Vanhemmuus 10.06.2024

Beata Leppilampi: Esikoinen on nyt onnellisempi – ratkaisu päivähoidon suhteen osoittautui oikeaksi

Leppilammet kertoivat, että vauvan syntymän jälkeen esikoispoika Kaspianin oli vaikea jäädä päivähoitoon.

Teksti
Anniina Rintala
Kuvat
Tiia Ahjotuli / OM-arkisto

Beata ja Mikko Leppilampi kertoivat alkuvuodesta 2024, että ottavat esikoisensa Kaspianin pois päivähoidosta. Asiaan vaikutti ennen kaikkea pikkuveli Gabrielin syntymä vuoden 2023 syyskuussa.

Pariskunta kertoi tuolloin Instagramissa, että esikoinen oli itkuinen mennessään hoitoon ja kyseli kovasti, miksi vauva saa jäädä kotiin. Päätös ottaa lapsi pois päiväkodista herätti paljon keskustelua ja pohdintaa. Niinpä Beata päätti kertoa, miten esikoisen kotiin jääminen on sujunut.

”Esikoinen on onnellisempi”

Beatan Instagram-julkaisun perusteella ratkaisu on tehnyt hyvää koko perheelle. Hän kertoo, että pojista on tullut parhaat leikkikaverit.

Lisäksi taudit eivät ole saavuttaneet lapsia. Tilanne voisi olla eri, jos esikoinen olisi päiväkodissa.

Hyvinä puolina Beata mainitsee myös sen, että aamuisin ei tarvitse kiirehtiä minnekään. Toisaalta perheellä on kuitenkin ollut aikaa ja energiaa järjestää Kaspianille leikkitreffejä niin, että kaverisuhteet ovat säilyneet.

Ennen kaikkea Beata on huomannut muutoksen Kaspianissa, joka vaikuttaa onnellisemmalta ja kiukuttelee vähemmän. Hän kertoo, miten raastavaa oli jättää itkevä lapsi aamuisin hoitoon.

Kaspianista on myös jo apua vauvan kanssa. Esikoinen auttaa mielellään pikkuveljen hoitamisessa.

– Meidän perhe tuntuu kokonaiselta päivisin, kun saadaan kaikki yhdessä touhuta, Beata kirjoittaa.

Hän tosin toteaa ymmärtävänsä, ettei kyseinen ratkaisu olisi kaikille mahdollinen. Kertomalla päätöksen hyvistä puolista hän haluaa kuitenkin kannustaa niitä, jotka ovat samaa ratkaisua pohtineet.

Jaa oma kokemuksesi

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X