Vauva 09.02.2021 Päivitetty 29.05.2023

Robin ja Sofia olivat Viron suosituimmat nimet vuonna 2020 – moni suosikkinimistä toimii hyvin Suomessakin

Monet vanhat nimet, kuten Saara ja Jakob, ovat kasvattaneet viime vuosina Virossa suosiotaan.

Teksti
Johanna Jantunen
Kuvat
iStock

Robin ja Sofia olivat suosituimmat nimet Virossa vuonna 2020. Molemmat nimistä ovat jo pitkään olleet virolaisten vanhempien suosiossa.

Viimeisten kymmenen vuoden aikana Robin on ollut toistuvasti kuuden suosituimman pojan nimen joukossa ja neljästi jopa listan kärjesssä. Sofia puolestaan on ollut 10 vuoden aikana kahdeksan kertaa kaikista suosituin tytön nimi ja kaksi kertaa toiseksi suosituin.

Nimet Saara ja Jakob nousivat viime vuonna ensimmäistä kertaa kymmenen suosituimman nimen joukkoon. Nimien suosio on viime vuosina kasvanut räjähdysmäisesti. Vuonna 2011 Saara oli vasta 122. sijalla ja Jakob 60. sijalla.

Jakob on esimerkki vanhasta ja perinteisestä nimestä, jonka vanhemmat ovat löytäneet uudestaan. Jakob-nimisiä miehiä on runsaasti yli 75-vuotiaiden virolaisten joukossa, mutta Jakobeja ei juurikaan löydy keski-ikäisistä tai nuorista aikuisista. Nyt nimi elää uutta nousukauttaan.

Muita vanhoja nimiä, joiden suosio on kasvanut Virossa nopeasti viime vuosina, ovat Adeele, Elli, Emma, ​​Ida, Loore, Matilda, Olivia, Roosi, Säde, Johan, Johannes, Hugo ja Oskar.

Suosituimmat nimet Virossa 2020 – tyttöjen top 10

 1. Sofia
 2. Mia 
 3. Emma
 4. Marta
 5. Saara
 6. Alisa
 7. Emily
 8. Eva
 9. Lenna
 10. Maria

Suosituimmat nimet Virossa 2020 – poikien top 10

 1. Robin
 2. Oliver
 3. Rasmus 
 4. Hugo
 5. Jakob
 6. Sebastian
 7. Oskar
 8. Aron
 9. Artur
 10. Robert

Virossa on samoja suosikkinimiä kuin Suomessa

Virolaisten suosikkinimistä moni on myös suomalaisten vanhempien suosiossa. Sofia oli kolmanneksi suosituin tytön nimi Suomessa vuonna 2019 ja Emma 13. suosituin. Maria oli samana vuonna kaikista suosituin tytön nimi, kun myös toiset ja kolmannet nimet laskettiin mukaan.

Poikien nimistä Oliver oli 3. suosituin, Hugo 10. suosituin ja Rasmus 29. suosituin Suomessa vuonna 2019.

Suomen uusi suosikkinimien lista vuodelta 2020 valmistuu myöhemmin keväällä. Suomessa vauvan nimeämiseen on kolmen kuukauden takaraja. Joulukuussa syntyneille lapsille on annettava nimi viimeistään maaliskuun aikana.

Lähteet: Eesti Statistika, ERR

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

X