ysiluokkalaiset listanneet epäsuositun tuntomerkit

Viestiketju alueella 'Mitäs nyt? Aihe vapaa' , aloittaja keppälerttu, 20.12.2009.

 1. keppälerttu

  keppälerttu Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  02.08.2005
  Viestejä:
  18 099
  Saadut tykkäykset:
  5
  :eek:

  http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Yhdeks%C3%A4sluokkalaiset+listasivat+ep%C3%A4suosioon+johtavat+teinin+tyylirikot/1135251606360

  Ysiluokkalaiset tietävät tarkkaan, miten ei saa pukeutua, jos haluaa pysyä muiden suosiossa. Esimerkiksi liian vanhat tai halvat vaatteet voivat viedä nuoren silmätikuksi.

  Helsingin Sanomat pyysi Pohjois-Tapiolan koulun ysiluokkalaisia listaamaan, mitä 15-vuotias ei saa pukea päälleen, kuunnella, harrastaa tai kannattaa, jos haluaa pysyä suosiossa.

  Väärät vaatteet? Viisi vuotta vanhat vaatteet, halpahallivaatteet, lapselliset vaatteet, kuten Mikki Hiiri -paita, goottityyli, Lolita-tyyli, hevityyli, Gant-merkkiset vaatteet, joissa voi saada homoleiman, Tarjoustalon ja Prisman vaatteet, kirpputorivaatteet.

  "Jos on vaikka skeittari, täytyy olla Osirista. Jos on fruittari, niin Lacostea, ja jos on räppäri, niin Karl Kania", kertoo 9.-luokkalainen Julius Toivanen.

  Väärä musiikki? Kivikauden humppa, klassinen ja vanhan ajan musiikki, valtavirrasta poikkeava musiikki, lällymusiikki, Antti Tuisku, Kari Tapio, Cheek, iskelmä, kirkkomusiikki.

  "Pitää kuunnella bändejä, jotka ovat top10-listoilla", kertoo 9.-luokkalainen Mari Lehto.

  Väärät harrasteet? Partio, tietokonepelit, poikien baletti, poikien ratsastus, poikien pianonsoitto, larppaus, jousiammunta, viulusoitto, World of Warcraft -tietokonepelin pelaaminen, golf, bofferikerho, kirkon kerhot, tyttöjen taistelulajit, fantasiakirjallisuuden lukeminen, irlantilaistanssi.

  "Ei saa harrastaa kirkon kerhoja, ei mitään todella erilaista ja 'outoa', esimerkiksi jos poika harrastaa tanssia", kertoo 9.-luokkalainen Kaisa Matikainen.

  Väärät aatteet? Yliuskovaisuus, viherpiperrys, äärivasemmistolaisuus, sotamyönteisyys, vähemmistöuskonnot, vanhoillislestadiolaisuus ja se, että hyväksyy homojen oikeudet.

  "Ei saa esimerkiksi pitää lukemisesta ja fantasiasta. Ei saa olla liikaa mitään mieltä", kertoo 9.-luokkalainen Marianne Vihervuori.
  varsinkin tuo viimeinen kommentti ihmetyttää, EI SAA OLLA LIIKAA MITÄÄN MIELTÄ :eek: :eek:

  no, nyt ainakin selvis miks mun lapsi ei oo suositt :whistle:
   
  #1
 2. tt

  tt Vieras

  mitä suosittuna oleminen sit tarkottaa??
   
  #2
 3. vieras

  vieras Vieras

  Minä en ollut koskaan suosittu, enkä ole vieläkään, mutta enpä kaipaakaan noin ajattelevien ihmisten suosiota.
   
  #3
 4. keppälerttu

  keppälerttu Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  02.08.2005
  Viestejä:
  18 099
  Saadut tykkäykset:
  5
  sitä et on paljon kavereita..samanlaisia tyhjäpäitä joilla ei oo mitään sanottavaa eikä omia juttuja, ei uskalla olla oma itsensä vaan muut määrittelee sun vaatteet ja aatteet..

  mielummin siis epäsuosittuja lapsia kasvatan :xmas:
   
  #4
 5. toi on mennyt ihan sairaaksi.. vaatemerkeilläkin väliä..huoh.. mahtaa tulla kalliiksi lasten teiniaika, jos kaikki vaatteet pitää olla jotain hilfigeriä ym. kallista paskaa..
  onkohan henkkamaukka,seppälä,kappahl ym. ihan out nykynuorilla? itse ostan suurimman osan vaatteista lapsille ja itselleni, juuri noista em. liikkeistä
   
  #5
 6. Huspati Huta

  Huspati Huta Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  21.07.2006
  Viestejä:
  28 141
  Saadut tykkäykset:
  1
  Ja minun 15-vuotiaani ei ole epäsuosittu, vaikka moni juttu onkin tuosta "väärästä" listasta. Tuohan ei sinänsä paljon kerro, mitä sitten voisi/saisi olla, että kelpaa.
   
