Vauva 11.01.2017 Päivitetty 29.05.2023

Äiti testaa: kapalopussi avuksi vauvan levottomaan uneen

Äiti seurasi synnytyssairaalassa, miten näppärästi hoitajat taittelivat vauvan kapaloon, johon pikkuinen rauhoittui silmänräpäyksessä. Kotona oma kärsivällisyys ei riittänyt taitosten opetteluun, joten hän päätti testata helpompaa vaihtoehtoa: kapalopussia. Miten se toimi?

Teksti
Liisa Järvinen
Kuvat
Valmistaja

Vasen koukku, oikea suora, napakka takapotku. Jo raskausaikana povasin vauvastamme maailmanluokan potkunyrkkeilijää – sen verran kipeitä iskuja sateli kylkiluideni väliin. Nyt kolmikuisen nuorenmiehen kädet ja jalat heiluvat edelleen hurjasti, minkä vuoksi pojan nukkuminen on levotonta. Olisiko kapalopussi meille hyödyllinen väline?

Miten kapalopussi toimii?

Love to Swaddle UP Original -kapalopussi ei voisi olla yksinkertaisempi: vauva sujautetaan kaulaa myöten pussiin ja suljetaan vetoketju. Pussin syleilyssä vauva tuntee olevansa turvassa kuin kohdussa.

Kädet asettuvat siiviksi pään molemmille puolille, mikä on pienelle vauvalle luontainen asento. Kätevä kaksoisvetoketju helpottaa vaipanvaihtoa.

Lue myös: Näin kapaloit vauvan

Kokemukset kapalopussista

Poika tiirailee minua epäluuloisena kapalopussi yllään. Mitä ihmettä, kädet eivät enää huidokaan naarmuja kasvoihin, hän näyttää ajattelevan. Tutti suuhun, pehmeä harso poskea vasten ja makuuhuoneen ovi kiinni.

Kun kurkkaan ovenraosta hetkeä myöhemmin, vauva on jo unten mailla. Kerrankin tutti on pysynyt suussa, kun nyrkit eivät ole päässeet tökkäisemään sitä sivuun.

Aamulla oloni on tavallista levänneempi. Toki vauva on heräillyt syömään, mutta ylimääräiset havahtumiset ja ähinät ovat jääneet väliin. Kun vapautan vauvan kädet, hän venyttelee niitä nautinnollisesti. Kapalopussi pitää lupauksensa – harmi, että vauhdilla kasvava vauva on jo pian siihen liian iso.

Love to Swaddle UP Original -kapalopussi, alkaen 32,90 e. Saatavana useassa eri koossa ja värissä ja erillisinä kesä- ja talviversioina. Babaexpress.fi

Lue myös: Näin saat vauvan nukahtamaan itsekseen – 7 askelta lapsen hyvään uneen

Lue myös

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

X