Imetys ja hyvä kirja sopivat yhteen: 6 x imetyskirja
Moni onnistuu lukemaan imettäessään. Hyvä imetyskirja on kevyt kädessä ja vie ajatukset kauas.
Matkakirjoja
Imettäminen ja pikkuvauva-aika sitovat usein kotisohvaan tai ainakin aiempaa pienempiin ympyröihin. Matkakirja vie ainakin mielen kaukomaille.
Kyllikki Villan päiväkirjoihin pohjaava ja Saara-tyttären kokoama Äidin lokikirja (Like) vie lukijan rahtilaivoissa Välimerelle, Etelä-Amerikkaan ja aina maailman ympäri. Tyttö kasvaa kirjan aikana viisivuotiaasta 12-vuotiaaksi reissukaveriksi. Kirja kertoo matkustamisen lisäksi myös äitiydestä ja äidin ja tyttären suhteesta.
Mia Kankimäen kirja Asioita, jotka saavat sydämen lyömään nopeammin (Otava) pitää sisällään oikeastaan kaksi tarinaa. Mia kirjoittaa sapattivuodestaan, jonka aikana hän matkusti niin Japaniin, Thaimaahan, Lontooseen kuin Normandiaankin. Toinen tarina on japanilaisen hovinaisen Sei Shonagonin, jonka perässä Mia matkaansa taittaa.
Villi vaellus (Like) on amerikkalaisen Cheryl Strayedin omakohtainen kertomus siitä, kuinka avioero ja äidin kuolema saivat hänet vaeltamaan satoja kilometrejä Länsi-Amerikan vuoristossa. Jalat verillä, mutta mieli vähä vähältä parantuen.
Pieniä ja (kädessä) keveitä kirjoja
Riikka Pulkkisen Iiris Lempivaaran levoton ja painava sydän (Otava) on hauska, nopea eikä aina edes täysin pöhkö kirja rakastamisesta ja tietysti sen vaikeudesta.
Australialaisen Graeme Simsionin Vaimotesti (Otava) puolestaan on ehtaa lad littiä – kundikirjallisuutta. Päähenkilö on syystäkin vähän vaikeuksissa naisten ja rakkauselämän kanssa. Mutta koskaan ei ole liian myöhäistä muuttua.
Anna Gavaldan Lempi ei ole leikin asia (Gummerus) on astetta surumielisempi, ainakin huumori on tummempaa. Mutta niin kerta kaikkisen rakastavasti Gavalda kohtelee päähenkilöitään, että kirja on riemukas luettava.
Jaa oma kokemuksesi