yövaipasta eroon/pian 4v

Viestiketju alueella 'Leikki-ikäiset' , aloittaja tuplamamma, 07.01.2007.

 1. tuplamamma

  tuplamamma Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  10.10.2004
  Viestejä:
  274
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hei!
  Onko hyviä vinkkejä kuinka yövaipasta pääsisi eroon? Meidän poika on pian 4v. Jokunen kerta vaippa on unohtunut/jätetty pois. Kerran onnistui hienosti mutta sitten sänky kastui eli poika ei herää pissahätään. Vaippa on myös lähes aina märkä aamuisin. Oletteko harjoittelemalla eli käyttämällä pissalla johonkin aikaan yöstä päässeet tuloksiin vai korjaantuuko tämä asia sitten ajan kanssa "itsekseen"? Kiitos vinkeistä ja iloista tammikuuta! =)
   
  #1
 2. epun äiskä

  epun äiskä Vieras

  Meidän lähes 4-vuotiaalla on myös yövaippa, mutta se on aina kuiva! Tuossa pari kolme kuukautta sitten jäi vaippaan pissailut ihan itsekseen pois. Lapsi heräsi yöllä pissahätäänsä (ei edes joka yö) ja näin vaippa on pysynyt kuivana. :) Mut meidän lapsipa ei halua siitä vaipasta päästä eroon vaikka se on aina kuiva! :eek: Et minä voisin ottaa myös tähän asiaan vinkkiä. Olen kyllä hälle sanonut että kun nuo vaipat loppuu uusia en osta... mut lapsi oli sitä mieltä että kyllä ostat... :ashamed: :headwall: Luulisi olevan mukavampaa nukkua ilman vaippaa..
   
  #2
 3. taustalla

  taustalla Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  19.05.2004
  Viestejä:
  63 740
  Saadut tykkäykset:
  1
  Meillä tyttö oli 3v8kk kun päätin ettei enään osteta vaippoja. 3 vkoa pesin joka päivä tunnollisesti lakanoita ja sitten päätin kokeilla, että nostan kerran yössä potalle pissalle. Tämä auttoi ja lakana oli aamuisin sitten kuiva. Tätä yöllä nousemista jaksoin 2 vkoa ja sitten päätin kokeilla etten nouse yöllä pissattamaan. Ja kah kummaa tyttö heräsi itse yöllä potalle (joka on vieläkin sängyn vieressä) ja nousee edelleen jos tulee yöllä hätä. Tyttö on nyt 3v11kk ja sänky on kastunut vain kerran siitä kun lopetin potalle nostamisen yöllä.
  Tsemppiä ja jaksamista.
   
  #3
 4. baba

  baba Vieras

  Meillä poika kohta 5v ja edelleen yövaipat, aamulla vaippa aivan litimärkä ja nukkuu niin sikeitä unia, et ei herää pissahätään. On kokeiltu jättää vaippaa poiskin, mutta ei herää edes vaikka sänky kastuu yöllä, nukkuu märässä sängyssä aamuun asti ja pissa on jo ehtinyt osittain kuivua aamuksi. Otetaan asia esille 5v neuvolassa.
   
  #4
 5. toinen vieras

  toinen vieras Vieras

  Meillä poika 3v 10kk, eikä toivoakaan yövaipan poisjättämisestä. Ihan yörauhan vuoksi olen ajatellut että antaa pissiä vaippaan rauhassa nyt kun meillä vihdoin nukutaan kokonaiset yöt. Ihmetyttää kyllä ettei merkkiäkään yökuivaksi oppimisesta, mutta kai se sit tulee aikanaan. 5-v. neuvolassa vasta yökasteluun puututaan.
   
  #5
 6. zannu

  zannu Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  19.06.2006
  Viestejä:
  327
  Saadut tykkäykset:
  0
  En tiedä onko siihen mitään niksiä, kun yökastelu on ihan hormonaalista ja loppuu kun sen aika on. Meidän tytöllä ( 3v 7kk) on vielä yövaipat käytössä. Toisinaan on märkä ja toisinaan taas ei... Meille sanottiin neuvolassa että 4-vuotiaista vielä 15 prosenttia kastelee yöllä.

  Toivottavasti joskus päästään pois yövaipasta!! =)
   
  #6
 7. tia

  tia Vieras

  meillä on myös,käytössä 4v tytöllä,yövaippa.
  Mitä vaippoja käytätte,mellä on ylensä teippivaippoja,libero tai pampers.
   
  #7
 8. KUKKA

  KUKKA Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  15.07.2004
  Viestejä:
  304
  Saadut tykkäykset:
  0
  Meillä jätettiin pojalla vaipat kokonaan pois 2 1/2 v. Muutamia kertoja tuli vahinko yöllä, mutta nopeasti oppi heräämään yöllä.
   
  #8
 9. jumbo-jetti

  jumbo-jetti Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  18.10.2004
  Viestejä:
  49
  Saadut tykkäykset:
  0
  meilläkin taisi tyttö ollu joku melkeen 2.5v kun kokonaan jäi vaipat pois,yhden kerran tuli pissat sänkyyn,et vähällä selvittiin...meillä oli alkuun yöllä tytöllä potta omassa huoneessa yön ja jos sattui heräämään ni oppi nopeesti käymään siinä sitten =) ja sit jonkun ajan pääst vietiin potta takas ja hyvin meni sekin.
   
