Zantac refluksiin

Viestiketju alueella 'Lapsen sairaudet ja allergiat' , aloittaja maiskuttelija, 29.05.2010.

 1. maiskuttelija

  maiskuttelija Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  24.01.2008
  Viestejä:
  411
  Saadut tykkäykset:
  0
  zantac määrättiin allergisen refluksin hoitoon muksullemme kun losec mups ei oikeastaan tehonnut. onko tästä zantacin tehoajasta kokemusta, miten nopeasti vaikutus alkaa näkymään? menossa vasta toinen annos mutta kyselen vähän, että tietää tehoaako ja miten.

  milloin zantac annetaan ennen vai jälkeen syöntiä? kun siinä ohjeistuksessa ei taida olla mainintaa.
   
  #1
 2. maiskuttelija

  maiskuttelija Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  24.01.2008
  Viestejä:
  411
  Saadut tykkäykset:
  0
  meillä aloitettiin zantac toukokuun lopussa, ollut käytössä nyt n. 1vko. tätä ennen oli ihan huonona ja ventolinea meni päivittäin jälleen n.14suihketta/pvä kun sairaala meni lisäämään kovasti uusia ruoka-aineita lyhyessä ajassa, eikä suostuneet uskomaan oireita.

  nyt on sitten altistettu maidollekin, saanut jäätelöä, riisiä, kauraa, keijuvoita jne... ennen zantacia ja vähän sen jälkeen siis hengityslääkettä tarvittiin jatkuvasti mutta nyt oireet on jopa helpottaneet vaikka kokeiluja ollut paljon, niitä ruokia mitkä ei ennen käyneet! oireiluja on silti edelleen jonkin verran!

  onko tuosta zantacin tehokkuudesta kokemuksia? meillä kun on sellainen tilanne, että allergista refluksia ei oteta ollenkaan todellisena diagnoosina vaikka diagnosoitu+allerginen astma. voisiko tuo zantac olla ollut avuksi? eikö se ole ihan refluksilääke?
  ***
  no, näin illalla on taas nieleskelyt ja hengitys kuin ennenkin.. tosin kohta on uuden annoksen aika. selvitty vain 2suihkeella... oisi tarvittu neljä mutta kun tuo on niin lähellä lääkeaika niin ehkä auttaa..
  ***
  9.6. yrittänyt palata korvikkeelle,teff-viljalle, bataatille ja porolle mutta silti vaan refluksia. en tiedä enää yhtään mistä johtuu..
  voiko zantac ensi alkuun auttaa refluksiin ja sitten pahentaa sitä? kun yöt valvottu ja aamuisin refluksia, vähäksi aikaa zantac tuntuu auttavan ja päivisin aavistus parempana silti nieleskelyä mutta iltapäivää kohden alkaa huonontua ja illalla onkin jo ettei mikään auta ei edes zantac-annos ja yöt on toosi huonoja.

  poika on kuulemma altistusten ja testien perusteella ei allerginen ihan outoa. oireita ei uskota ja sanotaan ettei pienestä kannata välittää. oireilee kuitenkin.
  ***10.6. lopetettu zantac eilen.. oli parempana eilen mutta tänään taas oli iltapäivää ja iltaa kohden tosi huonoonan nieleskelevänä ja tarvitsi hengitystä.. joko neocate tai teff ei käy..
   
  #2
 3. Luppis

  Luppis Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  03.07.2007
  Viestejä:
  956
  Saadut tykkäykset:
  0
  Meillä on ollut Zantac käytössä jatkuvana kohta 2 vuotta. Se auttaa refluksin aiheuttamaan poltteluun ja vähentää siis vatsahapon määrää. Se ei estä ruuan nousemista vatsalaukusta eli jos oireillee, Zantac vie kyllä kipua pois muttei estä nieleskelyä jne. ja astmaa varmasti vaikeuttaa tuo jatkuva ruuan seilaaminen kurkussa.
  Zantac alkaa vaikuttaa ihan tunnin sisällä mutta jos ruokatorvi on kovin ärtynyt, saattaa mennä viikkokin ennenkuin kipu helpottaa. Jos Zantacia käyttää jatkuvasti, siitä pitää ehdottomasti sopia lääkärin kanssa. Meillä on käytössä vastaava lääke tablettimuodossa.
  Meillä Zantacista on ollut iso apu: kun väärä ruokaa tekee refluksia, poika saa lääkkeen avulla nukuttua ja syötyä. Meillä kun refluksioireilu vähentää ruokahalun ihan nollaan.

  Maiskuttelijalle sanoisin sen verran että mikäli aiot saada lapsesi kuntoon, kannattaa vaihtaa osaavalle lääkärille ja edetä rauhallisesti noiden kokeilujen kanssa. Jokin ruoka teillä ylläpitää refluksia. Tosin meillä ainakin kun jokin pahis tekee voimakkaat refluksioireet, ne jatkuvat vielä 1-2 viikkoa ko. ruoka-aineen lopettamisen jälkeen.
   
  #3
 4. maiskuttelija

  maiskuttelija Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  24.01.2008
  Viestejä:
  411
  Saadut tykkäykset:
  0
  Maiskuttelijalle sanoisin sen verran että mikäli aiot saada lapsesi kuntoon, kannattaa vaihtaa osaavalle lääkärille ja edetä rauhallisesti noiden kokeilujen kanssa. Jokin ruoka teillä ylläpitää refluksia. Tosin meillä ainakin kun jokin pahis tekee voimakkaat refluksioireet, ne jatkuvat vielä 1-2 viikkoa ko. ruoka-aineen lopettamisen jälkeen.
  pitäisi olla ihan osaava lääkäri Tiina Tuomela Pikkujätistä. mutta meillä kun ei losec eikä zantac ole sitten pahemmin auttanut ja ruokavalio todella kutistettiin poro,bataatti,suola,sokeri,vesi,suola ja neocate advance. pari päivää auttoi. epäillä jo neocatea.. se ei tunnu käyvän kuitenkaan.

  mentiin tuon lääkärin kautta iho-allergiasairaalaan, eivät uskoneet allergista refluksia halusivat selvittää muut mahdollisuudet+lisää ruokaa ruokavalioon-> lastenklinikalle osastolle. siellä sitten ei kuuleviin korviinsakaan allergista refluksia. oireiden kuvaus riehasta ja nukuttelusta öisin (astma kun huononee riehuu, yskähtelee yms. refluksi nieleskelyä, röyhtäilyä jne.) sai heille päätelmän vaan, että hankala lapsi kasvatusongelmia. sairaalassa oireilut jäi vähäiseksi vaikka sai laajasti ruoka-aineita 10päivässä ainakin 5-6uutta ainetta. lisäsivät siis liian pian uusia aineita ja koska ei näy testeissä allergisuus niin eivät usko vaikka diagnosoitu allerginen astma ihan testillä. maidostakaan ei tullut heti oireita |O vaikka sai kaikkea muutakin epäsopivaa sinä päivänä mutta ei kyllä ruokavalio toimi kotona esim. riisi, keijuvoi jne. maitoa en vielä ole uskaltanut ottaa ruokavalioon mukaan ja nyt kokeilen mustikkaa..

  seuraavaksi olen miettimässä tähystysvaihtoehtoa tai jos oisi Hesassa uusia laitteita impedanssi-ph-mittaukseen..

  mutta zantac on ohi kun ei tuntunut vaikuttavan sen enempää.
   
  #4
Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti