Vanhemmuus 29.03.2023

Muusikko Erin äitiydestä Annassa: ”Maailmassa on tosi paljon muutakin mielenkiintoista tekemistä kuin olla äiti”

Laulaja Erin puhuu Anna-lehdessä suhteessaan 14 vuotta vanhempaan mieheensä.

Teksti
Toimitus
Kuvat
iStock

Muusikko Erin Anttilan, 45, avioliitto on kestänyt pian 18 vuotta. Hän tapasi puolisonsa Vesan ensimmäistä kertaa, kun mies liittyi Nylon Beat -bändiin vuonna 1999.

Pariskunta alkoi seurustella melko pian ensitapaamisensa jälkeen. Avioparilla on ikäeroa 14 vuotta: Erin on 45-vuotias ja Vesa täyttää tänä vuonna 60 vuotta.

Mediassa iso ikäero on ajoittain puhututtanut, mutta käytännössä se ei näy arjessa.

– Ikäero ei ole koskaan ollut meille iso juttu, ja se tuntuu kutistuvan koko ajan, Erin toteaa Anna-lehdessä.

Ennen perheen perustamista muusikkopariskunta ehti elää lapsettoman parin elämää yli kymmenen vuotta. Erinille ei koskaan ollut itsestään selvää, että lapsia pitäisi välttämättä saada.

– Kyseenalaistin sen, että kaikkien pitäisi automaattisesti perustaa perhe. Tuumin, että olisi kiva saada lapsia, mutta ei se mikään elinehto ole. Maailmassa on tosi paljon muutakin mielenkiintoista tekemistä kuin olla äiti.

Samoihin aikoihin, kun perhepohdinnat alkoivat enemmän nostaa päätään, Erin oli ottanut urallaan hypyn tuntemattomaan ryhtyessään laulunkirjoittajaksi.

– Lasten synnyttäminen ja hoitaminen tuntui ihan mahdottomalta yhdistää itseään etsivään artistinalkuun. Ensimmäinen lapseni ja toinen levyni syntyivätkin samaan aikaan.

Nykyään Erinillä on 9- ja 7-vuotiaat pojat. Suurin muutos entiseen verrattuna on ollut siinä, kuinka paljon lapset vievät aikaa.

– Heidän kanssaan pitää olla konkreettisesti läsnä, mikä sulkee pois monta muuta asiaa. Mutta sain mennä vapaasti niin kauan, että olen nyt kotona tosi mielelläni.

– Lapset ovat meillä lainassa parikymmentä vuotta, sitten alkaa taas uusi elämänvaihe, Erin toteaa.

Kahden pojan kasvattaminen on nostanut mieleen omanlaisiaan pohdintoja. Erin toivookin voivansa opettaa pojilleen, että vaikka kaikki tunteet ovat sallittuja, muita ihmisiä pitää kohdella kunnioittavasti.

– Tiedostan, että kasvatan tulevaisuuden miehiä. Minua hirvittää kaikki se toksisuus, joka poikien elämään virtaa muun muassa amerikkalaisten YouTube-videoiden välityksellä. Kun he esittävät niistä oppimiaan näkemyksiä vaikkapa naisista tai homoista, kehotan miettimään asiaa uudestaan.

Millaista oli elämä Nylon Beatin hajoamisen jälkeen? Lue Erinin haastattelu kokonaisuudessaan Anna-lehden numerosta 12/23 tai verkossa anna.fi!

Lue myös: Anna-Maija Tuokko pelkäsi, ettei saisi kokea äitiyttä – Sitten hän tapasi 26 vuotta vanhemman Karin

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

X