Vanhemmuus 12.06.2024

Anna-lehti: Kahden lapsen äiti Marika Krook sairastui rintasyöpään – ”He selviävät riippumatta siitä, olenko minä siinä”

Marikasta on ollut huojentavaa nähdä, miten hyvin puoliso pärjää lasten kanssa.

Teksti
Toimitus
Kuvat
Liisa Valonen

Kun laulaja Marika Krook, 51, sairastui rintasyöpään kolmisen vuotta sitten, diagnoosi oli shokki koko perheelle. Marikan sairastuessa kuopus Tobias oli 7-vuotias ja tytär Nicole 12-vuotias.  

Marika kuvailee Anna-lehdessä, kuinka leikkasi sairastuttuaan pitkät hiuksensa lyhyiksi. Hiuksia irtoili kuitenkin paljon.

Niinpä perhe kokoontui keittiöön, jossa puoliso ajeli Marikan pään kaljuksi ja lapset istuivat vieressä. Tilanne ei ollut niin synkkä kuin voisi ehkä kuvitella.

– Me naurettiin niin!

Tytär totesi, että äiti näytti aivan rokkarilta. Tyyliin sopisivat buutsit ja armeijanvihreät vaatteet.

– Päätin, että nyt en tee mitään muuta kuin olen tässä energiassa. Olen army girl, valmiina taistelemaan, Marika sanoo Annassa.

Lapset ovat tärkeysjärjestyksessä ykkösenä

Suruakin on kuitenkin mahtunut matkan varrelle. Kun Marika kertoi syöpädiagnoosista lapsille, hän itki.

– Tyttäreni näki silloin minun itkevän ensimmäisen kerran.

Marika kertoo opetelleensa jo varhain keskittymään hyvään. Hän etsii kaikesta positiivisia puolia, löytää ne vaikka väkisin – sama koskee syöpähoitoja.

Siitä huolimatta diagnoosi pysäytti Krookin elämän. Hän kuvailee Annassa, kuinka hän pahimpina hetkinä pystyi olemaan kotona vain sängyssä. Kun piti mennä vessaan, hän ei aina päässyt jaloilleen vaan raahautui eteenpäin polvillaan.

Huoli perheestä painoi myös. Nähdessään, miten hyvin mies pärjäsi lasten kanssa ilman häntä, Marika kuitenkin helpottui.

– Tiesin, ettei ole mitään hätää. He selviävät riippumatta siitä, olenko minä siinä.

Lapset ovat nyt Marikan tärkeyslistalla ykkösenä.

– Lapset ovat kanssani vain vähän aikaa ennen kuin lähtevät omilleen. Yritän olla heille läsnä, jotta hetket eivät menisi ohi.

Kun tytär oli pieni, Marika teki paljon keikkoja. Kun poika syntyi, hän jäi lasten kanssa kotiin. Nyt Marika on kiitollinen, että rohkeni heittäytyä äitiyteen.

– Välillemme muodostui niin vahva side, että vaikka olisin kuollut, olisin heille läsnä.

Lue koko haastattelu Anna-lehden numerosta 24/2024 tai verkosta osoitteessa anna.fi!

Jaa oma kokemuksesi

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X