  #9
 10. pikkuruu

  pikkuruu Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2004
  Viestejä:
  506
  Saadut tykkäykset:
  0
  Meillä poika nyt 3 v 4 kk ja yövaipat, aika täysi on aamulla. Pirkan isompia housuvaippoja käytämme. Juuri olemme päässeet yli jokaöisestä ravaamisesta vanhempien sänkyyn, joten en kyllä jaksa mitään pissatusrumbaa aloittaa. Toivottavasti vaipat jää ennen armeijaa =) Päiväkuiva on ollut 2,5 v. saakka.
   
  #10
 11. emo

  emo Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  17.06.2004
  Viestejä:
  83
  Saadut tykkäykset:
  0
  Meil tyttö 2v1kk lähtien ollut myös yökuiva. Oppi sen samalla kun jäi tuttipullo kokonaan pois käytöstä. Eli ei enää "huvilitkutusta". Siisti juttu! Päiväkuivaksi oppi n 1v9.5kk. Kakkavahinkoja sattuu sillon tällön. Mut muuten sisäsiisti. Kannattaa rajoittaa juomista iltasin.
   
  #11
 12. Meillä tyttö 3v11kk ja käytetään edelleen myös yö vaippaa. välillä jätettiin vaippa yöksikin pois. 5:sä aamusta yhtenä oli kuiva sänky.
  Sit ajattelin kokeillaan et kun 1.5vuotias herättää minut yöllä ,
  niin käytän isomman samalla potalla. Se toimi pari yötä mutta loppui kun klo 3 kun menin niin sänky oli jo märkä.
  Nyt odottelen et aamuisin olis useammin vaippa kuivana jotta voisin kokeilla taas uudestaan.
   
  #12
 13. flash

  flash Vieras

  Meillä on 11-vuotias poika, jolla on rakenteellinen vika virtsateissä. Lähes joka yö kastelee vaippansa litimäräksi.
   
  #13
 14. taustalla

  taustalla Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  19.05.2004
  Viestejä:
  63 740
  Saadut tykkäykset:
  1
  \
   
  #14
 15. iipa

  iipa Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  03.05.2007
  Viestejä:
  3 987
  Saadut tykkäykset:
  0
  Meillä on jo päästy yövaipoista eroon mutta jos pojalla (kohta 5v) tulee yöllä hätä on yleensä sänky märkä tai sitten pissa tulee matkalla vessaan mutta kun tätä tapahtuu todella harvoin en näe vaippaa tarpeelliseksi vällillä jos hän yöllä itkeskelee ollaan käytetty pissalla mutta ei varta vasten herätetty sinne.
  Kummi-tytölläni oli viellä 7v yövaippa ja hän sen itse esitti niin että kun en muista yöllä mennä vessaan.
   
  #15
 16. kanttura

  kanttura Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  06.06.2007
  Viestejä:
  33
  Saadut tykkäykset:
  0
  Meillä 2 poikaa ollu reipas 5v ennen ku voinu luopua yövaipasta...
   
  #16
 17. Epskeps

  Epskeps Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  13.09.2006
  Viestejä:
  2 029
  Saadut tykkäykset:
  0
  Meillä jäi yövaippa pois 4v synttäripäivänä. Se vaippa oli jo pitemmän aikaa ollut lähes joka aamu kuiva, joten aloin vähän ennen synttäreitä pojalle puhumaan, että sitten 4v synttärinä jätetään vaipat pois ettei 4-vuotiaat enää vaippoja pidä. Niin ne sitten jäi pois ja tosi helposti, vaikka ylipäätään kuivaksiopettelu oli hirveän vaikeaa eikä poika olisi päivävaipoistakaan millään halunnut aikanaan (reilu 3v) luopua. Muutama vahinko on tässä 3kk aikana tullut, oisko 3 kertaa. Mut ei se ole niin vakavaa.

  Meillä auttoi tuohon yövaipan kuivana pitoon ihan vaan se, ettei lapselle enää illalla annettu juurikaan juotavaa ja aina ennen nukkumaan menoa käytettiin pissalla. Samoin tehdään nyt kun on vaipatta.
   
  #17
 18. cougar

  cougar Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  03.01.2006
  Viestejä:
  828
  Saadut tykkäykset:
  0
  Meillä poika täyttää viikon päästä 3-v ja ajattelin, että jos tämän kesän aikana oppisi myös yökuivaksi, mutta näitä vastauksia luettuani tuntuu, että meneekö vielä vuosi kunnes oppii?! Joka aamu vaippa on aika märkä ja joskus jopa niin, että sänky kastuu aamuyöstä. Iltajuomista on rajoitettu, mutta silti pissiä tulee runsaasti yön aikana. Ajattelin kokeilla vaipattomuutta öisin kesän aikana. Mietin, että herääkö poika edes sängyn kasteluun ja käydäänkö sitten pissillä keskellä yötä... otetaan sitten vaikka potta sängyn viereen :whistle:
   
  #18
 19. Martza

  Martza Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  01.08.2005
  Viestejä:
  738
  Saadut tykkäykset:
  0
  vaipasta eroon alta 2v, mutta nyt alkanut yökastelu, tyttö 4,5v!!!!!!!!!! ehkä vauvasta? entiedä.
   
  #19
Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti