Minun tarinani 03.08.2015 Päivitetty 14.11.2022

Viikon blogi: Kun äiti kelaa

Teksti
Liisa Järvinen

Millaista mahtaa olla elämä yksilapsisessa perheessä, jossa äiti kulkee pyörillä? Kun äiti kelaa on liikuntavammaisen Selinan elämänmakuinen ja suorapuheinen blogi.

Mistä blogin nimi tulee?

Mietin blogin nimeä pitkään. Halusin blogin nimen kertovan elämästäni äitinä pyörätuolissa, mutta en halunnut sen olevan ilmiselvä. Kun äiti kelaa nimi syntyi vahingossa – äidithän voivat kelata asioita ilman pyöristäkin.

Pahin blogimokasi?

Mokia on sattunut 10 kuukauden blogihistoriani aikana useita, mutta pahin moka saattoi olla, kun A-murun nimi lipsahti muutamaan postaukseen. Taisin ottaa tästä kunnolla opikseni, koska nykyään saatan puhutella tytärtäni blogimaailman ulkopuolellakin A-muruna!

Blogisi tähtihetki?

En osaa nimetä vain yhtä tähtihetkeä, koska kaikki ne hetket, kun saan palautetta lukijoiltani ja kun saan kuulla blogini auttavan jotain, ovat minulle niitä tärkeitä hetkiä, jotka antavat minulle syyn blogata. Tähtihetkiin kuuluu myös se hetki, kun ymmärsin, että olen jopa hieman ylpeä blogistani – nautin bloggaamisesta!

Mitä kasvatusneuvoa et noudata?

En ole koskaan saanut kasvatusneuvoa, jota ei kannattaisi noudattaa. Minusta jokainen vanhempi kasvattaa lapsensa omalla tavallaan ja ottaa neuvoista käyttöön vain ne, mitkä itse kokee parhaimmiksi.

Mitä teet eri tavalla kuin muut äidit?

Monia asioita. Minä en voi lähteä A-murun kanssa pyöräilemään, HopLopiin enkä metsäretkelle, mutta voimme tehdä yhdessä paljon muuta mukavaa kuten askarrella ja leipoa.

Miten teillä rauhoitutaan iltaunille?

Juttelemme hetken päivästä, peittelemme hänet ja kerromme, kuinka paljon rakastamme häntä. Toinen meistä jää aina A-murun seuraksi, että hänellä olisi hyvä ja turvallinen olo nukahtaa. Kuiskaan vielä A-murulle pimeyteen ennen kun itse nukahdan: ”Äiti sinua rakastaa eniten maailmassa!”. Siihen on äidinkin hyvä nukahtaa.

Pahin hetki äitiydessä?

Kaikki onnettomuudet, ne hetket, kun A-muru on sairaana ja kun tuntuu, ettei riitä parantamaan oman lapsen oloa.

Tutti vai ei?

Ei tuttia. A-muru söi tuttia vain muutaman kerran, ja kun totesimme, ettei hän tarvitse sitä, lopetimme sen käytön kokonaan.

Kestovaippa vai kertakäyttövaippa?

Kestovaipat ovat ok, mutta meillä toimi kertsit paremmin.

Karkkipäivä vai ei?

A-muru saa karkkia erittäin harvoin, mutta meillä on kuitenkin karkkipäivä, jolloin hän saa ostaa lemppareitaan: jogurttimustikoita.

Tuttipullo vai imetys?

Molemmat. Tein A-murun vauva-aikana sellaisen mokan, että en opettanut häntä lainkaan pullolle, mikä sitoi minut ja maitohinkkini kotiin.

Auto vai pyörä?

Pyöris! ;)

Kerrostalo vai omakotitalo?

Omakotitalo.

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

X