Minun tarinani 19.10.2014 Päivitetty 18.06.2021

Näin syntyy menestyvä äitiysblogi!

Teksti
Kaisa Pyykkö

Onko sinulla äitiysblogi tai houkuttelisiko bloggaaminen? Vuoden inspiroivimmaksi perheblogiksi valitun Kiljuva Pikkunälkä -blogin kirjoittaja Demi Aulos paljasti viisi vinkkiä, joiden avulla teet menestyvän äitiysblogin!

1. Teksti.

Teksti saa toki olla puhekielistä tai murteella, mutta oikeinkirjoitus on hyvä hallita. Persoonallisuus ja värikkyys, epätavalliset sanavalinnat ja oma tyyli takaavat mielenkiintoisen tekstin.

2. Kuvat.

Toinen blogin pääpilareista. Järkkäri ei ole pakollinen hankinta heti aloittelijalle, tärkeämpää on muut asiat: ei liikaa kuvia samasta aiheesta, kuvissa hyvä valotus ja rajaukset.

3. Verkosto.

Tee blogille Facebook-sivut sekä Bloglovin’- ja Blogilista-tunnukset. Näin blogin seuraaminen on helpompaa. Myös muita some-kanavia kannattaa käyttää oman mielenkiinnon mukaan, esimerkiksi Instagram, Twitter, ask.fm, Pinterest…

4. Vuorovaikutus.

Postaukset kannattaa tehdä samastuttaviksi, sellaisiksi, joihin lukijan on helppo tarttua. Kannattaa kysellä mielipiteitä. Kommentteihin vastaaminen on myös tärkeää.

5. Mielenkiintoisuus.

Kauppareissustakin voi saada raavittua kasaan mielenkiintoisen postauksen. Kannattaa kuitenkin pitää blogi siistinä, ei vuodattaa ihan jokaista kaatunutta maitotölkkiä tai muita arjen ongelmia sinne. Mielenkiintoisimmat postaukset syntyvät usein henkilökohtaisista, mahdollisesti jopa kipeistä aiheista.

Vinkit antoi Kaksplussan bloggaaja, Demi Aulos. 

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

X