Parisuhde 13.02.2021 Päivitetty 10.09.2021

TIS-tuttu pari Vilma ja Juuso avautuvat vauvan univaikeuksista – ja siitä, mitä unikonsultti heivasi ensimmäisenä pois

Vilma Karjalaisen ja Juuso Lehmusvyöryn elämää sävyttävät haaveet toisesta lapsesta. Parilla on tarkka systeemi omalle ajalle.

Teksti
Anniina Rintala
Kuvat
Anniina Rintala

Somevaikuttaja Vilma Josefiina Karjalainen, 26, ja personal traineriksi valmistuva Juuso Lehmusvyöry, 31, tulivat menneinä vuosina tunnetuiksi Temptation Island -tv-ohjelmasta ja suhteensa vaikeuksista. Nyt pariskunnan elämän keskipiste on 8-kuinen Nella-vauva, jonka vanhemmuudesta molemmat iloitsevat.

Ennen Vilman raskautta pari nautti tasapainoisesta suhteestaan, yhteisistä salitreeneistä ja matkustelusta.

– Raskaus yllätti meidät iloisesti. Molemmilla oli suhteemme alusta asti visio, että lapsia tulee. Olen aina jollain tasolla tiennyt, että haluan lapsia, Vilma kertoo.

Vilmalla oli Juuson mukaan silminnähtävä vauvakuume, mutta lastenhankinnan ajankohtaa pari ei ollut vielä ehtinyt suunnitella tarkkaan – toiveissa oli saada lapsi parin vuoden sisällä.

Alkutalvesta 2019 Vilma teki raskaustestin, vaikka kuukautiset eivät olleet myöhässä.

– Tuli vain olo, että saattaisin olla raskaana. Soitin ensiksi ystävälleni, että sain testistä todella haalean viivan. Juusolle kerroin, kun hän saapui salilta kotiin, Vilma sanoo.

Esikoinen syntyi eristyksissä

Vilma voi mainiosti lähes raskausajan. Vasta loppumetreillä tulivat liitoskivut. Ennen niitä hoitoalalla työskennellyt Vilma teki pitkiä yötyöputkia.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Vilma Josefiina (@vilmajosefiinaig) jakama julkaisu

Raskausaika kului siivillä. Vilma teki usein 7 yövuoroa yhteen soittoon, jolloin hän ei Juusoa juurikaan nähnyt. Työrupeamaa seurasi onneksi aina vapaaviikko, jolloin pari ehti olla myös yhdessä.

– En erityisesti nauttinut raskausajasta puhumattakaan synnytyksestä, Vilma kertoo.

Viimeisiä odotushetkiä värittivät liitoskivut ja koronatartunta. Vaikka Vilman karanteeniaika oli päättynyt, synnytyssairaalassa hänen tuli pysyä eristyksissä. Juuso ei voinut poikkeusolosuhteiden vuoksi päästä mukaan.

Hän pääsi kuitenkin osallistumaan synnytykseen videopuhelun avulla.

– Kätilö asetteli kameran niin, että näin ponnistushetken ja sen, kun Nella syntyi. Kannustin Vilmaa niin, että kuului naapuriin asti, Juuso hymähtää.

Vilma kuvailee, miten ensi alkuun häntä pyydettiin sairaalassa pitämään maskia. Se sai kuitenkin pian jäädä, kun kivut toden teolla alkoivat. Synnytyksen erikoiset olosuhteet vaivasivat vielä synnytyksen jälkeen.

– Olo alkoi helpottaa, kun puin asiaa seuraajilleni tubevideoillani. Se oli eräänlaista terapiaa, Vilma sanoo.

Juuso Lehmusvyöry: ”Nellan myötä olen oppinut pitämään lapsista”

Kun Vilma pääsi Nellan kanssa kotiin, uuden perheenjäsenen saapuminen konkretisoitui Juusolle, kun hän sai pienen käärön syliinsä.

– Sitä ennen asiaa oli vaikea edes käsittää. Nellan myötä olen oppinut pitämään lapsista, Juuso toteaa.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Juuso (@juusolehmusvyory) jakama julkaisu

Onnenhetkien mukaan on mahtunut myös monille vauvaperheille tuttua väsymystä. Ensimmäiset kaksi kuukautta yöt Nellan kanssa sujuivat hyvin, mutta sen jälkeen Vilma imetti lähes tunnin välein Nellaa öisinkin.

