Zantac vauvalle, millaisia kokemuksia?

10,5 kk tyttöselle on kokeiltu yhtä ja toista refluksilääkettä; Gaviscon oli ihan turha, Prepulsid ei auta, seuraavaksi on kokeiluvuoroon tulossa Zantac (Prepulsidin rinnalle). Millaisia kokemuksia, onko lääkkeestä ollut apua kenenkään lapselle? Alan olla jo niin väsynyt ja turhautunut näihin kokeiluihin ja valvomisiin... iso askel oli, kun refluksidiagnoosi viimein saatiin, mutta kun vielä löytyisi se keino helpottaa lapsen oloa.
 
Meillä tytöllä, kohta 8 kk, on käytössä Zantac. Se on auttanut närästykseen. Pääosin hänellä huono olon takana oli maitoallergia. Neocatella tyttö olikin jo lähes oireeton ja varsin hyvässä kunnossa. Zantac lisäsi vielä tyytyväisyyttä =)
 
Meillä mennyt nyt Zantac jatkuvana 5 kk ikäisestä (nyt ikää 2 v. 1 kk). Jossain vaiheessa siirryttiin tablettiin koska nestemäisestä olis tullut isommalle lapselle niin paljon alkoholia. Ja välillä ollut max viikon tauko mut pitäny uudestaan aina alottaa. Selvästi ollut apua. Alussa tais mennä noin viikko kun alkoi auttaa kunnolla (ei enää kipuitkuja). Lisänä menee joskus Antepsin. Kyseessä allerginen refluksi.
 
ahmutar ja Luppis, onko käytössä siis Zantac ilman Prepulsidia? Muistatteko vielä, kauanko meni, ennen kuin lääke alkoi auttaa? Tuohan kuullostaa lupaavalta, vaikka en uskalla vielä toiveita paljon herätelläkään...
 
Meillä aloitettiin Zantac 2vko iässä ja kokeiltiin kaksi viikkoa.Oli selvästi parempana.Tuli viikon tauko ja kipu tuli hiipien takaisin.Saatiin lupa aloittaa uudelleen ja nyt taas on parempana.Vauva on nyt 6 viikkoinen.
Nyt ollut ongelmana maidon nouseminen jopa 4h syönnin jälkeen.Saatiin vaivaan Gaviscon kokeiluun.
Meillä vauvalla oireina nieleskely ja siihen liittyvä kipu.Lisäksi maidon/liman nousun takia on tukehtumista saanut pelätä ja muutama kerta on mennyt niin että vauva on henkeä haukonut.
Neuvolasta sanottiin vain että katsotaan.Yksityisellä on käyty kaksi kertaa,mutta asiaa ei aleta kunnolla tutkimaan,määrätään lääkkeet ja sanotaan että katsotaan.Odottaako lääkärit että jos se itsekseen menisi ohi kun esim kiinteitä aletaan syödä.

Onko teillä ollut illat pahimpia?Meillä tuntuu että iltaa kohden olo pahenee (lähinnä varmaan kun tavara seilaa edes takas) vaikka siihen ei Zantacin avulla enää kipua tunnu.Nukahtaminen on kanssa työn takana,säpsähtää hereille ja nieleskely alkaa.
 
tammimamma: Noin viikko meni kun alkoi olla SELVÄSTI parempi.

Prepulsid nopeuttaa vatsalaukun tuhjenemistä ja vähentää tällä tavalla ruuan ylösnousua.
Zantac estää vatsahapon erittymistä.
Losec, Nexium jne. estävät vatsahapon erittymistä Zantacia paremmin ja eri mekanismilla.
Gaviscon neutraloi vatsahappoja ja estää vähän ruuan nousemista mutta on lyhytvaikutteinen (vaikutus muutaman tunnin max) ja miedompi kuin edelliset.
Antepsin, Alsucral neutraloivat mahahappoja ja tekevät suojakalvon limakalvolle, vaikutus miedompi (vastaa Gavisconia) ja lyhytvaikutteinen.

