Vanhemmuus 16.11.2022

Ex-suunnistaja Minna Kauppia lapsineen ei näe pikaruokaravintoloissa: ”McDonald’sissa syömisestä minulle pitäisi maksaa”, hän sanoo Annassa

Entinen kilpaurheilija on tottunut aina antamaan parhaansa - nyt hän haluaa tehdä sen myös äitiydessä.

Teksti
Anniina Rintala
Kuvat
Liisa Valonen

Suunnistajana suomalaisille tutuksi tullut Minna Kauppi, 39, on lähipiirissään tunnettu energisenä ja kunnianhimoisena ihmisenä. Nyt kun ura kilpaurheilijana on takana, Kauppi kisaa itseään vastaan vaativassa lajissa – vanhemmuudessa.

Tämän hän paljastaa Anna-lehden haastattelussa.

Äitiydessä kunnianhimoisuus näkyy kuitenkin toisin kuin urheilumittelöissä.

– Minulle se tarkoittaa sitä, että haluan olla lapsille superhyvin läsnä.

Perhe-elämä on Minnalle kaikki kaikessa, vaikka hän ei aio ikuisiksi ajoiksi jäädä kotiäidiksi. Hän tekee satunnaisia työkeikkoja kieltenopettajana ja yrittäjänä muun muassa järjestämällä suunnistuskursseja.

Nyt on kuitenkin aika panostaa rakkaimpiin, 5-vuotiaaseen Ukkoon ja 2-vuotiaaseen Herttaan.

Myös muusikkomies SimoSipe” Santapukki on Minnalle kaikki kaikessa.

Ei pikaruokaa, kiitos

Urheiluaikana Minna tottui syömään terveellisesti. Maistuva kotiruoka ja sekä ulkoilu metsässä lukeutuvat perheen arjen peruspilareihin.

Pikaruokaravintoloissa Minnan perhettä ei näe koskaan. Sen sijaan makaroonilaatikko hänelle maistuu, kuten lapsillekin. Pieni luksus ei kuitenkaan silloin tällöin olisi pahitteeksi.

– McDonald’sissa syömisestä minulle pitäisi maksaa, mutta fine dining -ravintoloista nautin suuresti silloin harvoin, kun sellaisessa ehdimme käymään.

Metsässä oleminen on Minnalle terapiaa. Luonnon rauhoittavan harmonian hän haluaa tarjota lapsilleenkin.

Minna itse elpyy hektisestä elämästä mielellään ulkoilmassa.

– Minulla on aina ollut erikoispatterit, mutta lasten kanssa valvottuani olen huomannut virran ajoittain hiipuneen.

Lapsiarjen vauhti yllätti Minnan. Myös raskaudet menivät toisin kuin Minna oli kuvitellut… Lue koko juttu Annan numerosta 46/2022 tai verkosta anna.fi!

Lue myös: Annika Saarikko ja Erkki-puoliso saattavat haluta vielä yhden lapsen – lue intiimi parisuhdehaastattelu Annasta

Kommentit (1)

Mitä ihmeellistä tuossa nyt on? Ei monikaan kunnon perheenäiti raahaa lapsiaan Mac donalsiin. Lapset eivät kuulu sinne. Eikä myöskään muuhun pikaruoka-paikkaan. Kunnon ruoka perunat ja kastike parasta lapsillekin. Makaroonimössykkä ei kuulu lastenkaan ravintoon. Eikä se ole hyväksi aikuisillekaan. Ja on myöskin päivänselvää asia kaikille olla luonnossa paljon. Joten ihmettelen tämän jutun painoarvoa🤔

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

X