo pitää kothoidossa lapsensa, syystä että riippurn lapsesta toki, mutta koen että alle kouluikäiset ovat vielä kovin pieniä ja kaipaavat turvaa. Haluan, että lapsillani on lapsuus. Kuuntelin uimarannalla pikku tyttöjä, toinen kyseli toiselta oletko jo lomalla? Mielestämme ihminen ehtii olla laitoksessa..jospa siksi ensimmäiset 5 -6 - vuotta annettaisiin mahdollisuus olla "vapaa". Jokainen päättäköön itse. Yhteiskunta saisi tukea asiaa pidempään kuin 3 vuotta, maksaahan valtio tai ihmiset muidenkin päivähoidon. Ja vielä se, että olemme itse kasvattaneet hyväkäytöksiset lapset, en halua että kasvatuksen tekee toinen lapsi.
   
  #11
 12. vierailija

  vierailija Vieras

  Tämän päälle valtio maksaa vielä sinulle työttömyyskorvaukset... pahimmillaan loppu työikäsi. Ja jeesaa sua eläkeellä. Että halvaksi tulee kotihoito.
   
  #12
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti