Vauva 03.12.2018 Päivitetty 29.05.2023

Lorut vahvistavat vauvaasi – osallistu Kaksplussan loruhetkeen!

Loruhetki on vanhemman ja vauvan tärkeää yhteistä aikaa. Loruttelu on hyväksi vauvan puheenkehitykselle ja lorujen rytmiikka ja liike auttavat häntä hahmottamaan oman kehonsa ääriviivat. Tule mukaan Kaksplussan loruhetkeen oman vauvasi kanssa!

Teksti
Toimitus
Kuvat
Kristiina Kurronen / Otavamedia
2 kommenttia

Jo aivan pieni vauva rakastaa ääniä, liikettä ja rytmiä. Vanhemman turvallisessa sylissä vauva uskaltautuu hurjaan vauhtiin ja hersyvään nauruun. Loruhetki tuokin vauvalle ilon, onnen ja turvallisuudentunteen lisäksi läheisyyttä ja yhteenkuuluvuutta vanhemman kanssa.

Koska Kaksplus haluaa tukea vauvan ja vanhemman vuorovaikutusta, teimme kirjailija Elina Pullin kanssa verkkosivuillemme virtuaalisen loruhetken: ihania loruvideoita vanhemman ja vauvan hellittelyyn. Julkaisemme tämän viikon ajan päivittäin yhden videon vanhemman ja vauvan yhteisestä hetkestä.

Loruilla voi leikitellä myös isompien lasten kanssa. Taaperot rakastavat kutittelua, hyppyjä ja erilaisten taitojen, kuten yhdellä jalalla seisomisen tai pyrähtelyn opettelua. Voit keksiä loruihin omat liikkeet tai kysyä, millaisia koreografioita lapsesi keksisi!

Loruhetki vahvistaa puheen ja liikkeen kehitystä

– Liikeaistimusten välityksellä vauva oppii tuntemaan oman kehonsa. Koko kehon liike auttaa jo ihan pientä tunnistamaan, että mistä minä alan ja mihin minä lopun. Yhteinen leikki, jossa lapsi saa käyttää kaikkia aistejaan, luo myös vahvan pohjan vauvan ja hoitajan väliselle kiintymyssuhteelle, Elina Pulli sanoo.

Pulli on kirjoittanut useita loruteoksia, joiden valikoituja runoja on käytetty Kaksplussan videoissa. Kuvausmalleina ovat suloiset vauvat Mai, 4kk, ja Linus, 11 kk.

Loruviikon alottaa Main ja ja hänen äitinsä Sannin hersyvä Miljoonat mielessä -loru. Kokeile kotona vauvasi kanssa tai nauti vain Main ihanasta naurusta! Tämän paremmin viikko ei oikeastaan voi alkaa.

Loruviikon lopuksi käynnistämme äänestyksen: Voit äänestää suosikkiloruasi ja osallistut samalla Elina Pullin uuden Sylisampo-kirjan arvontaan.

Miljoonat mielessä Elina Pullin lorukirjasta Liikkua, leikkiä ja luoda, Lasten keskus 2017.

Lue myös

Kommentit (2)

Voi tuota vauvan hurmaavaa kikatusta

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

X