Aavalan tyttö: Aika monella refluksi helpottaa iän myötä ja viimeistään siinä vaiheessa kun saa enemmän kiinteää ruokaa. Siis jos kyseessä rakenteellinen refluksi. Asiaa ei tarvitse sen kummemmin tutkia, jos pärjää kevyemmillä lääkkeillä. Tutkimuksissa kun lähinnä voidaan todeta että refluksia on, ei muuta. Jos asia on muutenkin selvä, vaste lääkitykselle riittää diagnoosin varmistamiseksi. Jos lapsi saa korviketta, sitä voi kokeilla sakeuttaa mutta kovin tehokasta se ei ole. Jos kyseessä on allerginen refluksi, hoitona on lääkitys (lähinnä Zantac, Losec, Gaviscon) ja oikean ruokavalion löytäminen. Illat on pahimpia refluksi suhteen ainakin meillä. Olethan nostanut sängynpäätyä noin 15 cm niin että vauva nukkuu puoliistuvassa asennossa? Helpottaa jonkun verran. Etolasta ainakin saa sellaisia patjakiiloja (superlonia) joilla saa helposti nostettua pinnasängynpäätyä. Vauvan voi myös laittaa nukkumaan vaunukoppaan ja ison tyynyn pääpuolen alle. Tai sitten ihan vaan kirjapinot pääpuolen sängynjalkojen alle, jos nukutte perhepedissä (näin tehtiin meillä alkuun, kyllä siihen itsekin tottuu).
 
tammimamma: meillä tytöllä on käytössä ainoastaan Zantac. Meillä alkoi näkymään heti samana päivänä Zantacin vaikutus, kun nukahtaminen päiväunille helpottui. Itse asiassa tyty nukahti sitteriin yllättäen itsekseen heti ensimmäisenä aamupäivänä, kun sai Zantacia. Sitä ei ollut tapahtunut sitten ihan pikkuvauva-aikojen.

Aavalan tyttö: kannattaa myös selvittää ruokavalion osuutta refluksiin. Varsinkin jos oireet tuntuvat pahenevan lääkityksestä huolimatta tai lääkitys ei anna riittävää apua, allerginen refluksi saattaa selittää osittain refluksia.

Meillä auttoi nukuttamisessa myös se, että nukutti refluksivauvan kantoreppuun (Manduca, Ergo...) ja nukahtamisen jälkeen siirsi vauvan sänkyynsä. Meillä oli pinkka paksuja kirjoja pinnansängyn yläpään jalkojen alla.
 
Kahdella kolmesta vanhemmasta lapsesta on maitoallergia.Toisella parani kolmeen ikävuoteen mennessä,toinen täytti 2v ja sillä käyttömaitona kauramaito.Nuoremmalla oli omneo korvike jota maha kesti.Eli ei pois sulje että vauvalla ei olisi maitoallergiaa.

Lääkäri vain kovasti sanoi että rakenteellinen vika,kun on tuo halkiokin tuolla.Koitin siltä kysellä onko jotakin hoitokeinoja,jos nämä ei auta niin heti vain sanoi että ei ole muuta kuin puukko ja sitä ei mielellään käytetä.Kuulemma sittenkin voi helpottaa kun halkio suljetaan,mutta minun mielestä se ei auta,kuin siihen että se maito/lima tulee suuhun ei nenään ja vähentää tukehtumis riskiä.

Toinen lääkäri sanoi (ekalla kerralla)että on lääkkeitä,joita voi kokeilla,jos nämä ei auta.Molemmat kerrat siis yksityisellä.Tuota ekaa lääkäriä ei saa mistään kiinni,konsultaatio pyyntö on laitettu ja pyyntö että soittaa minulle.Kolmena aamuna peräkkäin vauva on meinannut tukehtua ja syötöstä on voinut kulua 4h aikaa eli jotain sieltä nousee ylös.

sängynpää on 20cm kohotettu ja paljon pidetään pystyssä.Sitteri on vauvalle kauhistus,kantoliina myös.Keinuva sitteri ei onnistunut.Sylissä kannetaan.

Mulla oikeasti tuntuu että tässä pompotellaan ees taas ja kukaan ei halua ottaa mitään kantaa.Tässä vaan on se että minä tässä en oo kipeä vaan vauva ja se pitäisi hoitaa.Yli hysteerinen voin lääkäreiden mielestä olla,mutta tämä on neljäs vauva ja näen että tämä ei ole normaalia.
Huoh maanantai aamun purkaus :LOL: