Vanhemman terveys 05.06.2022

Lapsen atooppisen ihon pelastus – toimittaja kokeili tätä tuotetta pari päivää ja hämmästyi tehosta

– Tämähän on kuin mutaa, lapset hihkaisevat. Heille ajatus metsäpölyn levittämisestä iholle on hauskaa ja jännää.

Teksti
Anna Ferrante
Kuvat
iStock

Tutkimukset ovat osoittaneet, että jo melko vähäinen lisäys luontoympäristöä vaikuttaa myönteisesti immuunijärjestelmään ja riskiin sairastua allergioihin, astmaan, reumaan ja ykköstyypin diabetekseen.

Vuonna 2020 valmistunut laaja suomalainen tutkimushanke osoitti, että metsäpohjainen päiväkodin piha paransi lasten immuunijärjestelmää jo kuukaudessa.

Metsäpölyä purkista

Nykytiede on tehnyt mahdolliseksi myös sen, että hyviä mikrobeja voi tuoda iholle kosmetiikan avulla.

Suomalaiset Moi Forest ja Luonkos -brändit tarjoavat kuluttajille metsäpölyä ja -mikrobeja käsi- ja ihovoiteiden muodossa.

Tuotteiden teho perustuu mikrobiuutteisiin, joihin on käytetty maatuneita kasvin osia sekä erilaisista metsä- ja maatalousympäristöistä peräisin olevia inaktivoituja mikrobeja ja niiden osia.

Lue myös: Ihottumaa, hilseilyä, kuivuutta? Näin hoidat vauvan ihoa

Metsäpölyvoide testissä: Moi Forest Dust After Care Hand Cream

Moi Forest After Care Hand Cream

Forest Dust After Care Hand Cream, 50 ml, suositushinta 14,90 €

Perheessämme on kolme kuivaan ja atooppiseen ihoon taipuvaista 5–12-vuotiasta lasta, joten erittäin kosteuttavaksi luvattu metsäpölyvoide pääsi heti kovaan testiin.

Korona-ajan intensiivinen käsienpesu on saanut kädet kuivumaan entisestään, eikä käsideseillä läträäminen ole käsien luontaista mikrobitasapainoa ainakaan parantanut.

Lue myös: Onko lapsellasi atooppista ihottumaa? Rasvaa, kylvetä ja vältä ihon ärsyttämistä

Nyt on aika korjata tilannetta!

Käsivoideputkilosta pursuaa ruskeaa, luonnonkosmetiikalle ominaista pistäväntuoksuista voidetta, joka levittyy hyvin iholle.

Tämähän on kuin mutaa, lapset hihkaisevat voiteen värin ja ”metsämäisen” tuoksun innoittamina. Heille, metsässä leikkimistä rakastaville, ajatus metsäpölyn levittämisestä iholle on hauskaa ja jännää.

Monia voiteita lasteni iholle kokeilleena en etukäteen uskalla toivoa liikoja. Muutamien päivien käytön jälkeen olo on kuitenkin toiveikkaampi: lasten kädet pysyvät tällä voiteella kosteutettuina ja pehmeinä, vaikka levitämme sitä iholle vain iltaisin ja joskus myös aamulla.

Myös omat käteni ovat voiteen käytön jälkeen pehmoiset kuin persikka. Vaivihkaa olen korvannut muut käsivoiteet metsäpölyvoiteella.

Hyvien mikrobien saaminen iholle tekee hyvää niin aikuisille kuin lapsille, mutta kyllä tätä ihan jo tehokkaan kosteutuksen takia käyttäisi.

Sarjassa on oma Baby Cream -voiteensa myös vauvoille.

Voiteilla voi täydentää ja lisätä hyvää mikrobialtistusta, mutta parhaan mikrobikylvyn lapsi silti saa metsän siimeksessä ja sormet syvällä mullassa.

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

X