Minun tarinani 05.11.2016 Päivitetty 14.11.2022

Lapsi lämpimäksi loskakeleillä - mutta jäätyykö äiti?

Välikausihaalarit ja lämpökerrastot ovat tuttuja hankintoja äideille, mutta lapsikokoina. Oletko koskaan ajatellut, että leikkipuistossa voisi olla jalat lämpimänä myös äiti?

Teksti
Lilli Berghäll
Kuvat
Bulls Press

Tuoretta äitiyttä ehti kulua melko pitkään – vuosi, tai kaksi? – ennen kuin sain varsinaisen äitioivalluksen. Se tapahtui leikkipuistossa marraskuisessa räntäsateessa, jossa värjöttelin farkuissa, nahkaisissa kävelykengissä ja kaupunkitakissa.

Samaan aikaan jälkikasvuni nautti täysillä rospuuttoajan riemuista: lätäköistä, kuravellistä, sohjosta ja maahan möhjääntyneistä lehdistä.

Ja mikäs oli nauttiessa, olihan pojalla yllään varusteet vimpan päälle – lämmittävää fleeceä välikerroksessa ja sen päällä täydellisesti vettä pitävä, hengittävä ja tuulen kestävä välikausihaalari. Teipatut saumat, heijastimet oikeissa kohdissa, vesipilariarvo minimissään 10 000 mm, totta kai. Jalassa varrelliset välikausinilkkurit (goretexia, tarvitseeko edes mainita).

Tiesitkö tämän: marraskuu on lapsentekoaikaa

Olin ehtinyt oppia äitinä sen, että energisen taaperon kanssa on ulkoiltava joka päivä, säällä kuin säällä. Olin myös huolella paneutunut taaperon oikeaoppiseen pukemiseen eri vuodenaikoina sekä eri lastenvaatemerkkien hinta-laatusuhteeseen. Tiesin, että ihoa vasten pitää olla hengittävää materiaalia, että pikkulasten varpaat palelevat helposti ja että talvitakin helmassa pitää olla lumilukko.

Mutta miten minulta oli mennyt ohi, että äitikin voisi panostaa omaan ulkoilupukeutumiseensa? Tuore äiti, jos et vielä omista goretex-kenkiä, ulkoiluasua, fleecetakkia ja kunnon toppatakkia talveksi, nyt mars ostoksille! Sinä sitä paitsi et edes kasva, toisin kuin se taapero, jolle ne samat varusteet on hankittava joka sesonki uusiksi.

Lue myös: Lasten vaatekaaos kuriin

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

X