Vauva 26.12.2022 Päivitetty 29.05.2023

Näin Suomi-julkkikset nimesivät lapsiaan vuonna 2022 – nimiä yhdistää etenkin kaksi piirrettä

Julkkisten lasten nimien joukossa on todellisia harvinaisuuksia.

Teksti
Maria Mäkituomas
Kuvat
iStock

Vuoden vaihtumisen kynnyksellä Kaksplus kokosi yhteen nimiä, joita suomalaisjulkkikset ovat kuluneena vuonna antaneet lapsilleen.

Listaa silmäilemällä näkee nopeasti, että lähes kaikki nimet ovat kansainvälisiä. Perinteisempiä nimiä on koko litaniassa vain muutama.

Monissa nimissä esiintyy lisäksi suomalaisittain vieraampia kirjaimia, kuten c, g ja x.

Kaikkia nimiä kuitenkin yhdistää pehmeä ja sulava äänneasu. Kovia konsonantteja on vain vähän, ja r-kirjaimetkin esiintyvät ainoastaan toisissa tai kolmansissa nimissä.

Amina ja Adina

Nyrkkeilijä Amin Asikainen, 46, ja yrittäjä Nadia Ammouri, saivat tammikuussa kaksostytöt. Tyttärien nimiksi annettiin Amina Aisha ja Adina Yasmeen.

Asikainen ja Ammouri elävät uusperhearkea. Entuudestaan pariskunnalla on vuonna 2017 syntynyt Antton-poika. Lisäksi perheeseen kuuluvat Amir, Gabriel ja Viviana eli Aminin lapset hänen aiemmista suhteistaan.

Coco

Elokuvaohjaaja Renny Harlinin, 63, ja näyttelijä-tuottaja Johanna Harlinin, 29, esikoistytär syntyi heinäkuussa. Lapsi sai nimekseen Coco Liisa Maria.

Lapsen keskimmäinen nimi on perintöä Renny Harlinin suvusta, sillä ohjaajan edesmenneen äidin nimi oli Liisa.

Lue myös: Johanna Harlin oppi äidiltään jotain, jonka hän haluaa opettaa myös tyttärelleen

Ellen

Ex-jalkapalloilija Mikael Forssell, 41, ja somevaikuttaja-bloggaaja Metti Forssell, 31, saivat kolmannen lapsensa elokuussa. Vauvan nimeksi annettiin Ellen Charlotte.

Entuudestaan perheeseen kuuluvat isosisarukset Lilia ja Lucas.

Elwin

Suosittu somevaikuttaja ja tubettaja Mandimai Sundberg, 22, sai kosolti mediahuomiota toukokuussa, kun hänen esikoisensa nimi kerrottiin julkisuuteen.

Sundbergin ja hänen Elias-puolisonsa poika on nimeltään Elwin Leonid Jooajim. Jokainen etunimistä on Suomessa harvinainen. Lapsen kolmatta nimeä Jooajim ei näy tilastoissa ollenkaan.

Sundbergilla on Instagramissa 148 tuhatta seuraajaa.

Felicia

Entisen jääkiekkoilijan Jere Karalahden, 47, ja fitness- ja hyvinvointiyrittäjän Nanna Karalahden, 35, kolmas lapsi tuli maailmaan syyskuussa. Tytär sai nimekseen Felicia Xenja.

Karalahdet ovat suosineet  x-kirjainta lastensa nimissä ennenkin, sillä pienokaisen 6- ja 4-vuotiaat isosisarukset ovat nimiltään Jax ja Alexia.

Lue myös: Nanna Karalahti ei halua siirtää ulkonäkövaatimuksia tai häpeää lapsilleen

Geo

Ulkopoliittisen instituutin johtaja, politiikan tutkija Mika Aaltola, 53, ja Haus-kehittämiskeskuksen liiketoiminnan johtaja Kirsi Aaltola saivat huhtikuussa esikoisensa. Vanhemmat antoivat poikansa nimeksi Geo.

Aaltolan mukaan Geo on muinaiskreikkaa ja tarkoittaa maata tai maailmaa.

Helmi

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru, 48, synnytti Helmi-tyttärensä maaliskuussa. Perheeseen kuuluvat myös Kiurun puoliso Sami Rahikainen sekä Rahikaisen teini-ikäinen poika.

Mikael

Iskelmälaulajana ja taiteilijana tunnettu Anne Mattila, 38, ja hänen muusikkopuolisonsa Kari Tenkula, 55, saivat perheenlisäystä elokuussa. Mattilan julkaisemasta Instagram-kuvasta selviää, että lapsen nimeksi on annettu Mikael.

Lue myös: Näin Suomi-julkkikset nimesivät lapsiaan vuonna 2021 – listassa ei ole juuri kotimaisia nimiä, ja sille on monta selitystä

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

X