Vauva 27.05.2021 Päivitetty 29.05.2023

Eva Wahlströmin vauva sai ”pehmolelunimen” – myös äitinä lempeys on etusijalla: ”Sanottiin, että yrität liian lujaa”

Iloinen kuopus sai pehmeän nimen, joka kulkee myös suvussa.

Teksti
Anniina Rintala
Kuvat
Tiia Ahjotuli / Otavamedia

Nyrkkeilijänä tunnettu Eva Wahlström, 40, julkisti kevättalvella syntyneen kuopuksensa nimen. Kyseessä ei ole mikään tavanomaisin nimi.

– Tämä naurava ja tyytyväinen vauva on Elia Nalle, Eva kertoo Instagram-päivityksessään.

Elia-nimi on lyhennelmämuunnos Eeliksestä, joka kulkee Evan puolison Niklas Räsäsen suvussa. Nalle-nimi puolestaan tulee Evan edesmenneeltä isältä.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön eva wahlström (@eva_wahlstrom) jakama julkaisu

 

Pois äitiyden suorittamisesta

Samassa päivityksessä Eva avautuu äitiydestä, jota yrittää olla suorittamatta liian kovaa. Urheilu-urastaan tunnettu Eva on tottunut nuorempana pinnistelemään vakavissaan. Nyt hän yrittää suhtaua myös vanhemmuuten ilon kautta.

– Mulla oli aikoinaan tapana puristaa mailaa liian lujaa harjoitellessani. Pinnistin niin et verisuonet melkein poksahti päästä kun yritin niin kovaa tehdä kaiken vaadittavan täydellisesti.

Kun Eva loukkaantui ja piti taukoa nyrkkeilystä, sai hän oivalluksen yllättävästä paikasta. Eva siirtyi harjoittelemaan ilma-akrobatiaa sirkukseen.

Siellä hänelle sanottiin suoraan, että hän yrittää liian lujaa:

– Kun yrität noin lujaa, se näkyy kaikesta. Sun tekeminen näyttää väkinäiseltä ja ilottomalta. ”Jätä mielummin vähän vajaaksi, niin sun tekeminen näyttää siltä kuin lentäisit.”

Samaa ohjenuoraa Eva on yrittänyt tuoda mukanaan äitiyteen siinä onnistuen: välillä lapset lähtevät eriparisukissa päiväkotiin, illallinen tajoillaan vasta yhdeksältä ja lapset eivät mene ajoissa nukkumaan.

– Oon sellanen äiti, joka ei muista katsoa Wilmasta milloin lapset tarvii mitäkin mukaan kouluun ja sellainen, jonka vauva nukkuu päikkärit kanveesilla nyrkkeilykehän vieressä. Oon joutunut toteamaan että olen äiti, joka välillä asettaa omia tarpeita etusijalle ja sanoo lapsilleen, et odottakaa, nyt on mun vuoro tehdä sitä mistä mä nautin.

Eva kuvailee olevan äitinä läsnä, rakastava ja hyväksyvä sekä oikeudenmukainen.

– Olen äiti omalla tavallani, ja vaikka monessa jää vajaaksi, se on mun mielestä aivan riittävää.

Vauvan työnimi oli Ruben

Eva ja Niklas toivottivat poikansa tervetulleeksi maailmaan työnimellä Ruben. Parin ensimmäisellä yhteisellä biologisella lapsella on kaksi veljeä, Evan poika Leon ja Niklaksen poika Luka. Molemmat isoveljet ovat alakouluikäisiä.

Perheen kuopuksen syntymää edelsi vaikea raskauspahoinvointi. Jatkuvaa oksentelua kesti raskauden loppuun saakka.

Viimeisimpänä oireena Eva kertoi polttavasta kutinasta, joka vaivasi erityisesti yöaikaan.

– Siinä missä aiemmin toivotimme toisillemme hyvää yötä, perhe nykyään toivottaa mulle ”tsemppiä” kun on aika mennä nukkumaan, Eva kirjoitti Instagramissa muutamaa päivää ennen vauvan syntymää.

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

X