Puolen vuoden kuluttua vanhemmat yrittivät itse pitää unikoulua, mutta se ei ottanut tuulta alleen. Kuukauden yrittämisen jälkeen he turvautuivat unikonsulttiin.

– Hän katsoi keinuttavaa patjaamme, käski ensimmäisenä heivaamaan sen pois. Sitten käytiin läpi muun muassa sitä, miten unikoulu kannattaa hoitaa.

Vilma kertoo nyt olonsa olevan huomattavasti parempi. Väsymys synnytti myös pientä eripuraa pariskunnan välille muun muassa siitä, että vauvan kanssa ollessa ei voi keskittyä muuhun ja miten työnjako hoidetaan.

Hän pitää tubekanavaa Instagram-tilin lisäksi. Videoissaan Vilma kertoo perheen elämästä ja kodin sisustamisesta. Videolla hän voi toistaiseksi raportoida kuulumisia seuraajilleen samalla, kun heijaa Nellaa.

Somen voima näytti myös ikävän puolensa, kun lastensuojelusta soitettiin. Seuraaja oli tehnyt lastensuojeluilmoituksen Juuson kiihtyneiden Instagram-kommenttien perusteella, jotka saivat epäilemään Juuson olevan aggressiivinen.

Lastensuojelun toimenpiteille ei pariskunnan mukaan ollut tarvetta, eikä se hiljentänyt ahkeria somevaikuttajia – päinvastoin.

”Yrittäjinä voimme helpommin vuorotella Nellan hoitoa.”

– Alkanut vuosi on ensimmäinen kokoaikaisena yrittäjänä, Vilma kertoo.

Juusokin on heittäytynyt yrittäjäksi aivan hiljattain.

– Yrittäjyys antaa meille vapaammat kädet suunnitella perheemme ja työmme aikatauluja. Voimme helpommin vuorotella Nellan hoitoa, Juuso kertoo.

– Hoidamme Juuson kanssa täysin tasavertaisesti Nellaa. On helpottavaa, että jos toista väsyttää, voi toinen ottaa enemmän roolia.

Hoitoapua tarjoavat muun muassa Vilman äiti ja pariskunnan ystävät, joista monet ovat Nellan kummeja.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Vilma Josefiina (@vilmajosefiinaig) jakama julkaisu

– Nellan hoitaminen on lähentänyt kuutta kummiamme, mikä olikin meillä taka-ajatuksena, kun pyysimme Nellalle monta kummia.  Meillä on ikään kuin oma pieni perhe heidän kanssaan.

Vilma Karjalainen: ”Joka toinen ilta omaa aikaa”

Toistaiseksi Vilma ja Juuso ovat viettäneet yhden yön poissa Nellan luota. Silloin he suuntasivat hotelliin kahden kesken.

Muuten kahdenkeskistä aikaa etsitään, kun Nella on mennyt yöunille.

– Meillä on joka toinen ilta parisuhdeaikaa ja joka toinen omaa, Juuso kertoo.

– Omalla ajalla saa tehdä mitä haluaa, Vilma lisää.

Vaikka pikkulapsiaika koettelee parisuhdetta, kokee Vilma, että heidän suhteensa on syventynyt sen myötä. Molemmat ovat löytäneet toisistaan uusia puolia.

– Oikeastaan parisuhteemme alkoi toisen Temptation Island -kokemuksen myötä. Sitä ennen suhteemme oli sellaista teinisäätöä, Vilma kertoo.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Vilma Josefiina (@vilmajosefiinaig) jakama julkaisu

Tärkeänä pari pitää sitä, että mieltä painavista asioista puhutaan hetimiten.

– Pahinta on, jos niiden annetaan muhia yön yli. Silloin riita pitkittyy, Vilma sanoo.

Tulevaisuudessa he haaveilevat asuvansa itse omistamassaan asunnossa, vaikka nykyinen vuokrakotikin on mieleinen.

– Kodistamme pääsee heti ovesta suoraan ulos, mikä on lasten kanssa mukavaa. Meillä on työhuone ja lastenhuone, joten mahdumme elelemään oikein mukavasti.

Vilma toteaakin, että toinen lapsi voisi jo pian tulla.

– Suvun jatkaminen on tärkeää, ja lapset ovat ihania, Juuso lisää.

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

X