ruustinna
Tässä ohje tosi hyviin sämpylöihin.
Kaurapuurosämpylät
Keitä litraan vettä normaali kaurapuuro.
Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.
Lisää n. 3-4tl pansuolaa.
Liota 2 hiivaa pieneen määrään kädenlämpöistä maitoa.
Lisää puuroon hiivamaito.
Lisää 1 dl ruokaöljyä.
Vaivaa taikina joko sämpyläjauhoilla tai vehnäjauhoilla, jätä pehmeäksi.
Anna kohota.
Leivo sämpylöiksi tekemällä pötkö ja leikkaa "sämpylöitä" ja nostele pellille. Kohota ja paista 225 n.12 min.
Voit voidella yhden sämpylän pellistä, niin näet milloin ne ovat kypsiä, etteivät paistu liikaa.
Sitä parempia sämpylöitä saat mitä pehmeämmän taikinan pystyt leipomaan.
Kaurapuurosämpylät
Keitä litraan vettä normaali kaurapuuro.
Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.
Lisää n. 3-4tl pansuolaa.
Liota 2 hiivaa pieneen määrään kädenlämpöistä maitoa.
Lisää puuroon hiivamaito.
Lisää 1 dl ruokaöljyä.
Vaivaa taikina joko sämpyläjauhoilla tai vehnäjauhoilla, jätä pehmeäksi.
Anna kohota.
Leivo sämpylöiksi tekemällä pötkö ja leikkaa "sämpylöitä" ja nostele pellille. Kohota ja paista 225 n.12 min.
Voit voidella yhden sämpylän pellistä, niin näet milloin ne ovat kypsiä, etteivät paistu liikaa.
Sitä parempia sämpylöitä saat mitä pehmeämmän taikinan pystyt leipomaan.