Vanhemmuus 01.08.2023

Muusikko Leo Stillman lapsiarjesta Maryam Razavin kanssa: ”Olemme perhe, vaikka emme seurustele”

Leo Stillman kertoo joskus kamppailevansa sen ajatuksen kanssa, onko hän riittävän hyvä isä. Omaan isäänsä laulajalla oli kipeytynyt suhde.

Teksti
Toimitus
Kuvat
Tommi Tuomi / OM-arkisto

Muusikko Leo Stillman, 32, kertoo isyydestään uutuuskirjassa Voi vauva! Eka vuosi vanhempana ja kuinka siitä selvitään (2023, Kirjapaja).

Stillmanin ja hänen ex-kumppaninsa, malli ja stylisti Maryam Razavin tytär syntyi vuonna 2020 pahimman koronapandemian aikaan.

– Tajusimme hyvin nopeasti, että me eroamme. Vanhemmuus meni siinä kuviossa heti etusijalle, Stillman toteaa kirjassa.

Stillman kertoo, että nykyään ex-pariskunnalla on jaettu vanhemmuus.

– Hoidamme kaiken lapseen liittyvän yhdessä, vaikka asummekin eri osoitteissa. Olemme perhe, vaikka emme seurustele. Lapsi on puolet ajasta minun kanssani ja puolet äitinsä kanssa. Teemme paljon asioita myös kolmistaan, hän kertoo.

Isyys kirvoittaa pohdintoja

Stillman myöntää kamppailevansa joskus sen ajatuksen kanssa, onko hän varmasti riittävän hyvä isä.

– Olen rehellisesti sanottuna välillä miettinyt, miten lapsi kokee tämän järjestelyn ja mitä hän ajattelee siitä. Vai onko lapsi vain niin tottunut, ettei osaa ajatella siitä mitään, hän miettii kirjassa.

Muusikko puhuu kirjassa myös omasta isäsuhteestaan. Stillmanin vanhemmat ovat eronneet, ja hänen isänsä menehtyi artistin ollessa vasta 18-vuotias.

– Rikkinäisen perheen kokemus ei tullut siitä, että vanhempani olivat eronneet, vaan siitä, että koin, ettei faijani välitä tarpeeksi. Oli hänessä paljon hyvääkin, mutta lähtökohtaisesti minusta vanhemman pitäisi olla aina läsnä.

– Omalle lapselleni haluan olla täysin vastakohta. Haluan, että lapseni tietää, että isä on ylpeä ja rakastaa. Välillä vertailen itseäni isääni ja mietin, että en kai ole samanlainen, Stillman toteaa kirjassa.

Lähde: Voi vauva! – Eka vuosi vanhempana ja kuinka siitä selvitään (Maiju Majamaa ja Nita Makkonen, Kirjapaja 2023).

Anna.fi: Maryam Razavi aavisti tulevansa myöhään äidiksi: ”Olen kaikissa asioissa elämässäni late bloomer”

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

X