Minun tarinani 13.04.2016 Päivitetty 31.10.2022

5 asiaa, joita lapsi rakastaa sinussa pienenä ja häpeää teininä

Pikkulapset rakastavat iloisia, tanssivia ja värikkäisiin asuihin pukeutuvia hassuja höpöttäviä vanhempiaan. Mutta mitens suu pannaan muutaman vuoden kuluttua, teini-iässä? Listasimme asiat, joista jokaisen äidin ja isän kannattaa nauttia nyt, sillä pian nämä teot ovat MEGAURPOJA.

Teksti
Annina Pennonen
Kuvat
123RF

Isompien lasten vanhempien maailma kuulostaa joskus pikkulasten vanhempien korvaan absurdilta. Tuollaistako elämä on muutaman vuoden päästä?

Työkaverin esiteinitytär ei esimerkiksi halua, että äiti tervehtii kadulla hänen koulukavereitaan. Se on niiiiin noloa!

Ystävän poika taas sai hepulit, koska perhe lentää lomamatkalle VÄÄRÄLLÄ lentoyhtiöllä – sillä kavereiden mielestä kaikista noloimmalla.

Pikkukoululaisen äiti ei puolestaan saa missään nimessä edes hyräillä julkisesti.

Koska kaikki ilakointi on kiellettyä muutaman vuoden kuluttua, otetaan siis ilo irti nyt. Listasimme 5 asiaa, joista vanhemman kannattaa nauttia ennen kuin on liian myöhäistä.

1. Tanssi kun vielä voit

Joraava vanhempi saa pikkulapsessa aikaan ihastunutta kikatusta. Mutta: Hot or not isomman lapsen mielestä? Mitäs luulet…

2. Laula julkisesti

Ja sydämesi kyllyydestä, sillä muutaman vuoden päästä se ei tule kuuloonkaan. Teini kun ei tiedä mitään kamalampaa kuin hoilaava mutsi tai faija.

3. Juttele lapsen kavereille

Odota muutama vuosi: lapsen kavereille puhuminen on tuolloin megaurpoa, jopa tervehtiminen. Parempi, kun et vilkaisekaan heitä.

4. Pukeudu persoonallisesti

Pienet lapset rakastavat värejä ja hauskoja kuoseja. Nauti niistä nyt. Parin vuoden päästä on parempi, että sulaudut mahdollisimman hyvin tapettiin – ja muista: äänettömästi.

5. Elä perhe-elämää somessa

Joka kerta, kun jaat söpön kuvan kullanmurustasi somessa, mieti, että olet taas askeleen lähempänä hetkeä, jolloin tenava kertoo sinun pilanneesi hänen elämänsä IKUISESTI muinaisilla päivityksilläsi ja äitiysblogillasi.

Lue myös:

Näin vauvat juttelisivat, jos he olisivat Facebookissa

”Tehotreeni” jokaiselle uhmiksen vanhemmalle: Jumppaa kuin taapero

Äidin kehitysvaiheet: Tunnistatko tästä itsesi?

Kommentit (1)

Olet aivan oikeassa. Nuorempi poikamme lupasi esitellä tyttöystävänsä meille kaksi viikkoa ennen häitä. Sillä me olimme tosi urpoja eikä kukaan kestäisi meitä. Mutta kuinkas sitten kävikään…?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

X