Vauva 27.04.2018 Päivitetty 29.05.2023

Britannian pikkuprinssin nimi on julkistettu!

Herttuatar Catherinen ja prinssi Williamin maanantaina syntyneen poikavauvan nimi on nyt tiedossa.

Teksti
Jenni Heiti
Kuvat
MVPhotos

Hänen kuninkaallinen korkeutensa saa nimekseen Louis Arthur Charles. Nimiveikkauksissa Arthur oli suosituin ehdotus pikkuprinssin nimeksi, muiden suosituimpien veikkausten ollessa Albert ja Philip.

Kuninkaalliset perinteisesti nimeävät jälkikasvunsa kuninkaiden ja kuningattarien mukaan. Louis on Britannian kuninkaallisissa piireissä tuore nimi, mutta sekä Arthur että Charles – prinssi Williamin isä, toistuvat Britannian kuninkaallisten nimilistoilla.

Kuninkaallinen vauva esiteltiin medialle seitsemän tuntia synnytyksen jälkeen.

Catherine synnytti pojan maanantaina St. Maryn sairaalassa Lontoossa klo 11.01 paikallista aikaa eli klo 13.01 Suomen aikaa. Synnytys sujui hyvin ja nopeasti. Pikku prinssi painoin syntyessään noin 3 800 grammaa. Prinssi William oli mukana synnytyksessä.

Vauvan sukupuolta jännitettiin kovasti, sillä toisin kuin prinssi Georgen, 4, ja prinsessa Charlotten, 3, kohdalla, lapsen sukupuolta ei kerrottu etukäteen julkisuuteen.

Catherinen synnytysvalmistelut mittavat

Uusin tulokas syntyi samassa kuuluisassa St. Maryn sairaalassa, jossa myös prinssi George ja prinsessa Charlotte ovat syntyneet.

Niin ikään prinsessa Diana synnytti prinssi Williamin ja prinssi Harryn samassa sairaalassa, sen kuuluisassa Lindo-siivessä. Siellä sijaitsevat erityiset äitiyssviitit, joissa on tavallisen sairaalavarustelun lisäksi viiden tähden hotellin mukavuudet. Tietty huone on ollut varattuna Katelle maaliskuun alusta asti juuri tätä päivää varten.

herttuatar Catherine prinssi William prinssi George prinsessa Charlotte

Williamilla ja Catherinella on entuudestaan kaksi lasta, heinäkuussa viisi vuotta täyttävä prinssi George ja toukokuun alussa kolme vuotta täyttävä prinsessa Charlotte.

Herttuatar Catherinen kansansuosio Britanniassa on valtava, ja kuninkaallisfanit ovatkin päivystäneet St. Maryn sairaalan edustalla jo useita vuorokausia herttuaparia odottamassa. Uusin tulokas on brittihallitsijana kruuninperimysjärjestyksessä viides isoisänsä Charlesin, isänsä Williamin, veljensä Georgen ja sisarensa Charlotten jälkeen.

Lue myös

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

X