Vanhemmuus 04.08.2017 Päivitetty 14.08.2023

”Äidillä on silmäpussukat ja kulmakarvat kainaloissa” – näin lapset pohtivat äitinsä ulkonäköä

Lapsilla on ihan oma tuore näkökulmansa ulkonäköasioihin. Äidin paksuille reisillekin on aivan luonnollinen selitys!

Teksti
lilli berghäll
Kuvat
Emmi Jormalainen

Lapseni oli vasta oppinut puhumaan pitkiä lauseita ollessaan reilun kahden vuoden ikäinen. Olin ostanut uuden takin. Kotiin tullessani sain ankaraa kritiikkiä osakseni: ’Voi ei! Mummon takki! Äitillä on mummon takki! Mummo huutaa voi ei, missä minun oma takki!’ Ei jäänyt epäselväksi, että takki taisi olla hieman mummomaisen mallinen.”

”Olin pukeutumassa ja päällä pelkät alusvaatteet, kun tyttö, 2, taputti pepulleni ja tuumasi: ’Äiti sinusta on tullu iso tyttö!’ Niin no, ehkä äitille oli tullut pari ylimääräistä kiloa. Kaveri kyllä lohdutti, että jospa tyttö tarkoittikin sitä, kun äitillä ei ole ’enää’ vaippaa vaan isojen tyttöjen pikkarit…”

”’Äiti, sulla on kauheet silmäpussukat!’ Tyttö, 5.”

”Soni, 2, näki ekaa kertaa äidillä letin: ’Ooh, äiti on tyttö!’”

”3-vuotias tyttö itku silmässä: ’Äiti, minne sie oot menossa?’ ’Rakkaani, harjaan vain hiukset.’ Ehkä olisi pitänyt tätä toimintaa harjoittaa hieman useammin… #äitinuttura”

”Äiti, on sulla vähän pienet tissit”

”Aamulla tukkani oli todella sekaisin ja 5-vuotias poikani tuli luokse ja silmät säihkyen tokaisi: ’Äiti olet kaunis!’ Ei itsestä ihan siltä tuntunut, mutta ehkä se oli sitten pojan näkemys asiasta.”

”Olimme kesällä rannalla ja poikani, 4, tokaisi: ’Äiti sulla on hienot uimatissit!’ Tarkoitti bikineitä.”

”Poika, 5, sanoo usein: ’Äiti sä olet niin nätti’ ja ’Oot ollut niin kaunis tänään koko päivän!’”

Äiti, onko sulla vähän pienet tissit’, kysyi 3-vuotias kaupassa suureen ääneen, kun näki to-del-la isorintaisen naisen, jolla sattui olemaan ihan sama paita päällä kuin minulla. Edessäni seisova mies kääntyi katsomaan itse, että onko minulla pienet (on minulla). Katsoin miestä ja sanoin kovalla äänellä lapselle, että ei ole.”

”Tytär, 3, puristeli reisiäni ja mietti, että ne ovat varmaan siksi niin paksut, jotta hänen jalkansa olivat mahtuneet niiden sisälle hänen ollessaan mahassani.”

”Olen mallia kapea ja hoikka ja rintavarustus vaatimaton. Oltiin kolmivuotiaan poikani ja hänen muodokkaan kummitätinsä kanssa saunassa. Poika tuli ovesta sisään ja naulitsi silmänsä kummitädin rintoihin huutaen riemuissaan: ’Mitkäs NOI on?’”

”Poika, 4, oli kertonut päiväkodin aamupiirissä, kuinka äidillä kasvaa kainaloissa tosi pitkät kulmakarvat, koska se ei aina jaksa leikata niitä.”

”Ja sun masu vaan kasvaa…”

”Minulla oli päällä todella, todella pussittavat haaremihousut. Kuusivuotias tyttäreni nolosteli suureen ääneen: ’Äiti! Nyt kaikki ihmiset luulee, että sulla on noin paksut jalat!’”

Pojan ollessa 2,5-vuotias hän totesi: ’Äiti tossa sun lehdessä on isi!’ nähdessään jonkun parrakkaan miesmallin kuvan Voguessa.”

Olen moneen otteeseen terottanut pojalleni, että kun piirretään, niin piirretään paperille eikä mihinkään muualle! Meikkasin ekoja kertoja joskus hänen ollessaan 2-vuotias. Poika tuli eteeni, katsoi tuimasti silmiin ja sanoi: ’Äiti, ei saa piiltää silimiin, soosoo!’ Ja edelleen saan huomautuksen, kun olen meikannut kajalilla silmiin rajat.”

”’Äiti, miksi sulla on nuo?’ poikani kysyi 3-vuotiaana saunassa katsellen rintojani. Selitin, miten hän itse ja sen jälkeen pikkusisko olivat saaneet niistä vauvana maitoa. ’Niin niin’, poika vastasi, ’mutta miksi sulla on ne vielä?’”

Taisin kieltäytyä jostain herkusta ja selitin sitä nelivuotiaalle tyttärelleni siten, että äiti yrittää syödä vähemmän herkkuja, jotta saisi vatsaa vähän pienemmäksi. Kommentti tuli saman tien, naurun kera: ’Ja sun masu vaan kasvaa!’”

”Sulla on tossa jotain vanhentunutta”

”Kun joskus aikaa sitten värjäytin hiukseni ja leikkautinkin ne, kolmevuotias tuijotti pitkään ja sanoi sitten: ’Mitä sä oot menny tekemään – sä oot ihan vieraan näköinen!’”

”Köllöttelimme sängyllä. Poika, 4, keksi: ’Äiti, sitten kun olet niin lihava, että et voi enää kävellä, voit kieriä paikasta toiseen.’ Järkyttyneenä, enkä ollenkaan oivalluksesta ilahtuneena, kysyin pojalta: ’Miksi ajattelet, että äiti lihoisi niin paljon?’ Hän vastasi vain taputtamalla mahaani ja tokaisemalla: ’No kato!’”

”4-vuotias poikani tökkäsi sormensa silmäkulmaani ja sanoi: ’Äiti, sulla on tossa jotain vanhentunutta!’”

”Saunassa poika, 5, tuijotti mietteliäänä tissejäni ja tovin vierähdettyä kysyi: ’Äiti, mitä niinku noiden alla on?’ En tiedä, mitä hän oli ajatellut sieltä löytyvän, mutta näytti vähän pettyneeltä kun tissin alta paljastui tavallista ihoa.”

Lähde: Kaksplussan Facebook-ryhmä ja toimituksen äidit

Juttu julkaistiin Kaksplussassa 5/17.

Lue lisäksi:

”Äiti ampuu teidät kuuhun” – Vanhempien älyttömimmät uhkaukset

”Senkin tyhmä irtovaunu ja retiisi!” – Näin pikkulapset nimittelevät vanhempiaan

Äitien hermoromahdukset – perunat seinään ja auto pikaparkkiin

Silmätipat puuroon, vaipat mikroon ja tutti miehen suuhun – Väsyneiden äitien kootut mokat

 

Lue myös

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

X