Vauva 07.07.2021 Päivitetty 29.05.2023

Maria Ohisalo saa lapsen! Jymy-yllätys tunteikkaassa tiedotustilaisuudessa: ”Olemme tästä enemmän kuin onnellisia”

Maria Ohisalo paljasti tiedotustilaisuudessa, että hänelle ja hänen puolisolleen Miika Johanssonille syntyy joulukuussa lapsi.

Teksti
Maria Mäkituomas
Kuvat
Pekka Holmström / Otavamedia

Sisäministeri ja vihreiden puheenjohtaja Maria Ohisalo, 36, paljasti tiedotustilaisuudessaan ilouutisen tulevasta lapsesta.

Tiedotustilaisuuden aiheena oli Ohisalon puheenjohtajakauden jatkosuunnitelmat, mutta pian Ohisalo otti puheessaan esille henkilökohtaisen elämänsä kuulumiset.

– Mun eteen on nyt heitetty uudenlainen tilanne, sellainen tilanne, josta uskallan nyt kertoa kaikkine epävarmuuksineenkin, Ohisalo aloitti uutisista kertomisen.

Ennen yllätyksen paljastamista Ohisalo piti tauon.

– Jos kaikki menee hyvin, niin me saadaan jouluna perheenlisäystä, hän lopulta kertoi kyyneleet silmissään, ääni lauseen loppua kohden särkyen.

Asian paljastettuaan hänen piti vetää henkeä, ennen kuin pystyi jatkamaan puhettaan.

– Tämä asia on ihan valtavan suuri, tämä on suurempi kuin oikeastaan mikään asia koskaan aiemmin.

Syntyvä lapsi on Ohisalon ja hänen aviomiehensä Miika Johanssonin esikoinen.

– Tämä vastuu tuntuu ihan käsittämättömän isolta ja tärkeältä. Olemme puolisoni kanssa tästä todella onnellisia, enemmän kuin onnellisia.

Muun muassa Yle on julkaissut tunteikkaan videon tiedotustilaisuudesta.

Maria Ohisalon lapsi on kolmas vauva hallituksen johdossa

Muut poliitikot julkaisivat onnitteluja Twitter-tileillään välittömästi tiedotustilaisuuden jälkeen. Valtiovarainministeri ja keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko pohti twiitissään, onko maailmassa muita maita, joissa hallituksen johdosta kolme on saanut vauvan samalla vaalikaudella.

Muita vanhemmiksi viime aikoina tulleita ovat opetusministeri ja vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson ja Saarikko itse. Andersson synnytti esikoisensa tammikuussa 2021, ja Saarikko toisen lapsensa syyskuussa 2019.

Ohisaloa onnittelivat lisäksi muun muassa oikeusministeri ja RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson sekä pääministeri Sanna Marin.

Maria Ohisalo tapasi lapsensa isän Tinderissä

Maria Ohisalo ja hänen miehensä Miika Johansson tapasivat deittisovellus Tinderin kautta.

Parin ensikohtaaminen oli vuonna 2015. Ohisalo kertoo olleensa treffeille saapuessaan kuin uitettu koira, mikä ei kuitenkaan Johanssonia haitannut. Jo ensitreffeillä oli selvää, että he tapaisivat uudestaan.

Pari meni naimisiin uudenvuodenaattona 2019.

– Kumppanin löytyminen on elämän tärkeimpiä asioita: että kohtaa luotettavan ihmisen, jonka kanssa on hyvää ja turvallista olla ja jota rakastaa täysillä. Se on valtava onni ja etuoikeus, ihan parasta, Ohisalo sanoi tammikuussa Kotilieden haastattelussa.

Ohisalo mainitsi aviopuolisonsa myös tiedotustilaisuudessa, jossa hän toi raskausuutisen julkisuuteen.

– Kiitos rakas Miika, että kuljemme tätä upeaa matkaa yhdessä ja kohta toivottavasti kolmestaan.

Pian tiedotustilaisuuden jälkeen Ohisalo julkaisi myös Instagram-tilillään postauksen, jossa hän poseeraa yhdessä neuvolassa miehensä kanssa.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Maria Ohisalo (@mariaohisalo) jakama julkaisu

Lue myös: Li Andersson rehellisenä 2-viikkoisen äitiydestä: ”Kukaan ei puhunut, mihin tajuttomaan tunnemyrskyyn joutuu” – uusi kuva vauvasta

Lue myös

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

X