Vanhemmuus 10.07.2024

Anna: Prinsessa Estellestä koulitaan kuningatarta – yksi asia tehdään kuitenkin toisin kuin Victoria-äidin lapsuudessa

Teini-ikää lähestyvä Estelle, 12, esiintyy jo nyt luontevasti edustaen kuninkaallista perhettä.

Teksti
Maria Mäkituomas
Kuvat
Kungl. Hovstaterna

Muutama vuosi sitten Ruotsin prinsessa Madeleine paljasti julkisuudessa, etteivät hänen lapsensa tiedä olevansa kuninkaallisia. Niin yksityinen elämä ei olisi mahdollista kolmikon serkulle prinsessa Estellelle, jonka tulevaisuus määritettiin jo hänen syntyessään.

Äitinsä kruununprinsessa Victorian tavoin Estellestä, 12, tulee jonain päivänä Ruotsin kuningatar. Valmistelu maan hallitsijaksi on käynnistynyt pienestä pitäen. Pikkuprinsessa suoritti ensimmäisen virallisen tehtävänsä vain kaksivuotiaana, kun hän vihki käyttöön nimeään kantavan Estellen satupolun Länsi-Götanmaalla.

Anna-lehden tavoittaman historioitsijan ja kuninkaallisasiantuntijan Herman Lindqvistin mielestä termi kuningatarkoulu on osuva, kun puhutaan Estellen valmistelusta hallitsijan tehtävään.

– Kuningatarta täytyy kouluttaa ja opettaa, kuinka ihmisille puhutaan, kuinka pukeudutaan, kuinka liikutaan. Hän oppii, kuka hän on ja mitä häneltä odotetaan.

Lindqvist paljastaa Annalle, että englannin kieli sujuu nuorelta prinsessalta hyvin. Seuraavaksi opetteluvuorossa ovat saksa ja ranska. Ennen kaikkea Estellen täytyy omaksua kattavin mahdollinen tieto siitä, miten ruotsalainen yhteiskunta toimii.

Viimeksi mainitussa tehtävässä auttaa myös Estellen isä, tavallisessa ruotsalaisperheessä varttunut prinssi Daniel. Hovi perehdyttää kruununperijän Ruotsin historiaan ja kuninkaallisen suvun vaiheisiin, mutta Daniel on vienyt tyttärensä metroajelulle ja opastanut, miten jonossa odotetaan omaa vuoroa.

Yksi asia on pysynyt perhepiirissä

Hovin entinen tiedotuspäällikkö ja hovimarsalkka Elisabeth Tarras-Wahlberg on Annan mukaan sanonut, että Victoria ja Daniel ovat hyviä kasvattajia. Vanhemmat haluavat, että Estelle ja hänen neljä vuotta nuorempi pikkuveljensä prinssi Oscar saisivat elää niin tavallisen lapsuuden kuin mahdollista.

Siitä huolimatta Estelle kasvaa julkisuuden valokeilassa. Annassa todetaan, että kuninkaalliseksi lapseksi hän on poikkeuksellisen paljon esillä. Estelle edustaa Ruotsin kuningashuonetta ahkerasti ja aikuismaisin elkein.

Prinsessa Estelle 11-vuotiaana. Kuva: Linda Broström / The Royal Court of Sweden

Herman Lindqvist kuitenkin arvioi, ettei nuori kuninkaallinen kärsi roolistaan.

– Ei esillä oleminen ole hänelle liian raskasta, sillä hän selvästi nauttii siitä. Se on hänestä vain hauskaa. Siksi Estellen esillä oloa ei kukaan Ruotsissa arvostele, Lindqvist sanoo Annassa.

Joistain yksityisyyden rippeistä kuitenkin pidetään kiinni. Siinä missä kruununprinsessa Victorian syntymäpäiviä on juhlittu julkisesti hänen lapsuudestaan lähtien, prinsessa Estellen syntymäpäiviä on toistaiseksi vietetty vain perheen kesken.

Millaiset välit Estellellä on isovanhempiinsa hovissa ja sen ulkopuolella? Entä milloin Estellen odotetaan pitävän ensimmäinen virallinen puheensa? Lue koko juttu Annan numerosta 28/2024 tai verkosta anna.fi!

Jaa oma kokemuksesi

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X