  #6
 7. keppälerttu

  keppälerttu Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  02.08.2005
  Viestejä:
  18 099
  Saadut tykkäykset:
  5
  juu, oli aika huvittava juttu, en kyllä tunne/tiedä tuollaisia teinejä, taitaa olla aika pieni osa joka oikeasti noin aattelee..toivottavasti ainakin
   
  #7
 8. viksi

  viksi Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  01.08.2008
  Viestejä:
  617
  Saadut tykkäykset:
  0
  Lukekaa kauhulla, mammat.

  Miten meidän sukupolvemme on kasvattanut tuollaisia konservatiiisia p***iaisia?

  Ihan uskomatonta kommenttia, ja vielä omalla naamallaan kehtaavat kertoa.
  Missä todellisuudessa nämä nuoret oikein elävät? Mitä heidän kotonan aikuisten ja lasten kesken puhutaan?

  Millaiset nuoret sanovat, että "ei saa olla mitään mieltä"? Eikö se kerro äärimmäisestä pelokkuudesta, pelätään että jos olet jotain, niin sinut hylätään. Kamalaa.

  Nuoret ovat äärikonservatiiveja, heillä on samantapaiset arvot kuin isovanhemmillaan. = Älä poikkea massasta, niin kaikki menee hyvin. Tämä muistuttaa myös jotain suomalaista pikkukylää. Hämentävää on, että juttu on tehty maan suurimpiin kuuluvassa kaupungissa.

  Harmi vain, että noistakin nuorista suuri osa huomaa myöhemmin juuri poikkeavansa siitä massasta. Voi olla rankka kasvun paikka silloin edessä.

   
  #8
 9. Huspati Huta

  Huspati Huta Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  21.07.2006
  Viestejä:
  28 141
  Saadut tykkäykset:
  1
  Eikö sinullakin ole poika tämä isompi? Miten teillä päin tämä mopokulttuuri? Pitääkö joka pojalla olla mopo, että kuuluu piireihin? Täällä ns pitää. Ja meillä kun poika ei halua olla mopohommassa mukana, on kyllä vähän syrjässä, mutta on siinä mielessä äitinsä poika, että on omasta halustaan joissakin asioissa sivullinen.
   
  #9
 10. keppälerttu

  keppälerttu Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  02.08.2005
  Viestejä:
  18 099
  Saadut tykkäykset:
  5
  juu, täyttää 2kk päästä jo 17v mut ei oo mopokorttiakaan vielä..ei oo tarvinnu, mopo olis kyllä :D

  toi ei halua kuulua piireihin, sillä on muutama (5) kaveria joiden kanssa viettää aikaa silloin tällöin, eikä edes halua kuulua piireihin..ehkä just siks, kun taas omistaa noita mielipiteitä liiaksikin, ja jos se on "kiellettyä" niin erottuu liikaa joukosta..(opettaja koitti jo saada sitä hakemaan nuorisovaltuustoon kun asiat sitä kiinnostaa, mut ei ollu vielä siihen valmis )

  niin eikä kellään kaverillakaan oo mopoa..
   
  #10
 11. Huspati Huta

  Huspati Huta Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  21.07.2006
  Viestejä:
  28 141
  Saadut tykkäykset:
  1
  Täällä taas jokaisella muulla pojalla esikoisen luokalla on mopo, paitsi meidän pojallamme. Hän olisi kyllä saanut sellaisen ja oli aluksi sitä mieltä, että haluaakin. Mutta riparilla muutti mieltään. Muuten ei kyllä juurikaan tuo mielipiteitään esiin, on enemmän tarkkailija ja varovainen.
   
  #11
 12. mooses

  mooses Vieras

  onnea - ja etenkin sydämeni pohjasta menestystä - vain valitsemallesi tielle.

   
  #12
 13. sfg

  sfg Vieras

  No huh huh! Anteeksi vaan mutta en usko tuohon!
  Tai no, kai tuolla Helsingin suunnalla voi ollakkin tuollaista mutta ei täällä *maalla*
  *lintukotolainen*
   
  #13
 14. kauhistelu

  kauhistelu Vieras

  Rehellisesti sanottuna tämä kauhistelu on vähän kaksinaamaista. Itsehän me olemme ne lapset kasvattaneet. Ja ennen kaikkea, lukekaapa täältäkin näitä juttuja, löytyisikö sieltä sitä taustaa, mikä näkyy myös lasten kasvatuksessa. Toki surullistahan se on jos mistään ei saa olla mitään mieltä.
   
  #14
 15. vieras

  vieras Vieras

  Lohdutuksen sana kaikille: olen päivittäin tekemisissä tuonikäisten kanssa (tapaan n.150 teiniä päivittäin) ja tuolla lailla ajattelevat on kyllä vähemmistössä ja, jos saa sanoa, tuolla lailla ajattelevat eivät ole niitä kaikkein "isoimmalla lusikalla" saaneita. Fiksut eivät vain pidä niin suurta melua itsestään vaan nauravat hiljaa itsekseen. Tyhjät tynnyrit kolisevat eniten...

  Toisaalta - on mahtavaa, että jokainen saa oman hetkensä suosittuna. Joillekin se sijoittuu yläkoulun kolmeen vuoteen ja ne fiksut sitten pärjäävät loppuelämänsä :).
   
  #15
 16. keppälerttu

  keppälerttu Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  02.08.2005
  Viestejä:
  18 099
  Saadut tykkäykset:
  5
  niinpä, täällä kysellään et minkälainen reppu pitää olla ekaluokkalaisella, et ei oo sit erilainen ku muilla, mitä vaatteita 10v:lle, ettei muut kiusaa..
  siitähän tää just lähtee, me aikuiset periaatteessa määritellään lapsille se, minkälaisia vaatteita ym pitää olla et kelpaa.

   
  #16
 17. huhhuh

  huhhuh Vieras

  Kylläpä oli surullista luettavaa herkän, rauhallisen, ei-liikunnallisen, ja vielä sairauksiensa takia fyysisestikin joukosta erottuvan 9-vuotiaan pojan äitinä tuo lista:=( Vahvisti taas pelkoani siitä että pojan kohtalo on automaattisesti joutua yläkoulussa kiusatuksi kun poikkeaa liikaa joukosta, ja kun täällä vielä yläkouluun mennään jo kutoselle eli sitä kestää neljä vuotta:=(
  Kertokaa nyt joku mulle ettei näin välttämättä käy, että erilainenkin, rauhallinen poika voi välttyä kiusaamiselta, myös yläkouluiässä.
   
  #17
 18. sisar puoliQ

  sisar puoliQ Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  04.02.2007
  Viestejä:
  3 930
  Saadut tykkäykset:
  0
  näinpä. :flower:
   
  #18
 19. AleXAN

  AleXAN Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  30.01.2008
  Viestejä:
  768
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kyllä mä oon ylpee jos meillä tyttö pitää tosta kiinni vielä teininäkin et sanoo oman mielipiteensä eikä anna toisten viedä liikaa mukana.
   
  #19
 20. Vieras

  noston arvoinen.

  lukaisin muitakin viksin viestejä - oli hyviä - en nyt kehtaa kaikkia kuitenkaan lähteä nostelemaan.
   
  #20
 21. piina

  piina Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  13.08.2008
  Viestejä:
  14 956
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onneksi kaikki ei halua olla suosiossa. Onneksi toiset tykkäävät olla erilaisia =)
   
  #21
 22. vieras

  vieras Vieras

  Näin juuri mutta kiusataanko heitä sitten?

   
  #22
 23. keppälerttu

  keppälerttu Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  02.08.2005
  Viestejä:
  18 099
  Saadut tykkäykset:
  5
  voi olla, mut ketkäs niitä kiusaavat? no ne suositut jotka ei uskalla olla erilaisia ja ovat sitten itseään etsiviä nuoria aikuisia jotka ei koulun jälkeen tiedäkkään millainen pitäisi olla, kun ei ole kukaan sitä määrittelemässä valmiiksi.
   
  #23
 24. TriplaIsä

  TriplaIsä Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  07.10.2008
  Viestejä:
  12 282
  Saadut tykkäykset:
  2
  Minä luulen että tuossa tarkoitettiin sitä että lapselle pienestä pitäen ostetaan merkkivehkeet (goret, tecit jne). Sinänsä merkkituotteissa ei ole mitään "vikaa" mutta jos lapselle kerrankin sanoo että sulla on nyt sitten paremmat vehkeet kuin naapurin Maijalla niin kasvatustyö tämäntapaiseen ajattelutapaan on aloitettu.
   
  #24
 25. hih

  hih Vieras

  Heh. Suosittu on siis tyhjäpäinen pintamuotia seuraava muita tarkkaileva ja kiusaava paska, joka on kuten kaikki muut? Eikä itse uskalla olla mitä on vaan paniikissa seuraa pintamuotia ja kuluttamista ja kopioi muita. ja ostaa tavaraa.
   
  #25
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti