Kasvatus 12.01.2016 Päivitetty 15.06.2021

Taidetta lapsille! Näihin esityksiin ja näyttelyihin kannattaa lapsen kanssa mennä talvella 2016

Kokosimme lapsiperheille suunnattuja esityksiä ja elämyksiä eri puolilta Suomea.

Teksti
Saga Wiklund
Kuvat
Kari Sunnari / Tampereen Työväen Teatteri

1. Mestaritonttu seikkailee Tampereella

Tampereen Työväen Teatteri vie lumoavaan satujen maailmaan fantasiamusikaalillaan Mestaritontun seikkailut (kuva esityksestä). Näytelmä perustuu Aili Somersalon samannimiseen kirjaan, ja sitä suositellaan yli 6-vuotiaille. Näytöksiä on maaliskuuhun saakka.

Peter Pan seikkailee puolestaan Komediateatterin lavalla helmikuun puoliväliin saakka. Ikuisesti poikana pysyvä hahmo on kirjailija J. M. Barrien luomus. Esitystä suositellaan yli 5-vuotiaille.

Lue myös: Näin satu kehittää lasta

2. Teatteria vauvoille Oulussa

Lasten ja nuorten teatterifestivaali tarjoaa elämyksiä sekä vauvoille että isommille lapsille. Loiske Ensemblen ja Osiris teatterin Babysauna johdattelee rauhalliseen saunatunnelmaan (esitykset 25.1.). Veden äänet ja värikkäät ämpärit kuuluvat näytelmään, joka puhuttelee monia aisteja.

Keltainen kuu on puolestaan vauvoille suunnattu esitys ihmeellisestä tutkimusmatkasta, joka jatkuu lähes koko yön (esitykset 27.1.).

Oulun Lasten ja nuorten teatterifestivaalia vietetään 25.–31.1.
Babysauna vierailee myös Helsingissä Studio Pasilassa 6. helmikuuta alkaen.

3. Eemeli keppostelee Espoossa

Nukketeatteri Hevosenkengän kevään uusi esitys on Vaahteramäen Eemeli. Näytelmä perustuu Astrid Lindgrenin samannimiseen kirjaan, ja se saa ensi-iltansa 11.2. Esityksessä seikkailee koko Kissankulman väki. Suositusikäraja on kolme vuotta.

Keskustele: Minkä ikäinen katsomaan 3D-elokuvaa?

4. Ooppera kutsuu taidetuokioon

Kansallisooppera järjestää taidetuokioita vauvoille, taaperoille ja leikki-ikäisille. Vauvojen taidetuokioissa lauletaan, leikitään, liikutaan, katsellaan ja kosketellaan. Sylivauvoille ja jo konttaaville vauvoille on omat tuokionsa.

Taaperoiden tuokioissa heräävät eloon oopperoiden satuhahmot. 5–6-vuotiaat voivat puolestaan tutustua oopperaan ja baletteihin soittaen, tanssien ja askarrellen.

Lue myös: Näin lapsi oppii lukemaan

5. Pelastetaan äiti Kajaanissa

Näyttelijä Eeva Aitan kiertävä lastenteatteriesitys kertoo äidistä, joka maalaa niin innolla, että jää taulunsa vangiksi. Lapsikatsoja voi seurata esitystä seikkailuna, aikuiselle avautuu myös kysymys pysähtymisestä lapsen hetkeen. Pelastetaan äiti -esityksiä on 20.2. saakka, ja esitystä suositellaan yli 3-vuotiaille.

6. Kansallismuseon vintille tiiliseinän tekoon

Kansallismuseon yläkerrassa on lapsille tarkoitettu tila, Vintti, jossa voi vaikkapa rakentaa hirsitaloa tai tiiliseinää, äänestää vuoden 1907 tapaan tai kutoa Kansallismuseolle pitkää mattoa. Toiminnallinen näyttely on avoinna ti–su klo 12–16, ja se sopii etenkin yli 7-vuotiaille.

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

X