Vanhemmuus 01.01.2018 Päivitetty 22.08.2023

Uusien rintojen vuosipäivä, äiti lakossa ja limaohjeita – muistatko nämä äitibloggaajien rehelliset ja räväkät tekstit?

Kaksplussan verkostoblogien suosikkipostaukset käsittelivät lapsiperheiden asiaa laajalla skaalalla.

Teksti
Jenni Heiti
Kuvat
Bloggaajien kotialbumit

Hutimeni

Hutimeni-blogin Jenni kirjoitti Kaksplussan verkostoblogeihin postauksen Tissit 1v!, joka kertoo, millaista on hankkia rintaimplantit ja millaista on elämä vuosi leikkauksen jälkeen. Rehellisesti kirjoitettu, pohdiskeleva aihe keräsi luonnollisesti myös kommentteja.

Mrs. Eriksson’s Room

Lapsiperheen arjesta ja kirjallisuudesta bloggaavan Mrs. Erikssonin hilpeä blogikirjoitus Kun äiti meni lakkoon kuvasi monelle tuttua tilannetta: äiti tulee kotiin, siivoaa – ja vähän myöhemmin koti on kuin pommin jäljiltä. Postauksen kuvat herättävät vertaistukea ja myötätuntoa: just noin käy meilläkin!

Helmoissa

Helmoissa-blogin Matleena kipusi blogiverkoston suosituimpien kirjoitusten joukkoon kirjoituksellaan limasta. DIY Muovailtava lima vain kahdella aineella oli ajan hermoilla: viime vuosi oli Liman vuosi.  Äidit tuskailivat Facebookissa, mitä tehdä, kun sooda ja maissijauho ovat jatkuvasti loppu ja (onnellisessa tilanteessa vain) kylpyhuone täynnä ihme mönjää. Helmoissa-blogissa asiaa lähestyttiin hedelmällisemmästä näkökulmasta: ellet voi voittaa heitä, liity heihin.

Sininen norsu ja samettikarhu

Kahden pienen tytön äiti Julia kertoo koskettavasti oman lapsuutensa kipeimmistä vuosista. ”Isillä on syöpä” antaa lapsen äänen niin vanhemman sairastumiselle kuin avioerollekin ja kertoo samalla, kuinka vaikeaa joitakin lapsuuden kokemuksia on käsitellä ja sanoittaa vielä aikuisenakin.

Mutsi ja murupullat

Viime kesänä kuohuttaneeseen aiheeseen tartuttiin myös Kaksplussan blogeissa. Pitääkö jokaisen ravintolan olla lapsiystävällinen? kysyi 12 vuotta ravintola-alalla työskennellyt bloggaaja ja esitti, että keskustelussa voisi nähdä muitakin puolia kuin imettävien äitien hylkimisen.

Sängyn alla

Arjen vertaistuen, kipeiden omakohtaisten kokemusten sanoittamisen ja ajankohtaisten trendien lisäksi blogeissa tarjoillaan eri näkökulmia aiheisiin, joista julkisesti saisi olla vain yksi mielipide. Kotisynnytys: Hengellä leikkimistä miettii, onko suunniteltu kotisynnytys niin vaarallinen kuin annetaan helposti ymmärtää.

Kun kahdesta tuli kolme

Muurahaispesää sohaisi myös raskaana oleva Janette arvostellessaan äitiyspakkausta. Äitiyspakkaus 2017 – hitti vai huti -postauksessa hän totesi, että kaikki pakkauksen tavarat ja vaatteet eivät olleet tarpeellisia perheessään, eivätkä myöskään kaikkien kaikkien vaatteiden kuosit miellyttäneet. Postaus kirvoitti keskustelua niin Facebookissa kuin blogin kommenttikentässäkin. Osa ymmärsi, osa ei todellakaan.

Pandamama

DIY-ohjeet ovat suosittuja blogien aiheita ja kiinnostavat myös lukijoita. Pandamama-blogissa sisustuskärpäsen puraisema kolmen lapsen äiti remppasi asuntonsa tuulikaapin uuteen uskoon pienellä rahalla ja kekseliäisyydellä. Tuulikaapin uudistus pikkurahalla -tekstin vinkit ja lopputulos olivat myös lukijoiden mieleen.

Eat Hoop Love

Myös lastenvaatteet kiinnostivat viime vuonna blogien lukijoita, eikä ihme: kuten jokaisen lapsiperheen vanhemmat tietävät, vaatteita kuluu! Helsinkiläisen sirkustaiteilijan Jerinan perhelifestyleblogissa esiteltiin Facebookin parhaat lastenkirppisryhmät, monelle lapsiperheelle hyödyllinen ja kiinnostava postaus.

Pieni pesue

Sarjakuvablogi Pieni pesue valloittaa sydämet tarkkanäköisillä hetkillä lapsiperheen arjesta. Kaksplus-lehdessäkin julkaistavalla sarjakuvalla on faninsa myös verkossa.

Lue myös

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

X